Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Cukanje v višji prestavi

Napisal/-a tiguan Ne avg 01, 2010 10:49 am

Predno grem v nakup potrebnega materiala in odkrivanje napake bi vprašal, kaj je narobe, da mi avto cuka pri višji prestavi(5 pr.)pri hitrosti 40km/h in z polno gasa pri tej hitrosti/brzini/gasu najbolj cuka, ker nima avto še prave moči.
So krivi kabli, svečke, filter goriva, ...vem, da mi je pozimi avto nenormalno trokiral, ker je ves motor bil od snega (snežni vihar), ko se je sneg stopil je delalo spet vse normalno.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: Cukanje v višji prestavi

Napisal/-a nevermind Ne avg 01, 2010 10:53 am

tiguan je napisal/-a:Predno grem v nakup potrebnega materiala in odkrivanje napake bi vprašal, kaj je narobe, da mi avto cuka pri višji prestavi(5 pr.)pri hitrosti 40km/h in z polno gasa pri tej hitrosti/brzini/gasu najbolj cuka, ker nima avto še prave moči.
So krivi kabli, svečke, filter goriva, ...vem, da mi je pozimi avto nenormalno trokiral, ker je ves motor bil od snega (snežni vihar), ko se je sneg stopil je delalo spet vse normalno.

Imaš bencinarja, 40 km/h v 5. na polno pohodiš plin, avto cuka in nimaš prave moči.
Pri teh obratih imaš morda 50 Nm navora...
Jaz pri tej hitrosti vozim v 3. ali celo v drugi.
Morda imaš zamorjeno mašino - malo ga na obrate spravi :idea:

robert1
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a robert1 Ne avg 01, 2010 10:56 am

Imel sem podoben primer...Po čiščenju šob in menjavi kablov in svečk, je bilo stanje boljše.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne avg 01, 2010 10:56 am

Ne ne vozim tako samo za primer sem dal za lažji opis težave.

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Ne avg 01, 2010 11:45 am

Ponavadi so za cukanje pri nižjih obratih krive slabe svečke. Preden se odpraviš kupit nov material, poizuskusi s kontakt sprejem dobro spucati kable od razdelilne kape pa do svecke vkljucno z glavicam sveck.

lp AS_
GTi rocks?!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov