Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Xequerin
Nov uporabnik

Problemi s klimo - uparjalnik???

Napisal/-a Xequerin Po jun 14, 2010 5:57 pm

Sem lastnik Renault Clia, l.2003, dizel. Odločil sem se, da odpeljem avto na servis klime (klima je ročna), ker je zelo slabo hladila. Na servisu so mi povedala, da najverjetneje nekje pušča (plina praktično ni več bilo), zato so plinu primešali barvo. Nato so z UV lučko poskušali ugotoviti, kje pušča. Puščala ni nikjer na vidnem mestu, "madež" pa naj bi se videl takoj za požarno steno (kjer gre cevka proti artmaturki).... Na servisu so mi rekli, da naj bi puščalo pri uparjalniku in da naj bi ga blo treba zamenjati... IN CENA... 700 EUR + DELO.... :evil: Hec je pa v tem, da naj bi blo treba del pripeljat iz Pariza, ker ga pri nas sploh ni na zalogi...

Stvar je v tem, da sploh niso bili 100%, da je problem v uparjalniku, ker je zadeva za požarno steno pač zelo nedostopna... Zanima me vaše mnenje? Sem v dvomih s popravilom, ker to ni ravno malo denarja, vse skupaj pa mi tudi smrdi po nategu....

Klima je sicer delala normalno (vklop/izklop ipd.), le hladila ni tako kot bi morala...

Imate kakšen nasvet, mnenje...? Hvala!

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po jun 14, 2010 6:16 pm

pelji še drugam.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po jun 14, 2010 6:52 pm

če je še malo klima hladila, potem zihr neki improvizirajo.če bi spušala bi takoj nehalo hladit. pelji nekomu, ki profesonalno izsesa plin in ga po navodilih proizvajalca nazaj napolne.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Xequerin
Nov uporabnik

Napisal/-a Xequerin Po jun 14, 2010 7:01 pm

ja, saj problem je v tem, ker je bil to pooblaščen servis - eden večjih pri nas (katerim pa načeloma ne zaupam preveč...). Klima definitivno pušča, ker je razlika takoj po polnjenju ali pa po parih tednih, očitna. Samo 100% ni ali je dejansko uparjalnik - zaradi nedostopnosti (požarni zid). Najbolj me moti, ker so mi rekli, da tudi če to zamenjajo ni zagotovo, da bo vse delalo... da se ne bi potem odkrilo še kaj narecimo cevkah.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po jun 14, 2010 8:30 pm

ce bi ti klima puscala ti po nekem casu sploh nebi vec hladilo. tko je blo pri meni, v roku 4 dni sploh ni hladilo vec, ker gre ves plin ven.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jun 14, 2010 8:54 pm

Pelji na nek klima servis (Prebil ali Beja recimo),ker če ti že takoj povejo da niso ziher kaj in kako ,pa še za tako ceno sploh ne vem kaj še iščeš tam pri njih,uparjalnik za ta avto pa upam trdit da če ga nimajo danes na zalogi v A netu ga bodo imeli jutri.Kakšen pariz neki.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po jun 14, 2010 9:30 pm

BDW da ugotoviš če klima hladi, moraš vtaknit v režo termometer, ne pa tako po občutku ugotavljat. Če hladi, mora izpihovat zrak nekje okrog 6 stopinj celzija. Koliko plina je bilo noter pa točno javi mašina in je vse črno na belem. In 700€ tudi ne more biti 1 uparjalnik. Ne kupuj nič na servisu!

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Po jun 14, 2010 10:15 pm

myster je napisal/-a:če je še malo klima hladila, potem zihr neki improvizirajo.če bi spušala bi takoj nehalo hladit. pelji nekomu, ki profesonalno izsesa plin in ga po navodilih proizvajalca nazaj napolne.

Če pušča, klima še vedno dela, dokler seveda ne spusti ves plin. Sicer pa izsesati in ponovno napolniti klimo ni noben problem in dvomim da bi tu serviserji za***ali, ampak nekje res pušča. Zdaj kje ti bomo pa težko prek foruma pomagali, je pa definitivno cena prevelika in kot je že predlagano, se zapelji oz. samo pokliči v a-net pa ti bodo povedali če imajo in za kakšno ceno. Zamenjat pa nesi nekam kjer se z klimami ukvarjajo, pa ti bodo naredili bolje in ceneje kot na servisu.
Pa še ena ideja kje lahko pušča, čeprav so vrjetno tam preverili, in sicer na teh ventilčkih za polnenje, sem videl že precej avtov ki jim je tam puščalo, to pa lahko preveriš sam, odvij tisti plastični pokrovček, ter daj prst na ventil, pa boš čutil če pušča.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jun 14, 2010 10:49 pm

pelji v eno avtoelektriko..

meni je crknu senzor neki za klimo, stane 50€..

toti uradni servisi so :evil:

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po jun 14, 2010 11:08 pm

Če si iz Ljubljane ti toplo priporočam mojstra v industrijski coni stegne - Lindič. Pri njemu sem slišal tudi veliko zgodb, kaj vse se dogaja na pooblaščenih servisih - mislim glede klime. Raje se drži stran od njih.

LP

Uporabniški avatar
Xequerin
Nov uporabnik

Napisal/-a Xequerin To jun 15, 2010 5:00 pm

Super, hvala za te nasvete. Sem šel danes še k enmu privatniku, ki mi je povedal tri stvari popolnoma drugače, kot na servisu, poleg tega pa je preveril tudi filter od klime/pogledal je za požarni zid in ga mal "podrl" (kar na servisu niso) - rekel je, da če bi puščal uparjalnik, bi bil filter popolnoma zelen od plina, kar pa v mojem primeru ni bilo... hvala za pomoč! se splača sedaj najprej raziskovat, ampak nikoli več na pooblaščenem servisu! :twisted:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov