Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Kraj: Sevnica

Golf 3 - prednje luči z motorčki

Napisal/-a beary Sr maj 19, 2010 1:15 pm

Na mojem avtu so trenutno luči, ki nimajo motorčka za pomikanje pozicije. Zanima pa me, ali je vseeno napeljana inštalacija za to ali bi bilo to potrebno napeljati na novo, vsekakor pa bi moral dokupiti tudi stikalo za pomik luči. Kolikor sem gledal konektorjev ni, so mogoče kje skriti kabli, če sploh so napeljani zraven?

Zanima me tudi to, originalno je bil avto brez meglenk, in me ravno tako zanima če je inštalacija že narejena, so napeljani vsi potrebni kabli, le da dam gor konektor in priklopim na luči? Če ni, ali je potrebno napeljati kable čisto od stikala?
VW je najbolš kar lahko maš...
Slika

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Sr maj 19, 2010 9:59 pm

Za meglenke. Nek sem bral, da naj bi bili kabli potegnjeni, sam ne me za besedo držat. Mal poglej tam spredi, pr odbijaču... A stikalo pa je dvostopenjsko. Prvi klik sprednje meglenke in drugi klik zadnje? Pa tut ne vem, če je to vezano kar preko stikala direktno, verjetno je še kak rele vmes.
LP!

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Sr maj 19, 2010 10:10 pm

Verjetno da je preko releja ja, vendar sem mislil samo tako, da vidim če sploh je to napeljano.

Za stikalo pa ne vem koliko stopenjsko je. Lahko potegnem ven stikalo za meglenke le ko prižgem luči, kje bi bila druga stopnja pa ne vem ...
Slika

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Re: Golf 3 - prednje luči z motorčki

Napisal/-a Skubic Če maj 20, 2010 7:04 am

beary je napisal/-a:Na mojem avtu so trenutno luči, ki nimajo motorčka za pomikanje pozicije. Zanima pa me, ali je vseeno napeljana inštalacija za to ali bi bilo to potrebno napeljati na novo, vsekakor pa bi moral dokupiti tudi stikalo za pomik luči. Kolikor sem gledal konektorjev ni, so mogoče kje skriti kabli, če sploh so napeljani zraven?

Zanima me tudi to, originalno je bil avto brez meglenk, in me ravno tako zanima če je inštalacija že narejena, so napeljani vsi potrebni kabli, le da dam gor konektor in priklopim na luči? Če ni, ali je potrebno napeljati kable čisto od stikala?

Za meglenke ni nobene napeljave, če niso meglenke originalno vgrajene. Potrebno je zamenjati celoten kabel (pod havbo), na katerega so priključeni še smerniki, hupa, luči itd. Tvoj kabel ima trenutno vse to, manjka pa mu na vsaki strani še konektor za meglenke. Prav tako potrebuješ drugo notranje stikalo za luči, katero se "ven potegne" dvakrat - dvostopenjsko. To je težja in original varjanta.
Druga varjanta pa je po svoje urediti napeljavo preko releja. To je lažja varjanta, samo pač ni original :)

LP d

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Če maj 20, 2010 7:15 am

Napeljal bi nove kable. Imel bi pa tako samo sprednje meglenke, zadnjih ne potrebujem, zato mislim da bi bilo enostopenjsko stikalo dovolj za to.. Konektorje pa mogoče dobiš v kakšni trgovini, hudo velika cena verjetno ne more biti.

Še vedno pa me zanima glede motorčkov, ali so napeljanikabli za to ali ne?
Slika

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Če maj 20, 2010 8:03 pm

beary je napisal/-a:Napeljal bi nove kable. Imel bi pa tako samo sprednje meglenke, zadnjih ne potrebujem, zato mislim da bi bilo enostopenjsko stikalo dovolj za to.. Konektorje pa mogoče dobiš v kakšni trgovini, hudo velika cena verjetno ne more biti.

Še vedno pa me zanima glede motorčkov, ali so napeljanikabli za to ali ne?

Pol pa sam poišči, kateri kabel gre za zadnjo meglenko in kateri je rele in potem kar ta rele uporabiš za sprednje meglenke.
LP!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov