Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
supaFlaj
Nov uporabnik

Veliki servis Citroen Xsara 2003 1,6

Napisal/-a supaFlaj So maj 22, 2010 5:12 pm

Pozdravljeni.

Zbiram predloge in informacije o ceni velikega servisa za Xsaro.

Koga priporočate in kje so najugodnejši?

Prvo ponudbo sem že dobil in znaša 490€, kar se mi zdi odločno pretirano.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga So maj 22, 2010 6:12 pm

Prihajaš pa iz?
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
supaFlaj
Nov uporabnik

Napisal/-a supaFlaj So maj 22, 2010 7:05 pm

Iz Ljubljane, kar pa ne pomeni, da ga ne bi peljal tudi drugam na servis.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So maj 22, 2010 8:47 pm

Vsi jermeni,šponarji,rolce,vodna pumpa,olje,vsi filtri,hladilna tekočina in zavorna tekočina+delo ti je cena 490€ kar v redu.Kot mehanik naj ti povem da so to polne cena materiala in bo ta mehanik pač zaslužil še na materialu ampak tako pač delajo vsi.

Uporabniški avatar
supaFlaj
Nov uporabnik

Napisal/-a supaFlaj Ne maj 23, 2010 4:14 pm

Seveda govorimo o originalnih delih, zato je najverjetneje takšna cena. kaj pa neoriginalni? Koliko bi me to približno stalo, če mogoče kdo ve?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne maj 23, 2010 6:55 pm

sem preprican da Čare ni govoril o orginalnih delih.
Ni vse res kar napišem

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne maj 23, 2010 7:25 pm

Za mojega peugeot so različno povedali seno 500 evrov sem dobil v okolici ljubljane, v Ljubljani so pa hoteli 700 evrov. Najbolj ugodno so mi ponujali v kranju in to original deli. Na srečo avta nisem še peljal, ker sem po pošti dobil ene bone kjer lahko naredim veliki servis za 320 evrov :D , pa še deli so original. Edino kar niso svečke uštete, sam to lahko sam zamenjam.
Tako da se ti splača hodit mal ven iz ljubljane ker laho velik prišparaš, jst sem skoraj vsem pooblaščeninm serviserjem pošiljal maile, ki so mi dosegljivi z avtom. Tudi privatnim, s tem da sem se tudi pozanimal cene za original.

Lepo bi bilo opozoriti lastnike pežoja, da se pozanimajo za te bone, pri peugeot slovenija. Ker se res velik privarčuje, men so sicer na dom poslali, ker so očitno spremljali moj interval. Še sreča da sem hodil na uradni, pa tudi če sem 30 km stran vozil, ljubljana je enostavno predraga.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Ne maj 23, 2010 7:28 pm

320 € za velik servis je nemogoče :? Ni pogojev, da gre kdo za takšen denar delati sploh pa z original deli :roll:

Svetujem ti da si preberi drobni tisk
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne maj 23, 2010 8:12 pm

Meni tudi ni bilo jasno in sem šel do avtotehne, sicer njim tudi ni bilo nič jasno in so gledal tiste bone 10 minut. Nato so poklicali v peogeot slovenija in je res to kar piše in drži. Lahko jutri slikam te bone. Sicer je še več bonov kot recimo servisiranje klime, sam to ne rabim ker sam skrbim za njo. Bo pa prav prišel ko bom plin menjal. Je pa sam nekaj pooblaščenih serviserjev po sloveniji napisan, npr. v britofu k je en peugeot servis, ni napisan in ta popust pri njih ne velja.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne maj 23, 2010 8:21 pm

320€ še za dele ni (originalne).. :shock:

@supaFlaj, meni se 490€ zdi kar uredu cena.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga Ne maj 23, 2010 9:02 pm

Mi čš povedat, kaj vse je všteto v ta "velik servis". Samo zobati jermen + vodna črpalka in zamenjava hladilne tekočine?
Slika

Uporabniški avatar
supaFlaj
Nov uporabnik

Napisal/-a supaFlaj Ne maj 23, 2010 9:58 pm

V ceno 490 je všteto:

vsi jermeni,šponarji, semeringi, vsi filtri, svečke, vse tekočine/olja - razen zavorne tekočine.

Bom jutri še par servisov poklical, pa vam javim, kako kaj cene izven Lj

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne maj 23, 2010 10:06 pm

Evo primer tko piše: Servisni paket vključuje Zobati jermen + vodna črpalka
menjava zobatega jermena z napenjalniki + delo
enako velja za vodno črpalko, menjava + delo.

Kupon za popust posamesnega paketa v vrednosti 25 evrov. Nato na drugi strani piše cena 125 evrov za moj model. Prav takoj črpalka, za mojega stane 75 evrov + delo, za 206 ma kr dražje :D.

Gor so kuponi, servisni pregled popust v vrednosti 20evrov, uključuje menjavao olja, ter njihovo olje, menjava filtra olja, menjava tesnila vijaka za izpust olja, 250 ml čistilo za steklo, pa delo. Vse skupaj za 80 evrov naredijo.

Pol klimatska napava, menjava hladilnega plina, menjava olja za klimatsko napravo, čiščenje prezračevalnih poti, pa delo. Vse skupaj za 55 evrov.

Pol je še filter zraka za moto, pride 15 evrov. Kabine pa 10 evrov.

Filter goriva je benciski motor je 10 do 15 evrov, odvisno od modela. Ta dizelski je od 20-30 evrov, odvisno od modela.

Na koncu je še kupon zvestobe ki ga lahko drugič unovčim v vrednosti 20 evrov.

Akcija pa traja do 9.7.2010.

Bom jutri slike dal gor, se mi zdaj ne da slike obdelat, ker so gor na kuponih napisani osebni podatki.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov