Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Scenic l.97 zadnje zavore preveč primejo

Napisal/-a Cash Ne jul 25, 2010 8:12 pm

Pozdravljeni

Mene pa zanima, kje se nastavlja moč zaviranja zadnjih zavor, pa ker je sedaj toplo zunaj, bi to poštimal, da ne bo nevšečnosti pozimi na snegu, ker mi je rado zanašalo zadek, ko sem zaviral...? Hvala

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jul 26, 2010 9:02 am

Za to imajo avtomobili ponavadi razbremenilni ventil, ki uravnava tlak v zavornem sistemu in zadnje zavore prijemajo manj kot prednje.

Preden se lotiš popravila, predlagam da pelješ avtomobil na meritve zavorne moči (valji na tehničnih pregledih). Glede zanašanja pozimi pa je lahko krivda tudi v kakovosti zimskih gum. Če je zadnji par v bistveno slabšem stanju ali imaš celo zadaj letne gume je tako zanašanje povsem normalno.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jul 26, 2010 8:50 pm

Ja, ko je bil še sneg in ko sem normalno zaviral, so mi zadnje gume vedno blokirale, medtem, ko mi sprednje niso in posledica je bila, da mi je rit zanašalo, še posebno v kakih krožiščih.... Kje pa je nameščen ta razbremenilni ventil?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To jul 27, 2010 6:58 am

Preveriti je treba stanje višine zadaj, nižje je avto, bolj primejo zadnje zavore. To se izvaja preko kompenzatorja, ki meri nagib zadnje preme. Lahko je samo zaribal in ga razmigaj z WD40 in dobro podmaži z belo brezkislinsko mastjo v sprayu, lahko je pa hin. Nastavlja in obvlada to zadevo kakšen zavorni servis, kontaktiraj FANa iz Viča za Šparom. Še slika za predstavo.
Priponke
Scenic-kompenzator.pdf
(40.5 KiB) Prenešeno 53 krat

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jul 27, 2010 2:34 pm

Bom pogledal, kakšno je stanje...Hvala :D

david272
Nov uporabnik

Napisal/-a david272 So jul 31, 2010 9:21 pm

mogoce ima zadaj pri mostu ventil -naletna zavora,mogoce to preveri,lp