a4 je napisal/-a:hitra inekcija ?
to ni za dolgo
heh, problem je kupit dve novi gumi, ne ?
a4 je napisal/-a:hitra inekcija ?
to ni za dolgo
heh, problem je kupit dve novi gumi, ne ?
Pipita je napisal/-a:Živjo,
včeraj sem v tekalni del gume dobil vijak. Zanima me ali je popravilo take poškodbe popolnoma varno. Zadevo bom prepustil strokovnjakom vendar me vseeno zanima ali je tako popravilo dobro, kar se varnosti tiče. Ali zna biti to problem pri večjih obremenitvah onevmatike. Ne bi ravno rad, da mi pri 150 kmh raznese gumo.
Hvala za kakršenkoli nasvet.
Pipita je napisal/-a:Hvala za vse nasvete in odgovore.
Glede na to, da sem prejel kar nekaj pozitivnih izkušenj drugih ljudi, sem se odločil, da jo popravim. Pri vulkanizerju na Brezovici so pregledali in se odločili za injekcijo (10 EUR).
Kar se tiče nakupa novih gum...in problema zakaj se ne kupi kar 2 novih je v tem, da se mi to ne zdi smiselno, ob predpostavki, da se da stvar kvalitetno popravit. Sploh pa ker so gume stare 2 meseca. Ker še nisem zasledil koga s slabo izkušnjo, sem se odločil za popravilo.
Če se pojavijo kakšne težave vam javim.....
ANJCI je napisal/-a:Glede na to, da ti je pnevmatiko popravljal zelo Znan vulkanizer v Sloveniji bi le ta lahko vedel, da je injekcija zasilna rešitev, kar tudi potrjujejo določeni proizvajalci vulkanizerskega materiala / Tech, Rema Tip-Tp, Pang , Prema, Hatco ... /
Če pnevmatika izgubi večino ali ves zračni tlak, jo je potrebno NUJNO odstraniti z vozila ter temeljito pregledati, da se ugotovi, ali je znotraj poškodovana ali ne. Pnevmatike, ki izgubijo polnilni tlak in s katerimi se vozimo le kratko razdaljo, so ponavadi znotraj tako poškodovane, da popravilo ni mogoče. Večino defektov, lukenj, narejenih z žeblji ter zarez do globine 6mm – omejenih na tekalno plast lahko strokovno usposobljeno osebje zadovoljivo popravi s pomočjo industrijsko odobrenih metod oz. proizvajalcev vulk. materiala.
V kolikor je globina profila samo ali manjša od 1,6 mm se le ta ne sme več popravljati.
Pravilno popravilo pnevmatike ;
1. Pri predrtju pnevmatike je le to potrebno demontirati in pregledati znotraj zaradi zunaj nevidnih poškodb
2. Vsaka dimenzija pnevmatike ima določeno velikost poškodbe na tekalni površini oz bočni strani s strani proizvajalca vulk. materiala
3. Pravilno popravilo tekalne površine v primeru predrtja se popravlja z tako omenjeno A injekcijo oz. Gobico
4. Ponovna namestitev popravljene pnevmatike, preverjanje tesnosti in uravnoteženje kompletnega kolesa
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov