Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Zadnje zavore slabo primejo

Napisal/-a scisco1 Sr apr 28, 2010 3:13 pm

Ok, hyundai coupe l.99 2.0 16v, danes na valjih ugotovili, da zadnje zavore primejo za en k... Razlike med zavorno močjo med levo in desno ni. Sprednje primejo super.
Šel do mehanika, reku da bo preveru zadej nekej, kar kontrolira zavorno silo (pozabu kako se reče) in pa glavni zavorni cilinder.
Mene pa zdej zanima na kakšno ceno lahko računam v primeru menjave katerekoli od teh dveh zadev, ker mi ni znal točno povedat, ker šraufa drugo znamko.

Lp

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr apr 28, 2010 3:16 pm

50-60€ tm nekje mislim da je enga lahk me pa poprav kdo, ce je to napacno
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 28, 2010 3:26 pm

zadaj mas diske ce se ne motm.pa ce mas abs poj zadj nimas unza za zavorno moc stelat.
tko da lahko da so ploscice zazagane al pa so vodila zablokirala pa zato zadaj ne zavira zadovoljivo
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Napisal/-a scisco1 Sr apr 28, 2010 3:30 pm

Zadaj imam diske in abs. Res je da so mi tudi danes začele cvilit ploščice, tako da mi bo tudi to menjal. Mislim pa, da slabe ploščice nebi smele biti razlog, da mi je moč na tehničnemu pokazalo pod črno oznako... se pravi, da res grozno slabo primejo.
2-3 mesece nazaj, takoj po nakupu je bil avto na servisu in baje so zadnji diski še dobri za en čas.

Sem sicer našel glavni zavorni cilinder na netu za dobrih 200 €, me pa še zanima, ali ta cilinder potem deluje ločeno za sprednji in zadnji sistem?

Aja še to, ko se voziš se ta razlika sploh ne opazi, tako da sem bil danes kr začuden :)

Lp

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Napisal/-a scisco1 Sr apr 28, 2010 7:46 pm

Ok, zvedu, da moram drejat diske, zamenjat ploščice. Imam pa zadaj še (spet pozabu točno ime) neko zadevo za učinek zavorne sile in to baje da naj bi delalo probleme. U petek upam da rešim.

Lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr apr 28, 2010 10:25 pm

Pozdravljeni

Zadaj ima regulator zavornega učinka - se ga lahko nastavi
Z glavnim zavornim cilindrom ni nič narobe in ga ni potrebno menjati.
Hja stružiti zadnje diske? Jaz jih ne bi, so že novi tanki - novi zavorni disk 30€ kos

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Napisal/-a scisco1 Pe apr 30, 2010 11:08 am

epilog:
Menjava zadnjih ploščic, drejanje diskov, ker so bili pred kratkim menjani in je bila debelina še u redu in pa zaštekano vodilo (tam kjer je batek)... baje standardna hiba coupejev.
Zrihtali pri Tomaž Košir s.p. na Viču. Nočem delat reklame, ampak bili so res ugodni, zelo prijazni in se bom z veseljem še kdaj tja vrnil. Priporočam.

Lp, Nejc
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov