Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

CDTI,sliši se turbina.

Napisal/-a maniaxxx To avg 17, 2010 8:32 pm

No, ker se zarečenega kruha največ poje in ker sem rekel da opla ne bom več kupil, pa sem vseeno eno leto nazaj kupil Astro s tako opevanim JTD motorjem, ki ne crkne sploh nikol, ker sem se hvalil da sm v enmu letu in 40kkm zamenjal samo žarnico, mam zdaj j***..baje da se sliši turbina tam nekje od 1700 obratov naprej, sliši se tak piskajoči zvok al ne vem kak naj ga opišem, k da mam elektromotor :lol: .

Kaj naj zdaj nardim, na servisu je reku vozi se, če začne bolj ropotat bo treba vse menjat. Jaz avtu ne zaupam več, da me ne bo na cesti pustil, ker ga zažgem takoj :twisted:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. To avg 17, 2010 8:36 pm

če je JTD motor dobro vzdrževan turbina ne more kar tako prenehat delovat.
Kakšno oljo si pa vlival v motor, kako si ga vozil mrzlega itd?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To avg 17, 2010 8:38 pm

Ker poznam zgodbo se bom malo pohecal. :lol: Kupi si dti-ja in teh problemov ne bo. ;) Ali pa kot sem ti že danes omenil je pravi zate RS .....
Osebno dec se preveč sekiraš. Vozi še naprej pa dok gre gre. 8)

p.s. sva na liniji.

lp

p.s.1: upam, da ti bo kdo z foruma podal kak konkreten odgovor, ki ti bo pomagal. ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To avg 17, 2010 8:39 pm

denis,mag. je napisal/-a:če je JTD motor dobro vzdrževan turbina ne more kar tako prenehat delovat.
Kakšno oljo si pa vlival v motor, kako si ga vozil mrzlega itd?

Olje original 5w30, mrzlga sem tišal ko neumn a ne :roll: , avto ma 67 kkm, pa vožen je bil tak k je treba vsaj od 18kkm naprej kar ga imam jaz.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To avg 17, 2010 8:41 pm

King1 je napisal/-a:Ker poznam zgodbo se bom malo pohecal. :lol: Kupi si dti-ja in teh problemov ne bo. ;) Ali pa kot sem ti že danes omenil je pravi zate RS .....
Osebno dec se preveč sekiraš. Vozi še naprej pa dok gre gre. 8)

p.s. sva na liniji.

lp

p.s.1: upam, da ti bo kdo z foruma podal kak konkreten odgovor, ki ti bo pomagal. ;)

Ma ni reno zame, čeprav RS je poslastica, kupu bom starga japonca pa pozabil na okvare :lol:

dti je pa dobr do decembra :twisted:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To avg 17, 2010 9:07 pm

Ne vem kaj se vsi tko sekirate okol turbine....jaz sem dal gor obnovljeno s tovarniško garancijo pa se jo lepo sliši ( žvižg sesalca). Ko bo jeep na cesti ti pokažem kako lepo zapiska.....Res pa da zapiska samo ,ko motor ni polno obremenjen.
Off:
Mimo hiše gre cesta navkreber ( poznaš) in ne boš verjel kake zvoke vse spuščajo avti , ki se vozijo mimo....od prav slišnega nabijanja ojnice pri DCI-jih....do prasketajočega ribanja turbine.....a kot zanimivost ti avti se vozijo dan za dnem leto za leto že....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To avg 17, 2010 9:13 pm

Mitsubishi TD04 v Renaultu tudi piska, pa če je za vse SAABe in Subaru Impreze dober bo tudi zame. Komplet ležajev s tesnili je 50$.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To avg 17, 2010 9:16 pm

joztom je napisal/-a:Mitsubishi TD04 v Renaultu tudi piska, pa če je za vse SAABe in Subaru Impreze dober bo tudi zame. Komplet ležajev s tesnili je 50$.

Misliš da so ležaji šli?

@Lisko, poznam tiste hribe ja :lol:

Drugače se ni nič slišalo, dokler nisem prišel z dopusta v Črni Gori, od takrat je mal čudn tale traktorček, al mu je škodla tamkašnja nafta al pa sem ga preveč teral po AC...avto je servisiran vsake 15kkm, nazadnje tik pred dopustom.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To avg 17, 2010 9:31 pm

ziher si to zarad tvoje velike ljubezni do dizlov vozil tak, da je prišlo do tega :lol:

če se je zvok fejst spremenil naenkrat, pejt še kam drugam avto pelat pregledat. Če pa gre postopoma, pa boš tak vedel kdaj bo proti koncu turbina. Pa ilja ti že pije kej?
LP Rok

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To avg 17, 2010 9:38 pm

Drocky je napisal/-a:ziher si to zarad tvoje velike ljubezni do dizlov vozil tak, da je prišlo do tega :lol:

če se je zvok fejst spremenil naenkrat, pejt še kam drugam avto pelat pregledat. Če pa gre postopoma, pa boš tak vedel kdaj bo proti koncu turbina. Pa ilja ti že pije kej?

Moja ljubezen do dizlov je neizmerna :lol:

Naenkrat se je zvok spremenil, tak da ga bom še pelal k drugemu mehaniku sam da čas najdem ( vrjetn v četrtek ), olja Še ne pije, bom pa gledal vsak dan zdaj...zvok je sicer od vikenda naprej...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To avg 17, 2010 9:44 pm

lenivec je napisal/-a:kaj pa če kaka cev malenkost spušča in piha mimo in slišiš to?
p.s.: kaj ni priporočeno olje 5-40?

5 30 je predpisano po knjigi, itak ga servisarm na pooblascencu.

Ja mehanik je poslusal pa povedal kar sem napisal, js se ne spoznam nič na to, ga bom pa peljal še k enemu čimprej da vidim kaj je, drugače gre avto normalno.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To avg 17, 2010 10:32 pm

k brešanu pel, da ti pogleda, mogoče ti bo on znal kej več povedat.
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To avg 17, 2010 11:25 pm

lenivec je napisal/-a:kaj pa če kaka cev malenkost spušča in piha mimo in slišiš to?
p.s.: kaj ni priporočeno olje 5-40?
Ah kje to pa bojo strokovnjaki na enem servisu že ugotovili....

V glavnem ja preglej cevi od turbine do kolektorja preden karkoli menjaš.

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 To avg 17, 2010 11:55 pm

Pri mojem starem JTD je bilo podobno (samo nisem imel pojma, kaj je, ker se ni zelo slišalo, itak sem imel večinoma muziko), počena je bila cev do intercoolerja. Pri 3600-3700Rpm je imel motor kar naenkrat noro luknjo, če si pohodil gas do konca.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Tečko
Nov uporabnik

Napisal/-a Tečko Sr avg 18, 2010 12:17 am

No saj motor je v redu kot praviš. ta ne crkne.

Mam tud jaz en tak čuden zvok pri svojem JTD in to že 2 leti kot bi prašiča klal, pa sem menjal vse jermene in šponarje, turbina tud pravjo da ni. Noben ne ve kaj je :lol:
zvok se pa sliš pri določenih obratih in z določeno obremenitvijo in moram potrkat, da motor in turbina še vedno delata kot je treba.
Mislim da se ti ni treba zaenkrat sekirat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr avg 18, 2010 10:32 am

stari ti sam vozi opla pa je...prej ga bo rja pojedla kokr k bo turbina crknla :lol:

tudi jaz sem tak zvok imel na audiju in sem kot nor menjal senzorje,hodil od mehanika do mehanika in zgubljal čas po nepotrebnem...ne sikiraj se in vozi opelico naprej kilometrom naproti.

Aja imava/imela sva podobne misli, tudi jaz sem hotel audija zažgati dobesedno :lol:

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Sr avg 18, 2010 2:39 pm

Sej turbina se mora čut,dokler ne čuješ kovinskega ropota se jaz ne bi kaj dosti sekiral,je ja lep zvok ko turbinca zapoje :)
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr avg 18, 2010 3:12 pm

Ravno tako je tudi znanec na GTCjevki 1.9 pri 40k menjal turbino. A nimaš garancije?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr avg 18, 2010 10:45 pm

Tečko je napisal/-a:No saj motor je v redu kot praviš. ta ne crkne.

Mam tud jaz en tak čuden zvok pri svojem JTD in to že 2 leti kot bi prašiča klal, pa sem menjal vse jermene in šponarje, turbina tud pravjo da ni. Noben ne ve kaj je :lol:
zvok se pa sliš pri določenih obratih in z določeno obremenitvijo in moram potrkat, da motor in turbina še vedno delata kot je treba.
Mislim da se ti ni treba zaenkrat sekirat.

Ti poglej cev od zračnega filtra do turbine če ni kje počena in ti fovš zrak vleče mimo obenem pa se čez razpoko/luknjo pri določenih obratih za turbina oglasit kot cirkular ko hlod čez porineš.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov