Nasveti in napotki ter povpraševanja...

cujnar
Nov uporabnik

Ventilator kabine v Vianu ne piha

Napisal/-a cujnar Sr jun 09, 2010 4:07 pm

mercedes viano l 2007, ventilator klime v kabini ne deluje. Varovalke so ok. Na klimatronicu lahko izbiram vse stopnje le da nič ne piha. Lopute za usmerjanje zraka se premikjo (so slišne). Kaka ideja? Kje je sploh ta ventilator in kako ga zamenjati?
mercedes je j**c!

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr jun 09, 2010 4:48 pm

motorcek je fuc po vsej verjetnosti in je to kar dokaj draga rec
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

cujnar
Nov uporabnik

jap

Napisal/-a cujnar Sr jun 09, 2010 5:55 pm

to se mi ni niti v stojadinki naredl... kje pa je ta ventilator in kako se ga demontira?
mercedes je j**c!

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr jun 09, 2010 6:58 pm

Snemi predlal na sovoznikovi strani mogu bi bit tam če ga ni tam je sred armaturke..

cujnar
Nov uporabnik

Popravljeno

Napisal/-a cujnar Po jun 14, 2010 7:37 am

Ventilator se nahaja pod zgornjim predalom na sredini armaturne plošče. To sem odkril po naključju, ko se mi je z ene šobe za špricanje vode na vetrobransko steklo snela dovodna gumijasta cevka in sem moral odviti 6 vijakov in odčepiti 4 čepe da sem lahko dvignil plastični pokrov in cevko nataknil nazaj (tudi kaj takega se mi ni zgodilo pri nobenem predhodnem avtu, niti pri 101-ki). Na sredini pod plastičnim pokrovom se nahaja filter zunanjega zraka in ko sem ga potegnil iz ležišča sem zadaj videl ventilator. Na armaturki sem dvignil pkrov zgornjega predala, odvil dva vijaka (torx 25), odklopil elektroniko ventilatorja in jo po 5 sekundah priklopil nazaj. Zadeva je takoj začela delovati (pihati). Očitno se je elektroniki sfuzlalo in je bil potreben reset.

Slab avto naredi dobrega mehanika :)
mercedes je j**c!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov