Nasveti in napotki ter povpraševanja...

GTI_Mk4
Novinec

Tresenje v ovinek - golf 4 1.8T

Napisal/-a GTI_Mk4 To jun 15, 2010 3:22 pm

lp
imam golfa 4 1.8T in imam sledeč problem...peljal sem se z normalno hitrostjo nakar je ob malem premiku volana v desno začelo avto močno tresti. to se je dogajalo samo v desno stran. če si peljal bolj hitro bolj je treslo....med tresenjem sem ugotovil da avto trese levo in desno...mislil sem da je kriva polosovina...menjal sem polosovino in avto je delal isto..nakar se nekega dne pelljem in ugotovim da mi pušča cev za servo olje. olje nalijem in avto po nekaj 100metrih neha tresti..v tistem trenutku nisem niti pomislil da je to zaradi tega ker ni bilo olja v servo pumpi..čez čas ko je olje spet zginlo zaradi cevi ki pušča je avto začel tresti. spet nisem vedel kaj je nakar sem šel pogledat servo olje ki ga več ni bilo in sem si rekel da ga sedaj nalijem pa bomo vidli če bo nehalo trest..in res je nehalo...vendar sedaj sem ugotovil da avto trese nad 100km/h v oster ovinek v desno, vendar trese zelo blago...pa me zanima če kdo ve kaj bi lahko bilo če je možno da sem uničil servo pumpo ali kaj podobnega...?? ker pred tem je avto tresel že pri 40km/h, sedaj pa začne komaj pri 100km/h pa še to v oster ovinek...
hvala za odgovore

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Pe jun 18, 2010 9:22 pm

kaj res noben nebi vedel?

trasher
Nov uporabnik

Napisal/-a trasher Pe jun 18, 2010 9:41 pm

Mislim, da si si odgovoril že sam. Vsekakor preveri servo sistem, možno da je to.

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 So jun 19, 2010 1:08 pm

ja kaj pa če ni?? da nebom servo pumpo menjaval potem pa nebo to to

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Sr sep 15, 2010 7:21 pm

kaj je slučajno kakšen pritisk v ceveh ki grejo potem v volansko letev? ker mi ta cev na enem koncu pušča...

Uporabniški avatar
Crazyalfista
Nov uporabnik

Napisal/-a Crazyalfista Sr sep 15, 2010 7:29 pm

normalno da je pritisk, drugace ne bi imel servo volan pomena

ko ti je manjkalo olja je bil volan kaj trsi?
Alfa Romeo for life!

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Sr sep 15, 2010 7:31 pm

Crazyalfista je napisal/-a:normalno da je pritisk, drugace ne bi imel servo volan pomena

ko ti je manjkalo olja je bil volan kaj trsi?

ne..ko je olje zginlo ni bil volan nič trši in tudi servo pumpe ni bilo za slišat...

GTI_Mk4
Novinec

Re: Tresenje v ovinek - golf 4 1.8T

Napisal/-a GTI_Mk4 To nov 30, 2010 8:58 pm

jaz se zopet javljam s problemom da mi trese avta..sedaj je bil mir kakšne 3 mesece in avto ni treslo nič tudi nad 140km/h...zamenjav sem že volanski drog ker je spuščal...
avto mi sedaj trese v ovinek pri 90km/h+...moč tresenja je odvisna tudi od tega kako oster je ovinek...
ima kdo kakšen predlog ali podobno izkušnjo kaj bi lahko bilo krivo..??

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Tresenje v ovinek - golf 4 1.8T

Napisal/-a tristan01 To nov 30, 2010 9:39 pm

GTI_Mk4 je napisal/-a:jaz se zopet javljam s problemom da mi trese avta..sedaj je bil mir kakšne 3 mesece in avto ni treslo nič tudi nad 140km/h...zamenjav sem že volanski drog ker je spuščal...
avto mi sedaj trese v ovinek pri 90km/h+...moč tresenja je odvisna tudi od tega kako oster je ovinek...
ima kdo kakšen predlog ali podobno izkušnjo kaj bi lahko bilo krivo..??

Najprej naredi pošteni pregled vseh končnikov, kugel, rok in ostalega kar se skriva pri prednjem kolesu. Prav lahko je da imaš kje toliko zračnosti... Glede na to da si že menjaval volanski drog avto verjetno ni ravno v najboljšem stanju, če nisi prvi lastnik je velika možnost da je bil tudi karamboliran.... Skratka preveri najprej očitne zadeve. Konec koncev lahko prihaja do tresenja tudi če je kakšno kolo preslabo privijačeno.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov