Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maliBobi
Novinec

Odpiranje stekel z daljincem VAG (Golf,Bora,Passat,Octavia)

Napisal/-a maliBobi Če jun 10, 2010 1:00 pm

Tudi:
- Superb
- Beetle
- Leon
- Toledo
Opomba:Konfortni modul nekje po letu 2001, starejši ne delujejo s tem programom

Gre za ZELO enostavni potopek, da omogočimo daljinsko odpiranje stekel

Kaj potrebujemo?
- Interface kateri deluje z VAG-COM programom, do serije 409 K-line-USB ali RS232
- Program Češkega izvora, ki je zastonj, le registrirati ga je potrebnoKLIK
Program inštalirate nato vas bo sam vodil čez celoten postopek registracije,... .

Če imate USB interface je potrebno namestiti Virtual com port driverje, kajti ta program deluje samo preko COM porta KLIK
Navodila in postopek so na linku.

Po uspešni namestitvi virtualnega porta odprete "upravitelj naprav"? in nastavite na COM 1.

Ko imamo vse to za sabo, povežemo kabel z avtom ter računalnikom in na prvi strani programa stisnemo "Aktivace oken", vpraša nas za potrditev, stisnemo OK in voila, odpiranje stekel deluje preko serijskega daljinca.

Od vseh tistih, ki boste to počeli sami, pričakujem eno virtualno :pivo

Za nastalo škodo, ki jo povzročite jaz ne odgovarjam, kakor tudi ne prevzemam nobene druge odgovornosti v zvezi z programom ali biločem drugim
Zadnjič spremenil maliBobi, dne Pe jun 11, 2010 11:59 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če jun 10, 2010 1:05 pm

Novejši modeli VAG grupe imajo to funkcijo tako že serijsko...je pa vsekakor zelo priročna funkcija! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Če jun 10, 2010 1:07 pm

Tattoo- je napisal/-a:Novejši modeli VAG grupe imajo to funkcijo tako že serijsko...je pa vsekakor zelo priročna funkcija! ;)

Tako je! To je mišljeno predvsem za vozila, do letnika 2005, morda tudi za kasnejše modele Škode

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jun 10, 2010 1:17 pm

maliBobi je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:Novejši modeli VAG grupe imajo to funkcijo tako že serijsko...je pa vsekakor zelo priročna funkcija! ;)

Tako je! To je mišljeno predvsem za vozila, do letnika 2005, morda tudi za kasnejše modele Škode

To sem imel jaz serijsko že na Škodi Fabii letnik 2000, oče pa na Octavii letnik 99!! Pogoj je samo, da ima avto električni pomik vseh štirih stekel ;)

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Če jun 10, 2010 1:23 pm

peroRS je napisal/-a:
maliBobi je napisal/-a:

To sem imel jaz serijsko že na Škodi Fabii letnik 2000, oče pa na Octavii letnik 99!! Pogoj je samo, da ima avto električni pomik vseh štirih stekel ;)

Zanimivo. Audi, kateri je to prvi vpeljal pri VAG grupi serijsko, z letnikom 99 tega nima, odpira se le preko ključa v zunanji ključavnici.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jun 10, 2010 1:26 pm

maliBobi je napisal/-a:
Zanimivo. Audi, kateri je to prvi vpeljal pri VAG grupi serijsko, z letnikom 99 tega nima, odpira se le preko ključa v zunanji ključavnici.

Lahko da je blo treba samo vključit to funkcijo ;)
Octavia je bila mislim, da november 1999, modelno leto 2000, oprema SLX, Fabia pa elegance oprema, letnik 2000, modelno leto 2001.

Preko ključavnice pa stekla lahko odpirajo tisti, ki nimajo 4x el. pomik stekel (v tem primeru se odpreta samo prednji šipi) :pop:

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če jun 10, 2010 1:34 pm

Moj Toledo 2005 tega nima, tko da če ma kdo iz Lj. VAG-COM bi se priporoču za inštalacijo te varijante :D

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Če jun 10, 2010 1:35 pm

Na modelih Golf4, Bora, Passat odpiranje stekel ne deluje preko daljinca! Deluje le preko ključavnice, dam roko v ogenj :roll: Pa imel vse štiri ali samo dve električni

Vklopi se lahko samo z raznimi EEprom programatorji (Vag eeprom programer 1.12, 1.1.3, 1.1.8, vag-tacho, vds-pro in podobni) VAG-COM ali VCDS tega ne omogoča, torej omogočanje-sprostitev te funkcije ni možno.

Zanimivo, da si nalepil kokice na koncu

peroRS je napisal/-a:Preko ključavnice pa stekla lahko odpirajo tisti, ki nimajo 4x el. pomik stekel (v tem primeru se odpreta samo prednji šipi) :pop:

To ne drži. Mogoče te je pa prizadelo "starejši modeli škode" za kar se ti iskreno opravičujem.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jun 10, 2010 1:44 pm

maliBobi je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Preko ključavnice pa stekla lahko odpirajo tisti, ki nimajo 4x el. pomik stekel (v tem primeru se odpreta samo prednji šipi) :pop:

To ne drži.

Malo napačno sem zastavil stavek.
Tisti avti, ki nimajo električni pomik vseh štirih stekel, ne morejo (vsaj serijsko ne) odpreti šip z daljincem, lahko samo s ključem v ključavnici (v tem primeru se odpreta samo prednji šipi). ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jun 10, 2010 1:54 pm

z vag tacho ne mores nastimat odpiranja oken brez daljinca.
aja pa jst ne priporocam nastavitev avtomatskega odpiranja na tak nacin kot je avtor teme dal(da se sam tm ena tipka v programu prtisne in ze dela)
Ni vse res kar napišem

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Če jun 10, 2010 1:55 pm

@peroRS
He, he. Zopet ne drži oz. vsaj deloma. Povsem logično je, da se ne morejo odpirati zadnja stekla, če so samo sprednja električna. Audi a4 z letnikom 2001 naprej, torej B6 model, ima omogočeno odpiranje stekel z daljincom kjub temu, da ima samo prednja električna.
Pri VW, očitno tudi pri Seatu (čudi me, da to ima škoda že pri letnikih 99- nekaj novega), to ne deluje pa imel vse 4 šipe električne. Deluje le, ko obrnemo ključ v vratni ključavnici v skrajno lego in ga tam zadržimo. Preverjeno, vem o čem govorim, ne nakladam, zagotovo bodo to tudi potrdili lastniki omenjenih vozil z vsemi možnimi kombinacijami (2X el. , 4X el.)
:tomidelej:

abbe je napisal/-a:z vag tacho ne mores nastimat odpiranja oken brez daljinca.
aja pa jst ne priporocam nastavitev avtomatskega odpiranja na tak nacin kot je avtor teme dal(da se sam tm ena tipka v programu prtisne in ze dela)

A da ne priporočaš? Stari, LEX na tej strani, saj sam veš kolko časa sem se ukvarjal s tem sranjem.
Glej gre za program kateri avtomatsko na podlagi konfortnega modula 1CO 959 799 vstavi primerno število bitov v celico enako kot bi ti sam naredil s vpisovanjem v vds pro ali vag tacho.
Aja kako, da nebi šlo z vag tachotom tega naredit? Saj pa ima možnost pisanja po epromu? Fantje ni to znanstevena fantastika :lol:

p.s
Ja brez daljinca pa res ne gre :?
Zadnjič spremenil maliBobi, dne Če jun 10, 2010 2:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jun 10, 2010 2:25 pm

maliBobi je napisal/-a:@peroRS
Pri VW, očitno tudi pri Seatu (čudi me, da to ima škoda že pri letnikih 99- nekaj novega), to ne deluje pa imel vse 4 šipe električne. Deluje le, ko obrnemo ključ v vratni ključavnici v skrajno lego in ga tam zadržimo. Preverjeno, vem o čem govorim, ne nakladam, zagotovo bodo to tudi potrdili lastniki omenjenih vozil z vsemi možnimi kombinacijami (2X el. , 4X el.)
:tomidelej:

Evo sem preveril in situacija je taka:
res je, Octavia letnik 1999 tega ni omogočala, to funkcijo daljinskega odporanja stekel je imela šele faceliftana Octavia (letnik 2001). Mi je oče (ki si je lastil oba modela) to potrdil.
Se opravičujem za napačno informacijo :bere

He, he. Zopet ne drži oz. vsaj deloma. Povsem logično je, da se ne morejo odpirati zadnja stekla, če so samo sprednja električna. Audi a4 z letnikom 2001 naprej, torej B6 model, ima omogočeno odpiranje stekel z daljincom kjub temu, da ima samo prednja električna.

Pri Škodi je tako, da pri modelih, ki imajo samo električni pomik prednjih stekel, ne moreš odpreti prednjih stekel z daljincem, lahko samo s ključem, vendar se da daljinska funkcija naknadno vklopiti ;)

To je to.
Upam, da sva razčistila zadevo. Brez zamere. :pivo

lp

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Če jun 10, 2010 9:53 pm

LP!
Lej, predno se lotim tega postopka me zanima neki. A maš mogoče številke komfortnih modulov, ki to omogočajo. Kaj, če opravim ta postopek na modulu, ki nima podprte te funkcije? Kaj pa če stvar ne deluje...problem je v tem, da če sprogramiraš z vcds-om, si prej zapišeš stare vrednosti, ki jih kasneje lahko popraviš, kaj pa tukaj?
Drgač pa, upam da res deluje, ker je to kr v redu zadeva, pa mogoče veš, a se odpira zapira tut šibedah?

Drgač pa hvala za tole in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Če jun 10, 2010 10:15 pm

tudi moj vw caddy 2006 letnik ima tole in je sila priročno...

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Pe jun 11, 2010 1:27 am

cd_rw je napisal/-a:LP!
Lej, predno se lotim tega postopka me zanima neki. A maš mogoče številke komfortnih modulov, ki to omogočajo. Kaj, če opravim ta postopek na modulu, ki nima podprte te funkcije? Kaj pa če stvar ne deluje...problem je v tem, da če sprogramiraš z vcds-om, si prej zapišeš stare vrednosti, ki jih kasneje lahko popraviš, kaj pa tukaj?
Drgač pa, upam da res deluje, ker je to kr v redu zadeva, pa mogoče veš, a se odpira zapira tut šibedah?

Drgač pa hvala za tole in lep pozdrav!

Te razumem :D
Napiši kateri modul imaš vgrajen
VCDS, izberi k modul pod št. 46 in preberi prvo številko.
Mislim pa, da bi moralo zapreti tudi šibedah, nisem prepričan.

Aja more bit modul1C0 959 799 , če ni pusti-te pri miru ali pa pač probate :lol:

@pero RS
Glavno, da se razumemo :D
Zadnjič spremenil maliBobi, dne Pe jun 11, 2010 2:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Pe jun 11, 2010 7:26 am

hladni je napisal/-a:
Suljo20 je napisal/-a:Moj Toledo 2005 tega nima, tko da če ma kdo iz Lj. VAG-COM bi se priporoču za inštalacijo te varijante :D

skoraj nemogoče,da tega nebi imel! stylance maš?

Stylance, 4x EL pa useen samo na ključ dela tko kokr ste prej napisal :?

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Pe jun 11, 2010 2:18 pm

LP!
Trenutno ne morem preverit kir modul mam, ker sm kabl posodu sodelavcu. Me pa zanima neki, a je zdaj s tem Virtual com portom možno, da program prepozna kabel kot, da je na COM vmesniku in ne na USB-ju. Ali se pol da programirat tudi z VCSD? Če si morda probu?
Pa še neki ka pa pomeni Deaktivace oken -> morda povrne na prejšnje nastavitve?

P.S.: Češko ne znam najbolš, haha.

Pozdrav!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jun 11, 2010 2:28 pm

cd_rw je napisal/-a:Pa še neki ka pa pomeni Deaktivace oken -> morda povrne na prejšnje nastavitve?

Pozdrav!

Deaktivace=deaktivirati (izklopiti funkcijo)
Aktivace=aktivirati (vklopiti funkcijo)

Sej čeština ni spet tolk komplicirana :lol: :lol:

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Pe jun 11, 2010 3:14 pm

cd_rw je napisal/-a:LP!
Trenutno ne morem preverit kir modul mam, ker sm kabl posodu sodelavcu. Me pa zanima neki, a je zdaj s tem Virtual com portom možno, da program prepozna kabel kot, da je na COM vmesniku in ne na USB-ju. Ali se pol da programirat tudi z VCSD? Če si morda probu?
Pa še neki ka pa pomeni Deaktivace oken -> morda povrne na prejšnje nastavitve?

Pozdrav!

Tako, kot ti je @peroRS napisal. (:

Ja, prepoznal ti ga bo kot Com, sej pa tudi ti starejši kabli ala 409 ne delujejo drugače kot tako. Morda se motim vsaj pri meni je tako.
Kateri kabel imaš sedaj ti? Tisti stari al ti novi 800 in naprej?
Če maš starega ti bom preko Zs-ja poslal en fail pa VCDS delan za 409ko, sicer ne deluje čisto tako, kot pravi VCDS ampak je ogromn napredek napram 409-ki.
Preden pozabim, to za šipe ne moreš aktivirat v VCDS, njet, niente, ne....nima te funkcije razen za novejša vozila, žal

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Pe jun 11, 2010 5:28 pm

audi a4 b5 letnik 2000, samo prvi dve električni stekli, odpira na dalinca. Ampak sam prvi dve :D
GQ
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov