Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ris
Nov uporabnik

Klimatronic javlja napako 318 - pressure switch

Napisal/-a ris Sr jun 09, 2010 10:21 pm

Pri passatu, prejšnji model (l. 03), ko dam kontakt, začnejo vsi simboli na avtomatski klimi za 15 sekund utripati, nato klima deluje brez težav. Sem stisnil hkrati gumb za notranje kroženje zraka in gumb ECON in mi javlja napako s št. 318. Na enem seznamu napak sem razbral, da gre za napako: Air conditioner pressure switch.
Ali morda kdo ve, za kaj re pri tej napaki? Kaj je sploh ta pressure switch pri klimi? Sprašujem, ker sicer klima dela v redu. Se priporočam za kakršenkoli nasvet oz. izkušnjo.

Aja, še to sem opazil in ne vem če je normalno (sem novopečeni lastnik avta) - na levi od volana ves čas slišim neko tiho klikanje, predvidevam, da se vklaplja in izklaplja avtomatska klima glede na potrebe. Hkrati, ko se klima prižge, kadar ravno pospešujem, recimo pri vzponu, zaznam povsem rahlo izgubo moči motorja (1.9 TDI, 130 HP). Je to normalno?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če jun 10, 2010 2:42 pm

Nasplošno imajo vse klimatske naprave, ne glede na znamko, na sebi vsaj eno tlačno stikalo - pressure switch. Ta zazna prenizek tlak plina v sistemu in izklopi vse skupaj. Klimo je tako treba napolniti s plinom, pa tudi pregledati če kje pušča.
Je pa seveda normalno da kompresor pobere nekaj moči. Običajno okrog 5 KM.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če jun 10, 2010 6:53 pm

Jaz na Passatu sploh ne opazim kdaj je klima vklopljena in kdaj ne. Ne slišim nobenega klikanja, pa tudi izgube moči ne.

ris
Nov uporabnik

Napisal/-a ris Če jun 10, 2010 10:40 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Jaz na Passatu sploh ne opazim kdaj je klima vklopljena in kdaj ne. Ne slišim nobenega klikanja, pa tudi izgube moči ne.

Ta zvok je komaj zaznaven, tudi izguba moči.

Kje pa se ukvarjajo s pregledi in popravili klim? Pa recimo, da so cenovno ugodni in kakovostni? Iščem v okolici Ljubljane, po možnosti bolj proti Primorski.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov