Nasveti in napotki ter povpraševanja...

smirko
Nov uporabnik

Astra 1.6 Twinport - servo piska

Napisal/-a smirko Pe jul 16, 2010 9:55 pm

Pozdravljeni.

Kupil sem 5 let staro Opel Astro z 1.6 Twinport motorjem. Opazil sem, da pri motorju slišim piskajoč enakomeren zvok, kateri postane pri obračanju volana glasnejši. Po vsej verjetnosti gre za servo pumpo. Ta piskajoč zvok se sliši ko vozilo stoji, saj se zvoka v kabino ne sliši. Tako, da ne vem ali mi med vožnjo tudi piska.

Kaj bi bilo potrebno storiti. Nivo olja je v servo pumpi u redu. Ali je možna kakšna druga rešitev, ali je potrebno menjati servo pumpo.

Prebral sem že nekaj tem in poslušal posnetke na Youtubu, vendar se mi zdi, da je pri meni zvok drugačen, bolj enakomeren, piskajoč (tok kakšna turbina).

Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a \OnlyME/ Pe jul 16, 2010 10:03 pm

To sem jaz mel ravno danes pri passatu,...... bemti sem klel!

Preveri nivo servo olja. Pa preveri ga takoj po vožnji, pa še enkrat pol malo kasneje, ko bo avto en čas stal. Če ti ga manjka, maš na Petrolu servo olje za 5,50 eur!

Sicer pa načeloma servo pumpa nebi smela cvilit, če je olja dovolj! Je pa tak, če si kupil rabljen avto, pa si kupil od kakega loleka, pol raje spusti obstoječe olje ven, pa novega nalij. Da ni mel prej to kaki dedek, pa je kaj drugo not vlil kot pa servo olje.....

smirko
Nov uporabnik

Napisal/-a smirko So jul 17, 2010 9:14 am

Ja avto je prej imel 70 let star ata. Bil pa je skoz servisiran na pooblaščenem servisu. Vsaj po knjigi in njegovi izjavi sodeč.

Bom preveru nivo olja, čeprav se mi ga je zdel dost.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jul 17, 2010 11:31 pm

smirko je napisal/-a:Ja avto je prej imel 70 let star ata. Bil pa je skoz servisiran na pooblaščenem servisu. Vsaj po knjigi in njegovi izjavi sodeč.

Bom preveru nivo olja, čeprav se mi ga je zdel dost.

To pa obvezno saj imaš šipko označeno min max ;) Na Vectri ga ni bilo skoran nič v posodi, sedaj je pa še skoz not kljub 14.500km prevoženimi :roll: :?:

smirko
Nov uporabnik

Napisal/-a smirko Po jul 19, 2010 7:53 am

Še eno vprašanje. Zgleda da je servo elektičen. A je važen kakšn olje more bit not za ta avto, al je vseen, sam da je ATF?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jul 19, 2010 9:23 am

Kolikor jaz vem, če ima avto električni servo volan nima olja, ker ga poganja elektromotor ne pumpa

smirko
Nov uporabnik

Napisal/-a smirko Po jul 19, 2010 11:22 am

Ja sam nad servo črpalko je posodica z oljem oziroma tekočino.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jul 19, 2010 12:45 pm

Si ziher da ti ne gledaš zavornega olja ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

busman
Nov uporabnik

Napisal/-a busman Po jul 19, 2010 1:17 pm

Kakor je meni znano ima astra elektrohidravlični servo. To pomeni, da elektromotor poganja servo črpalko in ni gnana preko jermena kot pri večini drugih.
To kar slišiš je zvok elektromotorja in je pri moji astri prisoten že odkar ga imam( več kot 5let).
isti zvok sem slišal tudi že pri vectrah in starejših modelih oplov. Postane glasnejši ko obračaš volan in res se ga sliši samo od zunaj. Takrat ti tudi "žmrknejo luči", še posebej če imaš slab akumulator.
Tako da mislim da se ničesar za bati.

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov