Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Tesla87
Nov uporabnik

vw polo, problem z elektriko

Napisal/-a Tesla87 Ne jun 06, 2010 10:17 pm

Pozdravljeni!

V VW Polotu l.2000 se mi je voznikovo steklo odpiralo ravno kontra, kot se je na sopotnikovi strani, prav tako ni delovala tista stvar, ko prvič pritisneš stikalo, gre šipa sama navzdol in obratno. Čez nekaj časa se je pomik stekla na voznikovi strani popolnoma pokvaril. Peljal sem na servis, kjer so rekli, da je lastnik pred mano vzel ven krmilnik in zvezal nekaj po domače, toliko da je delovalo, zato se je šipa odpirala ravno obratno. Zaradi prevelike cene nisem dal popraviti, hec pa je bil v tem, da mi je po pregledu nazaj začelo delovati kot prej. No, čez nekaj mesecev je spet nehalo delovati. Sedaj sem se odločil, da bi sam malo pogledal in poskusil, po izobrazbi sem elektronik, vendar nimam ravno dosti izkušenj v avtoelektriki. Bil bi zelo vesel, če ima kdo mogoče kakšno električno shemo, nasvet, karkoli, s čimer bi si lahko pomagal.

Hvala za odgovor in pomoč!

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Po jun 07, 2010 7:26 am

lej pomoje sta sam kabla narobe priklopljena na motorček za šipe

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Po jun 07, 2010 8:21 am

Imam jaz isto polota l.00 in sem se zadnjič nekaj igral z pomikom stekel, ker mi je nosilc crknil. Elektroniko imaš v vratih na vodilu, tam ko pride motor gor, noter je bilo eno simpl tiskano vezje kaj več pa nisem gledal, ker ni bil to moj problem. Smer enosmernemu motorju boš pa ja znal obrnit, če si elektronik :D

Tesla87
Nov uporabnik

Napisal/-a Tesla87 Po jun 07, 2010 2:09 pm

Ja, kabla sta bila narobe obrnjena, kar je bil razlog da je šipa kontra delovala, kar me niti ni motilo, problem je bil, da se sploh ni odpirala. No, sem pogledal danes in ugotovil, da res nimam notri krmilnika, ker ga je prehodnik pred mano vzel ven in motorček direktno zvezal na motor prek stikala. Na to isto +12V linijo je zvezal tudi zaklepanje, tako da je delovalo samo odklepanje, zakleniti se pa ni dalo. Pa še šipa na sopotnikovi strani, se je dala z voznikove strani samo odpirati, zapirati pa ne. Glavni problem je bil, da je bila ta 12V linija mrtva. Ko sem motorček za test zvezal na eno drugo 12V je seveda delal. No, odrkril sem, da se mi je ta 12V linija pretrgala v vratih. Sedaj spet vse deluje, pa še motor sem kontra zvezal, da se zdaj pravilno odpira šipa glede na položaj stikala. In spet lahko grem v McDrive :lol: ...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov