Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Rokii
Nov uporabnik

Kia pro ceed in težave

Napisal/-a Rokii Po maj 24, 2010 3:50 pm

Avto je bil kupljen pred dobrim letom dni sedaj pa se pojavljajo težave...

1. ob vžigu radio minuto išče radijsko postajo
2. avto nima alarma a vendar, ko se zakleneš v avto in potem odpreš vrata (od znotraj) s kljuko, začne trobit alarm in žmigat vsi 4je :twisted:
3. Kljub namestitvi zavesic (sprednja kolesa) se je na robovih vrat okruščila barva in seveda bo slej ko prej začela napadati rja

Se je kdo srečal s podobnimi težavami?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 24, 2010 4:02 pm

Ja barva bledi in se kruši, ostalo mi ni znano, ampak pricakuj se kako odpadlo plastiko ipd...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Po maj 24, 2010 4:03 pm

Ok za bledo barvo me ni strah saj imam belega, za krušenje barve pa nevem, je to pri celotni seriji? Se je kdo ubadal s tem na servisu in z garancijo?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po maj 24, 2010 4:04 pm

A ko se zakleneš s ključem al s tipko v notranjosti avta? Če s ključem, je takšna reakcija logična, saj avto prepozna odpiranje (teoretično od zunaj zaklenjenih) vrat kot vdiranje.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Po maj 24, 2010 4:08 pm

V bistvu s ključem oz. tipko na obesku =) Ja nevem, avto naj nebi mel alarma tako da zame to ni normalno :D Na doben drug način ga ne morem sprožit 8)

In ko se ti to zgodi na polnem parkirišču pa v tistem trenutku neveš kaj bi stisnil al kaj bi naredo... folk pa samo :jao:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po maj 24, 2010 4:17 pm

Rokii je napisal/-a:V bistvu s ključem oz. tipko na obesku =) Ja nevem, avto naj nebi mel alarma tako da zame to ni normalno :D Na doben drug način ga ne morem sprožit 8)

In ko se ti to zgodi na polnem parkirišču pa v tistem trenutku neveš kaj bi stisnil al kaj bi naredo... folk pa samo :jao:

Kaj se pa zaklepaš na polnem parkirišču? :-P :D Zakleni z notranjo tipko za zaklepat(menda so se jo spomnili vgradit :D ) pa ne bo problemov. Pač če je avto zaklenjen z daljincem je logična in zelo dobra stvar, da se burno odzove na poskus odpiranja. Senzorjev ipd. nima, ima pa očitno "delni" alarm. Recimo, če bi kdo razbil šipo in si želel odpreti vrata, začne piskat. Recimo pri novejših VW brez alarma ne moreš nikakor razen z daljincem iz notranjosti odklenit avta, če zakleneš z dlajincem. To je pozitivna stvar in ne napaka ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Po maj 24, 2010 4:20 pm

Ravno sem se vsedel not pa mi je ključ nekam padel in potem se se pač zaklenil in hočem še ven it do prtljažnika in BUM :D NIČ JASNO hehe.

Sem mislil, da bi se dalo zadevo vezati tako, da bi ob poskusu odpiranja iz zunanje strani začelo to delovati...

Marek_
Poznavalec foruma

Re: Kia pro ceed in težave

Napisal/-a Marek_ Po maj 24, 2010 4:29 pm

Rokii je napisal/-a:Avto je bil kupljen pred dobrim letom dni sedaj pa se pojavljajo težave...

2. avto nima alarma a vendar, ko se zakleneš v avto in potem odpreš vrata (od znotraj) s kljuko, začne trobit alarm in žmigat vsi 4je :twisted:
3. Kljub namestitvi zavesic (sprednja kolesa) se je na robovih vrat okruščila barva in seveda bo slej ko prej začela napadati rja

Vsi ceedi ki imajo daljinsko zaklepanje imajo tudi alarm!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po maj 24, 2010 4:34 pm

Alarm se vklopi, z nekim časovnim zamikom od kar avto ugasneš in če kdo hoče odprt vrata začne piskat.

Drugače za radio ne vem, za barvo, pa če se je sama od sebe odkrušila lahko uveljaviš garancijo. Se pa moraš zavedat, da enoslojna barva ni metalik in jo moraš zelo pazit!

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Po maj 24, 2010 5:22 pm

Ceed je napisal/-a:
Rokii je napisal/-a:Avto je bil kupljen pred dobrim letom dni sedaj pa se pojavljajo težave...

Vsi ceedi ki imajo daljinsko zaklepanje imajo tudi alarm!

Verjetno misliš alarm iz notranje strani, če pa kdo iz zunanje poizkuša pa ne...

