Napisal/-a joezzy Po jul 12, 2010 9:41 pm
Pozdravljeni
Prosim za pomoč, oziroma če ima kdo kakšne izkušnje s podobnimi težavami.
Imam Opel Corso 1.2 16V, 3 vrata, Cosmo oprema, cca 130.000km ter najbolj problematičen letnik 2004.
Imam pa težave z delovanjem brisalcov. Težava je pa v tem, da ko jih prižgem pridejo do vrha in potem tam ostanejo. Če jih pa ročno potisnem v prvotno lego se pa sliši ropotanje motorčka, le-ta pa ropota dokler jih spet ne vključim. Pred dvemi meseci (takrat so se sicer premikali tako gor kot dol, vendar zelo počasi), sem po nasvetu mehanika vzel brisalce iz nosilcev ter mazal vse ležaje z WD-40, dokler se niso normalno premikali nato pa še z nekaj kapljicami olja. Potem so sicer do pred nekaj dnevi delali normalno, takrat se je pa spet začelo, nekajkrat počasi gor ter dol, nato samo še gor (in ročno dol)....sedaj se pa samo še takrat ko dam kontakt premaknejo za nekaj centimetrov gor. Danes sem jih šeenkrat razstavil ter mazal z WD-40 vendar žal neuspešno. Tekom tedna bom probal razstavit še komplet nosilce ter očistit in namazat vse premične dele.
Sedaj me pa zanima, če je kdo to že razstavljal....kakšen nasvet...
Zanima pa me še nekaj.....takrat ko brisalci dobijo elektriko, občasno tudi alternator zapiska.....Če ima to mogoče kakšno vlogo....
Prosim za kakšen nasvet ali pomoč.
Bom pa tudi obveščal o napredku....
Opel Corsa 1.2 16V Cosmo
Letnik 2004