Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Mercedes A clas - ASR

Napisal/-a lisko So maj 15, 2010 9:49 am

ASR bi naj bil dodatek proti spodrsavanju koles imam prav? Koliko jaz vem naj bi ta zloglasni mercedes imel tudi ESP. Gumb sicer obstaja samo za ASR.

Že par mescev pa me bega dogodek pri katerem bi ASR moral posredovat a vendar ni....
Prvo je bila vožnja po zasneženi cesti....avtek je veselo kopal in me ubogal točno tako kot sem želel jaz. Torej pri dodajanju plina je veselo kopal pri odvzemu pa veselo silil nos po svoje. Potem je prišel en malo večji klanec ki ga s prve nikakor nisem mogu zvozit. Avto je veselo kopal in se ustavil sred brega kljub vrtenju koles v prazno. Prižigala se ni nobena lučka (koliko poznam zadeve bi se morala? ) klanec mi je nato uspelo zvozit šele po "kmečki finti". Ko čutiš da začne eno kola spodkopavat z levo nogo stisneš zavoro in ker zavore primejo enakomerno dobi tista, ki spodkopuje "več oprijem" (ker jo fizično zavreš) preko difa pa se prenese večji navor na drugo kolo (katera pač premaga učinek zaviranja in bolši oprijem s cesto).

Ko daš kontakt se sicer prižge tisti trikotnik s klicajem.....ampak pri tem dogodku se ta lučka ni prižgala....
Je možno da sploh ne dela ali pa da je kakorkoli onemogočen? Gumb tako rekoč nima vpliva oz. ali je bil stisjen ali ne ni imelo veze....avto je še vedno delal tako kot sem jaz želel in ne kot bi hotela elektronika.
Prav tako lahko tudi "nasilno" štartaš brez , da bilokaj poseže v način vožnje.

MB A class 99 letnik.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So maj 15, 2010 10:17 am

Jaz sem vozil Mercedesa A-klaso 160CDI letnik 2008, ki ima ESP (in ASR), nima pa gumba za izklop. Avto je bil na 185/65/15'' gumah.

In situacija je taka:
na močno zasneženi ravni cesti gre avto brez problema, le redko kdaj je ASR posredoval. Na hudih klancih, ko se prebijaš skozi sneg in avto včasih tudi malo bočno drsi, stalno utripa ESP/ASR lučka (rumen trikotnik). Kljub do konca pritisnjenemu pedalu za plin je moč omejena s strani ASR-a in dobiš občutek, da avto ne bo zmogel in da bo crknil po domače povedano. Toda kmalu vidiš, da sistemi dobro opravljajo svoje delo in lepo prilezeš na vrh klanca.

Tako, da glede na moje izkušnje lahko samo pohvalim A-klaso, je pa zato cena temu primerna. ;)

Slika

Slika

Slika

Slika

@lisko: če praviš, da se lučka (trikotnik) ob kontaktu prižge in potem ugasne bi moral ASR/ESP normalno delovati oz. ob okvari bi morala lučka stalno goreti. Če pa praviš, da avto kljub vsemu spodrsava, kot da bi bil brez je pa možno da je nekdo odstranil varovalko in s tem onemogočil ASR ter izklopil lučko na števcih, čeprav se mi zdi to čudno, saj potem tudi ob kontaktu ne bi zagorela. :?

Aja pa še nekaj, če je gumb samo za ASR, potem ESP-ja nima.

lp

:pop:
Zadnjič spremenil peroRS, dne So maj 15, 2010 10:29 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So maj 15, 2010 10:29 am

Tale ki si ga prilepil je že hudo novejši :) No ASR ni posredoval niti , ko je avto že močno močno kopal. Kot rečeno je avto kopal tudi ob pritisjenemu polnem plinu in je plin reagiral popolnoma kot sem hotel jaz brez kakršnega koli vmešavanja.

Ali ima ESP ali ne niti ne bom probaval:D Vem samo da je avto pozimi kr konkretno zanašalo in ga je bilo potrebno kr močno lovit z volanom.

V nobenem primeru se ne prižge nobena lučka edino ob štartu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So maj 15, 2010 10:35 am

A je ta model:
http://www.youtube.com/watch?v=pv3lC5fsXTA

V prejšnjem postu sem hotel nekaj dodti pa si me prehitel.

Če praviš, da avto kljub vsemu spodrsava, kot da bi bil brez je možno da je nekdo odstranil varovalko in s tem onemogočil ASR ter izklopil lučko na števcih (ki bi v takem primeru stalno gorela), čeprav se mi zdi to čudno, saj potem tudi ob kontaktu ne bi zagorela. :?

lp

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed So maj 15, 2010 10:41 am

al je pa samo tipka dodana in sploh nima asr. tisti klicaj je pa za nujno zaustavitev ob kakšni okvari..pač nekaterim piše STOP teb pa klicaj

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So maj 15, 2010 10:42 am

Ta model je ja. In točno na tistem mestu ima lučko, ki pa zagori samo ob kontaktu in potem lepo vgasne.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So maj 15, 2010 12:31 pm

No pol zanimivo da ne jav nobene napake.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So maj 15, 2010 12:45 pm

Pomoje je tud kaj narobe, na Sprinteru je podobno in ko zdrsuje, utripa trikotnik. Za izklopit ima pa samo eno tipko(nisem prepičan kaj točno je napisano/narisano na njej), čeprav ima tudi ESP. Samo se tam vklopi nazaj, če greš čez 60km/h.
Se gre pa za letnik 04, torej starejši model.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw So maj 15, 2010 11:51 pm

Če ma stikalo za ASR, se ti mora takrat ko avto laufa in če stisneš to stikalo in s tem izklopiš ASR, prižgat tista lučka s trikotnikom. Kot opozorila, da je ASR izklopljen (tk je na golfu).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov