Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

2.0 TDI težko vžiganje zjutraj

Napisal/-a SašoP Pe maj 07, 2010 8:09 am

Mam Seata z 2.0 TDI mašino tip AKB, pa me zanima če kdo ve zakaj mi avto zjutri težko vžiga ampak samo zjutri k čez noč počiva. K vžiga pa ropota ene par sekund da zalaufa, ampak po tem pa ni več problemov, vžiga potem normalno mrzu in topu. A bi kdo vedu kaj bi to lahko blo, en mi je reku da je mogoče kkšna cev za nafto zanč in da nafta pade čez noč?

LP

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 07, 2010 8:25 am

a ogrevalne svecke so dobre?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP Pe maj 07, 2010 8:38 am

Ja napake mi nobene ne kaže lučka nobena ne gori če so pa dobre pa nevem glih. Kako to preverš? Drgač pa mam auto skos u garaži k je recimo 15 st. a ni tko da se takrt svečke ne uklapljajo?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe maj 07, 2010 8:56 am

res je ja.ce je vec k 5 stopinj poj svecke ne delajo.
hm nevem ce ti pade nafta aves,ker nimas bosch pumpe tko da tut ce bi padla k das kontakt bi pumpa v tanku porinla nafto naprej prek filtra do tandem pumpe.
probaj zjutraj predn ga przges dat kontakt ene parkrat predn prizges da vids ce bo kj bol przgal.ce bo poj lah da nafta pade dol.
sam ce nafta pada poj je tandem pumpa obrabljena nevem ce bi bil problem v cevkah.al pa
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP Pe maj 07, 2010 9:04 am

No super nasvet bom probu jutr, k mi res gre na falus k vžiga k traktor str 30 let :? Kaj pa pol s to tandem pumpo a to gre lahko kej narobe če jo ne zamenjam takoj al kako? Vidm da si stručko za VW svaka čast

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe maj 07, 2010 9:41 am

ma nism jst nben strucko,lah da sm kj tut narobe napisal an.
ma nemore bit nc narobe pac je obrabljena.mogoce mal mn moci ma avto.sam v tvojem primeru nebo to k mas dokaj nov avto.sj lah da sploh ni problem v nafti,lahko da je problem kje drge an.lah da je s kermu senzorjem kj narobe..a tester je kj pokazal,je kdo su skos merilne bloke pogledat ka kazejo temp.senzorji...
nevem jst pac nastevam kaj je lah vse vzrok.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP Pe maj 07, 2010 11:48 am

Nism biu nč na testerju še. Drgač mi je pa en napisu PM da nej bi biu problem za to štarter k je od boscha in ga je zamenju z valeo in zdj pali bolš kokr nov. Isti problem ista mašina. K js sm tut mau meu na sumu štarter sam mi je blo čudn da to sam zjutri ponavad te to pol skos zajebava vžiganje če je zanč.

Uporabniški avatar
Motul
Nov uporabnik

Napisal/-a Motul Pe maj 07, 2010 12:03 pm

Kateri letnik, pa tip vozila imaš (leon?), ali si prepričan da je tip motorja AKB ?

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP Pe maj 07, 2010 12:11 pm

2005 Toledo tip je pa BKD narobe sm si zapomnu :roll: Sam če je problem isti pr isti mašini je to vrjetn to ane?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov