Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Mia
Nov uporabnik

Zloraba servisa - posoja mojega avtomobila

Napisal/-a Mia To jul 20, 2010 7:53 am

Pozdravljeni,
znašla sem se v dokaj čudni situaciji. Odpeljala sem svoje vozilo na popravilo v pooblaščen servis in prejela nadomestno vozilo. Zaradi resnih zdravstveih težav so sorodniki vrnili nadomestno vozilo (in prevzeli moje) dva dni po določenem datumu. Ugotavljam, da ima moje vozilo Cca 700km več, kakor prej in očitno je, da je nekdo uporabljal moje vozilo v času popravila. V prid temu govori tudi dejstvo, da merilnik km kaže, da sem z enim tankom prevozila 1.500km. Naj le dodam, da VEDNO merilnik obrnem na 0,00 ob polnitvi goriva. Kaj storiti?? Ali ste imeli podobne težave??
Boli dejstvo, da so računali, da zaradi bolezni tega ne bom opazila, oziroma da so menili, da ne bom preživela pa..... jezna sem kakor ris obenem pa se čutim nemočna, saj so sorodniki ob predaji nadomestnega vozila izročili v servis tudi zapisnik, kjer je bilo navedeno število kilometrov.
Vozilo je novo (ob predaji je imelo Cca 3.200, zdaj pa 3.900 km).
Hvala za vaše pripombe in nasvete

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To jul 20, 2010 8:09 am

Kaj pa sorodniki se niso nič vozli ?
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Napisal/-a Shadez To jul 20, 2010 8:15 am

Definitivno bi jim blo treba zatežit, da če ne drugega ti vsaj kak velik popust za servis dajo, ker to se sploh nebi smelo zgoditi. Ne vem, kako lahko upravičijo 700 kilometrov narejenih za avto, ki bi moral biti na servisu, razen če so ga na traku gonil en teden skupi :?

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita To jul 20, 2010 8:26 am

Uf....to pa je kompleksna situacija. Zdaj je treba le dobro premisli ali ste popolnoma prepričani, da je kilometrov res več po prevzemu avtomobila. Moram priznati, da situacija nikakor ni enostavna, vendar, če bi napisano res držalo potem bi jaz osebno popolnoma znorel in absolutno bi se servis moral zelo potruditi, da bi me pomiril.

Tako dejanje je nedopustno. Nekateri lastniki avtomobilov le-teh ne posojajo niti svojim partnerjem, kaj šele, da bi ga servis po pomoti oddal v uporabo. Sicer je zgodba skoraj neverjetna, ampak so se že dogajale tudi bolj čudne stvari, tako da je tudi to možno.

Mia
Nov uporabnik

Napisal/-a Mia To jul 20, 2010 8:48 am

marko01 je napisal/-a:Kaj pa sorodniki se niso nič vozli ?

ne, to sem prepričana. Pa tudi če bi, bi mi povedala.Je bila pa to tudi moja prva misel..:-)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To jul 20, 2010 9:31 am

700 kilometrov .. kaj so ga posodili nekomu ki je šel na morje? Kaj vem. Imaš prevzemni nalog ki ga dobiš ko avto pripelješ na servis? Tam mora pisat kolko ima kilometrov in če je res, da ima avto deaj 700 kilmetrov več gas tja pa enega na gobec pa ne čakaj predolgo ker te bojo naredili za noro, kao da si se ti vozila okoli pa take scene...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To jul 20, 2010 9:34 am

Meni so na pooblaščenem servisu ob prevzemu avta na servis zapisali na tisti prevzemni list tudi stanje km na števcu.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To jul 20, 2010 10:01 am

Servis, ki ima nadomestni avto, si kaj takega ne more privoščiti, že zaradi tveganja nesreče ne. Doma vprašaj.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jul 20, 2010 10:05 am

meni so jih tud vedno. Tako da, če so ti na papirju napisali 3200km, pa jih je zdj 3900km, bi blo res dobr obiskat tale servis. Ker 700km pa res ni mal.
Slika

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. To jul 20, 2010 10:07 am

pojdi tja, malo pravno podkovana in zagrozi. absolutno ne smeš pustit!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jul 20, 2010 10:29 am

Če je od tega minilo že nekaj dni, je verjetno pozno, saj ne moreš nič dokazat, drugače bi bilo pomoje najbolje takoj zagrozit s policijo ali pa zahtevat brezplačen servis! Če so pa sorodniki vrnili zapisnik o servisu, greš najprej tam in najprej prijazno prosiš za kopijo, sigurno imajo shranjeno, potem pa šele znoriš. Če ni že itak prepozno...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor To jul 20, 2010 12:28 pm

Mogoče se je pa tudi elektronika malo pohecala. Namreč teden nazaj sem tudi sam imel avto na servisu in ko sem ga dobil nazaj je bilo stanje na skupnih kilometrih +3km, pri prevoženih kilometrih od zadnjega reseta pa +300 km. Zato je možno tudi, da so ti pri posegu v elektroniko (brisanje napak, itd...) hote ali nehote kaj spalamudili.

LP

Mia
Nov uporabnik

Zloraba

Napisal/-a Mia To jul 20, 2010 12:45 pm

Ah...sploh ne vem kaj naj storim. Preverila sem "just in case" in vse drži. Vozilo je prevzel znanec in ga v roku 45 min parkiral, ter predal ključe sestri. Ključi so bili cel čas pri njej v torbici in vem, da ga ni vozila, saj ima ona avtomatika in vozila z ročnim menjalnikom sploh ne zna več voziti. Na servisu potrjujejo, da je vozilo ob prejemu imelo 3215 km, na zapisniku ob predaji pa km niso navedeni. Ogorčeni so kako je to mogoče (jaz tudi). Odvetnik pravi, da lahko le civilno tožim, tržni inšpektor pa, da ni dokazov. Moj zdravnik opozarja, da se ne smem vznemirjati (itaq), saj je razlog vsega možganska kap, ki se lahko ponovi. Prespala bom....
Hvala za Vaša mnenja in za čas, ki ste mi ga namenili. Nekaj pa le drži...Krulc servis v Moravčah me ne vidi več. Sem le plavolaska, ki avto zna le prižgati in voziti in zato ne morem soditi o strokovnosti, lahko pa odgovorno trdim, da način poslovanja ni časten.
In nasvet eventualnim strankam....pišite kilometre...:-)
prijazen pozdrav
Mia

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jul 20, 2010 12:55 pm

glede na tvoje stanje ti priporočam, da res prespiš in pozabiš na vse skupaj. tožba je dolgotrajna in ni v naši sodni praksi verjetnosti, da bi jo dobila. čeprav se ti je zgodila krivica lahko največ narediš z menjavo servisa, če pa ti vse skupaj ne da mira pa napiši kakšen mail na preverjeno.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jul 20, 2010 12:59 pm

Se ne splača po sodišču vlačit zaradi take malenkosti, boš dala za odvetnika in razne takse preveč denarja. Sej je dost da si napisala za katero AH gre, s tem so si verjetno tudi kako stranko manj zagotovili in s tem kak € zaslužka manj. Prespi in pozabi na zadevo, life's go on. :-P

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace To jul 20, 2010 1:00 pm

če nisi ugotovila na licu mesta (oz. znanci), se nima smisla kaj sekirat, še manj tožariti.
Za olajšanje svoje dušo lahko greš osebno na servis in tamkajšnjemu šefu poveš, kaj si misliš...

Če je vse ostalo z vozilom ok, se jaz za tistih 700 km ne bi preveč sekiral. Ker sedaj nima več smisla. Too late.
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad To jul 20, 2010 1:10 pm

Glede na to kakšne vrste bolezni je mimo, se jaz osebno nebi sekiral za 700km vče na avtu, če je (se razume) vse ok z avtom...

Drugo bi blo če bi šli vi po avto, pa bi tam ugotovili na licu mesta da je 700km več na števcu.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To jul 20, 2010 2:36 pm

Odspodaj si lahko pogledate kaj delajo na servisih ko pustiš avto.
http://www.youtube.com/watch?v=WzpdefAccQE
Zadnjič spremenil nevermind, dne To jul 20, 2010 4:38 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jul 20, 2010 2:44 pm

ban je napisal/-a: life's go on.

:bonk

me tarzan, you jane ;)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jul 20, 2010 2:53 pm

Piši mi na privat saj je tam moj sosed mehanik in ga lahko povprašam o teh zadevah.
Se zelo dobro razumeva in mi bo znal podati kakšen odgovor, ki bi ti lahko pomagal.

Pa res se ne razburjaj preveč ker avto je pa res zadnje v tej tvoji težki situaciji.
Važno je zdravje.

Če pa želiš priti zadevi do dna pa upam, da ti bom lahko kaj pomagal. :D

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 19 gostov