Glede barve, začela se luščit pozimi, predvidevali smo da zaradi peska (oz. včasih kar šodra), ki so ga cestne službe posipavale zato smo tudi nabavli zavesice, bom poslikal in objavil. To se je pojavilo na obeh straneh zato krivda vsekakor ne more bit na meni.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po maj 24, 2010 5:37 pm

@Rokii
Kakorkoli ga želiš poimenovat, v ceniku piše alarm. Vklopi se, ko se odprejo vrata. Če mu jih uspe od zunaj :twisted:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To maj 25, 2010 9:27 am

Če grem kar po točkah:
1. Se ti na radiu slučajno pojavi napis "PI SEARCH"? Če je to, potem je to zato, ker imaš vključeno funkcijo PTY. Rešitev je, da ko se ti to izpiše in išče, da enostavno pritisneš na enega izmed gumbov od 1 do 6, kjer imaš shranjene postaje in ti jo bo takoj našlo ali pa da izkopiš to funkcijo.
2. To je povsem normalno delovanje alarma. In bodi srečen, da ga imaš gratis, čeprav so ti morda rekli, da ga kao nimaš. :D
3. To se ne bi smelo zgodit. Tudi sam imam 1 leto in pol starega Proceed-a bele barve in nikjer ni nobene oluščene barve od kamenčkov pa sploh nimam zavesic. Reklamiraj!
Antiznačkar po prepričanju

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Pe jun 25, 2010 9:15 am

Ta teden sem bil na servisu, kjer sem pokazal poškodbe barve in ko si je uslužbenec ogledal avto je takoj vprašal "Kdaj ste namestili zavesice?" Namestil sem jih nekje v začetku zime, konec novembra se mi zdi(mogoče še imam račun), kupil pa sem jih na uradnem servisu(kamor vozim avto) in mi je rekel, da sem jih pač prepozno namestil in da tega mi ne morejo upoštevati v garancijo!!!

In sem rekel da zakaj pa ne morejo opozorit na to ob nakupu al pa zakaj niso že po defaultu gor pa je rekel "to pač ni tak..."
Rekel je da moram prebarvat in preko nalepit neke nalepke, ki jih kupim pri njih.
Popravilo me pride 220-240€ (200€ barvanje + nalepke)

Omenil je tudi, da je garancija na prerjavenje in ne na takšne stvari. In sem takoj stegnil jezik, vredu potem pa ga pripeljem naslednjo pomlad ko bo rjavel, pa boste takrat vse menjali,popravli in to v garanciji. Pa je možakar bil tiho.

Vesel bi bil, če mi lahko kdo priporoča kako se stvari lotit da jo uveljavim v garancijo oz. reklamiram.

Še slika (na obeh straneh je enako)
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe jun 25, 2010 9:23 am

Rokii je napisal/-a:Omenil je tudi, da je garancija na prerjavenje in ne na takšne stvari. In sem takoj stegnil jezik, vredu potem pa ga pripeljem naslednjo pomlad ko bo rjavel, pa boste takrat vse menjali, popravli in to v garanciji. Pa je možakar bil tiho.

Tudi takrat boš šel z dolgim nosom domov, ker garancije na prerjavenje velja za primer rjavenja od znotraj navzven, ne pa za rjo kot posledica zunanjih poškodb.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jun 25, 2010 9:38 am

@Rokii
Zagotovo moraš naprej! To je res prehudo, jaz nimam zavesic, pa mi ni nikjer barve odbilo. Preglej kako je z garancijo nad barvo.

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Pe jun 25, 2010 9:44 am

radiji pa imajo serijsko napako ker jih vsak dan pošiljajo prek nas nazaj na češko mislim(morem pogledat drugič)!!

tak da kar hitro nazaj po novega!!!
7 gen honda civic sport

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe jun 25, 2010 9:45 am

Hja precej je odvisno od tega, kje se voziš. Pri nas je npr 80% leta nek pesek in kamenčki na cesti. Pozimi se posipa, ko pa se začne pomlad in skozi poletje/jesen, pa pesek in kamni padajo s kamionov ki se vozijo cel božji dan gor in dol. Ceste so praktično "makadamske". Je pa smešno, da popravilo stane toliko.. Baje tudi same zavesice ne pomagajo kaj preveč. Kombinacija zavesice + folije naj bi dajal zadovoljiv rezultat.

Kar se alarma tiče. Imaš ga sigurno. To je eden od načinov da se prižge. Lahko pa ga "stestiraš" tudi tako, da avtomobil zakleneš (ti si zunaj) in od zunaj probaš s ključem odkleniti avtomobil - torej brez daljinca. Sigurno se ti bo prižgal :)

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Pe jun 25, 2010 9:46 am

Meni zadeva zgleda kot konstrukcijski problem. Zadevo bi se dalo rešit s tem, da nalepiš plastično folijo, podobno kot na masko pozimi. Sam za razmislek..

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe jun 25, 2010 9:59 am

iste probleme imajo fiat stiloti...

samo ne po enem letu..joj
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
King_M
Nov uporabnik

Napisal/-a King_M Pe jun 25, 2010 10:02 am

Avtoradiji majo kr dosti napak, tako da tudi to reklamiraj. Moj, ki sem ga mel na testu, se recimo nikakor ni hotel ugasnit. Ključ v roki, avtoradio špila. Na pritisk tipk se ne odziva, on enostavno špila. Grem ven, zaklenem avto, avtoradio špila. Čez kakšnih 10-15min se sam ugasne, ključ nazaj - se ne prižge. Prižgal se potem kar nek na sredini vožnje... zanimivo, ja :)

Glede barve pa vsekakor pojdi naprej. Ne sme po eni zimi bit tak rezultat - to je slaba kakovost barve/barvanja. Probaj na drugem uradnem servisu.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov