Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mi_c_ho46
Nov uporabnik

Neobičajen zvok v kabini

Napisal/-a mi_c_ho46 Če avg 12, 2010 8:33 am

Pozdravljeni,

pri Mazdi 6 sem 14 dni nazaj menjal prednja diska in oba ležaja, ker je močno tulilo v kabini ter istočasno sem zamenjal še zimske gume z letnimi. Sedaj se mi pri okoli 60km/h in potem nad 120 km/h pojavlja neobičajni zvok (podoben vov, vov), ki je mogoče malenkost podoben zvoku, ki ga je proizvajal okvarjen ležaj. Zvok se pojavlja tako ob zavijanju kot na ravnini in v vseh prestavah in tudi v leru. Ugotovili smo že, da so letne gume že zelo stopničaste. Ali bi bil to lahko vzrok, saj se ob ustavljanju v križišču gume zelo sliši ampak drugače kot sem napisal zgoraj? Ali bi bilo mogoče lahko narobe kaj z polosovino, menjalnikom? Hvala za odgovore

mi_c_ho46
Nov uporabnik

Napisal/-a mi_c_ho46 Če avg 12, 2010 8:46 pm

Noben ne ve? Bom pa drugače vprašal. Kakšni so simptomi, da je nekaj narobe z polosovino ali menjalnikom?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če avg 12, 2010 9:43 pm

Gume. Daj stare nazaj in vov vov bo utihnil :D Ne samo da so stopničaste tud jajčaste so....ampak še ne toliko da bi treslo, je pa dovolj, da delajo: wow wow nove gume bo treba kupit.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe avg 13, 2010 6:00 am

poskusi dati zimske gor, če jih imaš na posebnih platiščih.. zelo verjetno bo wow wow utihnil :)
No escape from the mass mind rape...

mi_c_ho46
Nov uporabnik

Napisal/-a mi_c_ho46 Pe avg 13, 2010 7:22 am

Bi probal, če bi mel zimske, ampak so ble 3 tedne nazaj tako obrabljene, da sem jih zamenjal z letnimi, ki jih imam sedaj (Goodyear excellence). Tako, da bom moral počakati do konec oktobra. Včeraj sem za 0.2 bara povečal tlak v gumah in se mi zdi, da je zvok malenkost drugačen kot prejšnje dni, vendar še vedno moteč. Tako, da so zgleda res gume krive.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe avg 13, 2010 10:53 am

mi_c_ho46 je napisal/-a:Bi probal, če bi mel zimske, ampak so ble 3 tedne nazaj tako obrabljene, da sem jih zamenjal z letnimi, ki jih imam sedaj (Goodyear excellence). Tako, da bom moral počakati do konec oktobra. Včeraj sem za 0.2 bara povečal tlak v gumah in se mi zdi, da je zvok malenkost drugačen kot prejšnje dni, vendar še vedno moteč. Tako, da so zgleda res gume krive.

Če so gume nove nebi smelo biti težav. Preveri še enkrat da imaš v gumah res ustrezen tlak. Sicer pa imam GY Excellence že nekaj let na avtomobilu. Guma ni slaba, na trenutke zana biti malce glasna (odvisno od podlage). Osebno pa me je od začetka malce zmotil opazen prehod, ko avtomobil prenese vso težo na zunanji rob gume. Takrat dobiš občutek da si na meji zdrsa, nato pa guma zopet drži kot na tračnici. Zmes je nekoliko trša in zato je obraba (vsaj pri lažjih avtomobilih) zelo majhna - bi znal biti to tudi vzrok za glasnost na nekaterih podlagah.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

mi_c_ho46
Nov uporabnik

Napisal/-a mi_c_ho46 Pe avg 13, 2010 12:26 pm

Gume so stare 0508, to se pravi 2 leti in pol. Do letos sem bil zelo zadovoljen z njimi. Profila imajo dovolj, so pa zelo stopničaste, sploh sprednje dve. Lansko poletje teh težav nisem opazil. Še enkrat bom šel do mehanika, da še enkrat temeljito pregleda podvozje in če je vse OK, so gume tiste.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe avg 13, 2010 12:33 pm

preveri, če imaš pravilno napumpane
Lep pozdrav :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov