Nasveti in napotki ter povpraševanja...

athlon
Nov uporabnik

Oljni vložek -filter

Napisal/-a athlon Če maj 13, 2010 7:08 pm

Zanima me če je pri golfu SDI pomembno kako je obrnjen vložek oljnega filtra? Na nekaterih vložkih ne piše nič na drugih pa imaš napis zgoraj. Zanima pa me zato, ker zadnjo menjavo je opravil mehanik, zdaj pa sem sam pa sem opazil da na novem filtru piše top (zgoraj), a je bil stari filter obrnjen ravno obratno?
Hvala za odgovore oz. pomoč.
Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 13, 2010 9:25 pm

ce je filter kaksne dobra znamke(orginal al pa mann) potem ga ne mores napacno noter vlozit,ker ma tko narejen da se zaskoci v uno plastiko ki jo poj zasraubas notr..
Ni vse res kar napišem

athlon
Nov uporabnik

Napisal/-a athlon Če maj 13, 2010 11:31 pm

ta vložek ima na obeh straneh enako luknjo in pomoje bi ga lahko obrnil na obe strani. Je pa notri razlika da na pol filtra je samo cev, druga polovica pa se vidi filter. Je lahko kaj narobe če je vložek narobe? Zdej sem ga jaz obrnil tako da je napis top(zgoraj) obrnjen navzgor, če pogledam notranjost vložka cev spodaj,filter zgoraj.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če maj 13, 2010 11:46 pm

top more bit zgoraj.tko je prou.mi je pa zanimivo da ga lahkoobrnes na obe strani.oz dvomim da ga lahko
Ni vse res kar napišem

athlon
Nov uporabnik

Napisal/-a athlon Pe maj 14, 2010 6:33 am

Vložek ima na obeh straneh luknjo enakih dimenzij, ker če bi ga obrnil glede na starega bi bil sedaj TOP(zgoraj) obrnjen dol. Kakšna pa je v bistvu razlika kako je obrnjen???

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe maj 14, 2010 9:15 am

mogoce so dimenzije enake.sam notranjost odprtine pa ni.in nemores ga narobe obrnt ker se ne zatakne na uno palcko k gre sos filter.(vsaj pri filtrih ki sem jih jaz menjal je blo tko)
ce pa lahko ga obrnes na obe strani pa se vseen lepo zatakne po je pa vseen kako je obrnjen
kaj je razlika pa nmebi vedu povedat.
Ni vse res kar napišem

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand So maj 15, 2010 12:06 pm

Tisti ki imajo napis top morajo biti pokonci glede na napis, tisti ki pa nimajo napisa je pa vseeno kako je obrnjen.
LP

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo So maj 15, 2010 12:28 pm

Nemores ga zamenjat zaradi tiste okrogle serdine in njegove plastike-oblike. Uporabljamo bosch in ker je napis in kat.stv gor je logicno.Ampak sem danes z namenom na to temo pogledal se enkratza btk in ga nemores, zamenjat nikak.
Razen ce je res neki kr neki ponaredek,...
LP
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov