Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pupa4
Nov uporabnik

FAP filter- peugeot 206

Napisal/-a pupa4 So maj 29, 2010 3:17 pm

Lep pozdrav!
Imam peugeota 206, hdi, z okoli 110.000 prevoženih km. Konec leta 2009 sem pri eni izmed ljubljanskih avtohiš plačala za menjavo FAP filtra, ker je avto bremzal in je svetila lučka motorja. Problem je v tem, da je kmalu spet začela svetit lučka motorja in javljat razne napake kot Unblock deisel filter... poleg tega mi je avto nekaj mesecev po popravilu (in servisnem pregledu) popolnoma odpovedal, tako da so ga z AMZS odpeljali na servis, kjer so spet ogromno zaračunali.
Pred kratkim pa so (ker lučka še vedno sveti) na nekem drugem servisu ugotovili, da je filter zamašen, tako da sklepamo da ga sploh ni bil zamenjan.
Zdaj pa me zanima lahko vožnja z zamašenim FAP filtrom še kako drugače škoduje avtu? Pa mogoče če še kdo ve če imajo FAP filtri svoje serijske številke?

Hvala za odgovore. :)
Zadnjič spremenil pupa4, dne Po jul 19, 2010 1:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So maj 29, 2010 3:46 pm

Jaz sem še zmeraj mnenja, da je v 90% za zamašitev in probleme z DPF/FAP filtrom kriv sam lastnik oz. voznik.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So maj 29, 2010 6:05 pm

nevermind je napisal/-a:Jaz sem še zmeraj mnenja, da je v 90% za zamašitev in probleme z DPF/FAP filtrom kriv sam lastnik oz. voznik.

Off: Dosti si pomagal.....za takle odgovor bi ti jaz prisodil karton....a ker smo A.com skupnost naj se odločijo še drugi....

pupa4: glede na to da avto javla napako se s takim sigurno ni dobro vozit. Dobro če se pelješ ( če seveda avto dovoli ) do prvega servisa potem ok...za druge vožnje pač ni.

Vsekakor pa reklamiraj zadevo , če praviš da se je napaka ponovila.

Aja pa dobrodošla :hi
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So maj 29, 2010 6:12 pm

OFF
lisko: hja res, da s prvim postom nisem dosti pomagal, je pa tudi res kar sem napisal.

ON
pupa4: pri nekaterih vozilih se da blindirat ali odstranit ta filter. Pozanimaj se, če se da pri tvojem avtu.
Drugače pa napiše, kakšne vožnje imaš? Mestne vožnje pripomorejo k temu, da se filter zamaši.
Za v bodoče: če odpraviš napako pa vsaketolko na AC in malo na obrate, da se zadeva spuca.
Zadnjič spremenil nevermind, dne So maj 29, 2010 6:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
devilll
Nov uporabnik

Napisal/-a devilll So maj 29, 2010 6:13 pm

js mam prevoženih 112k km pa nimam nobenih problemov z FAP-om.....sem pa zagovornik tega da če ga enkrat na vsake dva tedna mal razteraš ko maš ogretega ( avtocesta tam da ga držiš enih 10 km na okol 4k rpm....) da mu kr lepo pripomoreš k lažjem dihanju skozi izpuh......

za vsako ko to naredim se kr malo čuti da lažje gre avto...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov