Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Ernil
Nov uporabnik

Fiat punto l 2000 okvare

Napisal/-a Ernil Ne avg 15, 2010 4:08 pm

Pozdravljeni, sem lastnik fiat puntota ze priblizno 6 mescov - od tega sem ga 3 mesce uporabljal kot sluzbeni avto in naredil preko 10,000 km.

V zadnjih dveh mescih pa se je precej stvari zacelo pojavljati. Prvo je sklopka, ko se avto segreje se mi sklopka zacne zatikati ob uporabi, tudi slisi se kako skripa za vsak ko jo pritisnes not.

Drugo je ropotanje ko se peljem preko tudi najmanjse vzbokline ali ubokline na cesti. To ropotanje je dokaj glasno - zvok je pa podoben ko da bi se dve tanki kovini tokli.

Tretje je pa se bremza - zej rumena lucka zanjo se mi vcasih prizge ko zabremzam ampak se ugasne ko neham bremzat - v zadnjem tednu se je pa zacelo pojavljati tudi zvocno ropotanje ko je avto segret in naredi kak kilometer.

Hvalezen bi bil za vsak nasvet, saj sam se ne spoznam dokaj na avtomobile. Če pozna kdo kaksnega mehanika za fiate okoli celja naj pove :P

Uporabniški avatar
aleksl2
Nov uporabnik

Kraj: spodnji duplek

Napisal/-a aleksl2 Ne avg 15, 2010 4:19 pm

Pozdravljeni najprej napiši za kakšen motor gre in kakšno opremo ima. Pri kuplongi je lahko zajla ,našpricati zajlo in bo šlo boljše,zatisto škripanje je lahko več vzrokov -kugla ,amortizer , ležaj na amortizeru -lučke za zavore pa ima puntek kar nekaj ,ena je ki deluje tako kot pravite -zadnja ena žarnica za štop luč hin - premalo zavorne tekočine-izrabljenost prednjih zavor. Tako to je nekaj informacij za vas . Lp aleksl2
več glav več ve
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov