Napisal/-a Skubic Če jun 24, 2010 10:51 pm
Upam, da mi bo kdo priskočil na pomoč s kakšnim uporabnim nasvetom... Imam težavo pri golfu mk3 GTI letnik 1996 z ABSom. Ko se mi je nekaj časa nazaj prižgala lučka za ABS (ni ugasnila po zagonu motorja) sem se z avtom zapeljal do mehanika in priklopila sva avto na računalnik. Pokazal je napako prednjega in zadnjega desnega senzorja. Napako zadnjega se je dalo izbrisati, med tem ko je prva še kar vztrajala. Zato smo zamenjali prednji senzor. Približno 2 dni se lučka lepo ugaša in ne gori med vožnjo, potem pa se spet prižge. Na računalniku se je spet pojavila napaka zadnjega senzorja. Danes zamenjamo še tega, in glej ga zlomka, napake se ne da in ne da izbrisati, šele po ene 20 poskusu se je izbrisala, a se ob naslednjem zagonu avtomobila spet pojavila. Še vedno javlja napako zadnjega desnega senzorja in luška še kar gori.
Naj poudarim, da so senzorji original in je vse opravljeno kot se spodobi. Glede lučke je pa tako, da mi je do sedaj včasih gorela, včasih ne, če pa se je že po zagonu ugasnila, se je med vožnjo prižgala (ob kakšnih večjih tresljajih). Vsakič, ko avto vžgem in se odpeljem, tam nekje pri 25km/h nekaj zelo rahlo škrtne, po mojem je povezano z ABS sistemom saj se včasih takrat prižge ali ugasne lučka za ABS (odvisno od tega, ali je lučka prižgana ali ugasnjena) ali pa enostavno še kar gori. Potem do naslednjega zagona škrta ni več.
Zakaj napaka ostaja tudi po menjavi senzorja? Zakaj se prižiga lučka za ABS?
Prosim za pomoč!
LP d