Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Kraj: Sevnica

Barvanje - Prozorni lak, cena ??

Napisal/-a beary Ne maj 16, 2010 8:35 pm

Opravil sem manjši lepotni popravek na svojem avtu. Imam že pobarvano v barvi, zanima pa me le še glede prozornega laka. Koliko plasti je potrebo in pa kolikšna je cena tega? Potreboval bi pa kakšne pol litra tega laka.
VW je najbolš kar lahko maš...
Slika

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk Ne maj 16, 2010 9:08 pm

Maš pa tut prozorni lak v spreju ;) ko sem letvice na prejšnjem avtu barvu sm sam s tem pihnu 3 sloje pa je blo kr uredu... ne porumeni pa tut popokal ni nč.

Cena je pa okol 5€ en sprej

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Ne maj 16, 2010 9:41 pm

Pa se prozoren lak v spreju dovolj dobro obnese? ali je še vedno bolje reskirat tistih 15€ za pol litra takšnega laka? Drugače že imam barvo v spreju ki je baje mešana z lakom, vendar nima ravno takšnega učinka, zato bi pobarval še posebaj z takim lakom. Je to prepričljivo ali se bi barvi med seboj zgrizli?
Slika

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk Ne maj 16, 2010 10:17 pm

zdej odvisno kok veliko površino misliš barvat... js sm pobarvu letvice pa se je dobro obneslo ;) barva je bla pa tut ena z merkurja v spreju ne vem pa če je v teh sprejih tudi lak dodatno notr

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Ne maj 16, 2010 10:23 pm

Sem dal mešat barvo po naročilu, nisem kupil kar eno. Ja mam golfa 3, barvat pa mislim prednjo masko, ker je prejšnji lastnik avto pral z vapotom in je barvo dol pobral in pa prednji odbijač vendar samo zgornji del (nameščen enodelni odbijač) ker je prejšnja lastnica po nesreči preveč zapeljala v garažo in počila odbijač. Dodam slike jutri.
Slika

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Po maj 17, 2010 9:14 am

Ne nimam metalik barve. Problem je to, ker sem že poskusil nekaj pobarvati vendar ni bilo takšnega leska kot bi moral biti. To je tisto kar me moti.

Prednja maska:
Slika

Odbijač:
Slika

Slika
Zadnjič spremenil beary, dne Po maj 17, 2010 9:28 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Po maj 17, 2010 9:56 am

Kakšni pa so ugodni pogoji za barvanje? Mislim temperaturo pri kateri se barva in temperaturo pri kateri se barva suši, čas sušenja.
Slika

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk Po maj 17, 2010 4:10 pm

js sm vedno delu pri temperaturi vsaj 18 stopinj v ozračju pa je blo za moj okus kar dobro narejeno

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po maj 17, 2010 5:14 pm

Kakšno barvo pa imaš to? V kolikor je akril se more svetiti pa neglede če jo pobarvaš na beton, les ali pa železo.
Tisto na odbijaču ko si dal gor barvo je še en del moker? glih tak zgleda ko vodna barva katera še rabi plast laka.
V barvo si dal kaj trdilca ali ne?

@lenivec
polirat nimaš kaj nove barve bolj ko se sveti ko je pobarvano se tak nebo.
Zadnjič spremenil monster_d, dne Po maj 17, 2010 5:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po maj 17, 2010 5:46 pm

lenivec je napisal/-a:@monster-d

mogoče ma pa pa ful pomarančo, al pa meglico ali kaj podobnega, ker ni vredu šprical. in to sem mel v mislih da bi spoliral.

Ze ja, ampak tudi pomaranca se more svetit :) pa meglice pomoje tudi nima po celi površini.
pomoje nima on akrila, vsaj kolko je za videt.
lp

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Po maj 17, 2010 7:55 pm

Ne nimam barve na vodni osnovi, sem še dobil po starem "receptu". Nanešena barva z sprejem je bila nanešena dvakrat, vendar je barva veliko pretemna kot je na avtu (barva na avtu ni zbledela) in pa tudi leska ni kateka kot mora biti. Najprej bom počakal da se vse skupaj lepo posuši, kar bo trajalo nekaj časa, potem pa bom še enkrat pobrusil to. Namešati bom dal tudi novo barvo, ki bo narejena z strojem. To ki jo imam sedaj je delana ročno. Nanesel pa jo bom z zračno pištolo in tako bom tudi lažje nadzoroval barvni kontrast, pa tudi sušila se bo po moje hitreje.
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po maj 17, 2010 9:47 pm

ala ti vera če boš ti tole zrihtu da bo za pogledat brez kakega kitanja pa brušenja :)

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Po maj 17, 2010 10:17 pm

si dal šprickit spode pa zburso dobro pa da je blo toplo, ker če je hladno ko barvaš je kur**
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary To maj 18, 2010 12:27 pm

Sem dal spodi šprickit ja. Sam vidm da se barva neče niti posušit, pa sem jo pustil 3 dni pa nič, tako da ne vem zakaj je tko. Po treh dneh ko primem, se gor poznajo vsi prstni odtisi. Tako da se mi to čudno zdi. Kot da se sploh noče posušit. Bila je na sušenju pri okoli 20°C.

Ni mi mogo zmešat po kodi avta ker kode ni bilo zraven v avtu, zato je barva le približek. Zato pa bom dal ponovno mešati barvo kjer mi bo to odčital z spektrometrom. Imam le kodo ki je napisana v prometni, druge pa ne.
Slika

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To maj 18, 2010 3:20 pm

a tista v prometni pa ni od tvojga avta al kaj? Men so vedno po prometni mešali.
Relax take it easY
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov