Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Avtocenter Špan - odpadanje uteži

Napisal/-a Energetik81 To maj 11, 2010 1:27 pm

Kot je razvidno iz naslova, očitno ne bom več stranka pri Španu, čeprav sem do sedaj bil. Namreč že 2x se mi je pri njih zgodilo, da je odpadla utež z jeklenih felten, na 2 različnih avtih.
Enkrat sem pri njih nabavil in zmontiral nove zimske gume. Čez 1 mesec sem opazil, da je 1 od uteži malo odškrtnjena pri nosilcu, ampak sem pač pustil, ker je držala. No na koncu zime pri menjavi pa je ta utež odpadla, ko sem odstranil okrasni pokrov.

V drugem primeru pa gre še za bolj nepričakovan primer - oče je dal po 2 letih ponovno centrirat letne gume (na praktično novih jeklenih feltnah, kupljenih prav tako pri Španu). Po 2 tednih odstrani okrasne pokrove, da bi lažje prekontroliral tlak in skoraj v rokah mu ostane utež. Pogledava še drugo kolo in tam ista figa! Utež se je dobesedno peljala po obodu feltne in na koncu kar odpadla.
Dobro, če se to zgodi 1x, nekako sprejmeš, ampak da se je pa to zgodilo že drugič, pri skoraj novih feltnah, brez pike rje in z novimi utežmi, je pa šalabajzerstvo.

Samo toliko, da bo malo negativne reklame. Upam, da jih malo strezne. Sicer je pa že tako bil odnos vedno slabši z rastjo firme - če se ne pripelješ z vsaj 20k€ vrednim avtom s 16" feltnami, se prav čuti malce slabšalni odnos. So me gledali kot zadnjega klošarja, ko sem se pripeljal s 600€ vrednim avtom s 13 col kolesi...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads To maj 11, 2010 1:42 pm

vrjetno so nabili gor uteži za alu felge. ki imajo širši vrat, in potem se zgodi to da dol padejo.

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 To maj 11, 2010 1:46 pm

tads je napisal/-a:vrjetno so nabili gor uteži za alu felge. ki imajo širši vrat, in potem se zgodi to da dol padejo.

A se na alu platišča nabijajo gor uteži :?: :roll: Uteži na alu platišča se limajo. ;)

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To maj 11, 2010 1:47 pm

scirocco12 je napisal/-a:
tads je napisal/-a:vrjetno so nabili gor uteži za alu felge. ki imajo širši vrat, in potem se zgodi to da dol padejo.

A se na alu platišča nabijajo gor uteži :?: :roll: Uteži na alu platišča se limajo. ;)

tako je, limajo se, čeprav na marsikateremu avtu vidim nabite uteži na litkah....se mi kar feltne smilijo in tudi lastniki avtomobilo ki zgleda hodijo k butastim vulkanizerjem.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio To maj 11, 2010 1:50 pm

Na nekatera lita platišča se prav tako nabivajo. Mi smo meli na toyoti original takšne uteži.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To maj 11, 2010 1:52 pm

Mislim da ima večina originalnih alu platišč rob, na katerega nabijajo uteži.
Vsaj pri meni so jih vedno. Če ga pa ni (aftermarket) pa lepijo...
Lep dan!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To maj 11, 2010 1:52 pm

Grega_ je napisal/-a:
scirocco12 je napisal/-a:

tako je, limajo se, čeprav na marsikateremu avtu vidim nabite uteži na litkah....se mi kar feltne smilijo in tudi lastniki avtomobilo ki zgleda hodijo k butastim vulkanizerjem.

na alu platisca se nabijajo utezi.poglejte novega kakega megana z oprginal feltnemi pa boste vidl nabite vtezi gor (tovarnisko)...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To maj 11, 2010 1:59 pm

Jah očitno so res nekaj podobnega naredili. :evil:
Najbolj butasto pa se ti zdi, ker daš ponovno centrirat po 2 letih, da bo boljše, potem pa ti naredijo slabše kot prej. In to ugotoviš ravno pred daljšo potjo in ko je servis že zaprt... :evil:
Zadnjič spremenil Energetik81, dne To maj 11, 2010 2:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To maj 11, 2010 2:00 pm

Meni so jih do sedaj še zmeraj nalepili. Pa so original litke, tudi na prejšnjem je bilo enako.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 11, 2010 2:19 pm

No da ne boste odkrival tople vode,zadnja cca.3 leta uteži kar rade dol padajo ker so zarad eko scene svinčene prepovedane in gor dajejo neke cinkove kater pša ne primejo tako dobro za rob oz. se razrahljajo.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To maj 11, 2010 2:27 pm

Ja res super, hkrati pa zaračunajo kot bi zlate nabijali gor. Torej se sploh ne splača centrirat, če ti že ko pripelješ od vulkanizerja do doma odpadejo?

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager To maj 11, 2010 2:41 pm

1: Če ima nekdo neke težave z podjetjem/organizacijo, naj to najprej razčisti z njimi, preden gre blatit dobro ime podjetja javno na forum. To je lahko kazunivo.
2: Špan je drag. Izredno drag.
3: Se zgodi res vsake toliko da kakšna utež odpade. Pri tebi je bil očitno ekstremen primer.

Najprej bi moral razčistit z Španom preden ga greš pljuvat javno. Morda bi se ti tam iskreno opravičili za nastalo situacijo in ti ponovno centrirali platišča.
L.P.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To maj 11, 2010 2:58 pm

Drager je napisal/-a:1: Če ima nekdo neke težave z podjetjem/organizacijo, naj to najprej razčisti z njimi, preden gre blatit dobro ime podjetja javno na forum. To je lahko kazunivo.
3: Se zgodi res vsake toliko da kakšna utež odpade. Pri tebi je bil očitno ekstremen primer.

Najprej bi moral razčistit z Španom preden ga greš pljuvat javno. Morda bi se ti tam iskreno opravičili za nastalo situacijo in ti ponovno centrirali platišča.
L.P.

pa sj se energetik ni nc zlagal.ce se je to naredilo pa ce je napisal da so salabajzerji ni nc narobe napisal!!!nevem kaj te kle mot.kar se pa tice odnosa do strank ma pa lahko vsak svoje mnenje ker vsak do dojema drugace,tko da..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To maj 11, 2010 3:02 pm

čare je napisal/-a:No da ne boste odkrival tople vode,zadnja cca.3 leta uteži kar rade dol padajo ker so zarad eko scene svinčene prepovedane in gor dajejo neke cinkove kater pša ne primejo tako dobro za rob oz. se razrahljajo.

No tukaj te moram popraviti pa da ne bom dolgovezila ...

Odpadajo samo uteži Kitajskih oz. cheap proizvajalcev, katere nimajo pravilne oblike hrbtišča za prilagajanje robu platišč ter preveliko " zanič " vzmet za oprijetje robu platišč ... večina teh niti ni cink temveč železo.
V kolikor bi uporabljali uteži ( cink ) priznanega proizvajalca Hofmann se to preverjeno ne bi dogajalo ( ampak, kaj ko pa so mnogo mnogo mnogo dražje od Kitajskih ) ..

Lp, A

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 To maj 11, 2010 3:28 pm

Pri meni so bile in so nalimane gor. Nabite pa si moram iti res pogledat, ker jih resnično še nisem videl, tako da..... Sigurno pa raje vidim, da nalima, kot pa nabija po alu feltni, :ne pa če še tako lepo paše, boljši občutek. Je pa definitivno odvisno od kvalitete proizvajalca tako kot je zadevo obrazložila ANJCI.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Re: Avtocenter Špan - odpadanje uteži

Napisal/-a INFINITI To maj 11, 2010 3:44 pm

Energetik81 je napisal/-a:
Samo toliko, da bo malo negativne reklame. Upam, da jih malo strezne. Sicer je pa že tako bil odnos vedno slabši z rastjo firme - če se ne pripelješ z vsaj 20k€ vrednim avtom s 16" feltnami, se prav čuti malce slabšalni odnos. So me gledali kot zadnjega klošarja, ko sem se pripeljal s 600€ vrednim avtom s 13 col kolesi...

To ti lahko samo potrdim. SPloh pri pranju se to opazi - se spomnim da so mi parkrat bivšega coupeja naredili celega lisastega z usranimi cunjami, pa sem lepo naredil en krog in nazaj, pa še enkrat in še enkrat dokler ni bila zadnja mušica in pikica oprana pa rob špice na feltni čist ko solza.
Mene tudi ne vidijo več ;) Pri njih je velikokrat kvantiteta in ne kvaliteta ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager To maj 11, 2010 4:06 pm

abbe je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:1: Če ima nekdo neke težave z podjetjem/organizacijo, naj to najprej razčisti z njimi, preden gre blatit dobro ime podjetja javno na forum. To je lahko kazunivo.

L.P.

pa sj se energetik ni nc zlagal.ce se je to naredilo pa ce je napisal da so salabajzerji ni nc narobe napisal!!!nevem kaj te kle mot.kar se pa tice odnosa do strank ma pa lahko vsak svoje mnenje ker vsak do dojema drugace,tko da..

Poglej moje pisanje je bilo dobronamerno. Prej se je dobro it pogovorit z tisteim k dela preden delaš paniko. Nikjer nisem napisal da se je zlagal. Nikjer.
Je pa ena stvar res. Za to ceno katero ti zaračunajo bi moglo bit narejeno res vrhunsko. Ampak ni. Sam sem ravno tako vulkanizer in vem kako je v tem poslu. Slišim ogromno kritik čez njega. Pa ne samo vulkanizerstvo ampak tudi pralnica, ravnanje platišč... Ampak strank ima pa še vedno ogromno.
L.P.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To maj 11, 2010 4:18 pm

Drager je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

L.P.

Poglej moje pisanje je bilo dobronamerno. Prej se je dobro it pogovorit z tisteim k dela preden delaš paniko. Nikjer nisem napisal da se je zlagal. Nikjer.
Je pa ena stvar res. Za to ceno katero ti zaračunajo bi moglo bit narejeno res vrhunsko. Ampak ni. Sam sem ravno tako vulkanizer in vem kako je v tem poslu. Slišim ogromno kritik čez njega. Pa ne samo vulkanizerstvo ampak tudi pralnica, ravnanje platišč... Ampak strank ima pa še vedno ogromno.
L.P.

nikjer nisem napisal da si napisal da se je zlagal.hotu sm pac povedat,da ce se ni zlagal,ni blatil njihovega imena.
kar se pa tice osebnega pogovora pa tut ce ga opravi kaj bo spremenilo?dejstvo da so slabo naredili bo ostalo.pa se lahko span opravicuje kokr hoce.glede na odnos ki ga ima do strannk(po pripovedi forumasev,sam z njim nimam nobenih izkusenj) se vrjetn tut opraviucu nebi...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To maj 11, 2010 4:21 pm

Lej Drager, ko sem za prvi primer reklamiral, je bilo po ene 6 mescih (ker pač med zimo nisem snemal pokrovov in nisem opazil. Komaj so se zmenili za polovično ceno popravila, ker "je pač minilo veliko časa od centriranja" in "ker sem to lahko sam povzročil s kakšnim robnikom", kot so povedali.
In sem bil tiho. Ko se je pa to čez 1 leto ponovilo, in to celo na 2 kolesih, 2 tedna po centriranju, pač to ni več naključje...
Nisem blatil, samo povedal sem svoje izkušnje.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager To maj 11, 2010 4:25 pm

Energetik81 je napisal/-a:Lej Drager, ko sem za prvi primer reklamiral, je bilo po ene 6 mescih (ker pač med zimo nisem snemal pokrovov in nisem opazil. Komaj so se zmenili za polovično ceno popravila, ker "je pač minilo veliko časa od centriranja" in "ker sem to lahko sam povzročil s kakšnim robnikom", kot so povedali.
In sem bil tiho. Ko se je pa to čez 1 leto ponovilo, in to celo na 2 kolesih, 2 tedna po centriranju, pač to ni več naključje...
Nisem blatil, samo povedal sem svoje izkušnje.

Potem se pa opravilujem sem površno prebral. V prvem postu sicer nisi omenil da si šel reklamirat.
L.P.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov