Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

menjava termostata

Napisal/-a xalfist Če avg 19, 2010 8:03 pm

zanima me kje se menja oz kje se nahaja termostat v kia spehia 1.5 letnik 2001, če ma kdo kaj izkušenj z tem, da se ne bom jutri preveč mučil z iskanlem tega, vrjetno se nahaja blizo oz v teh ceveh v katerih kroži hladilna tekočina.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: menjava termostata

Napisal/-a WMB Če avg 19, 2010 9:31 pm

xalfist je napisal/-a:zanima me kje se menja oz kje se nahaja termostat v kia spehia 1.5 letnik 2001, če ma kdo kaj izkušenj z tem, da se ne bom jutri preveč mučil z iskanlem tega, vrjetno se nahaja blizo oz v teh ceveh v katerih kroži hladilna tekočina.

Glede na tvoje pisanje ti priporočam, da se odpelješ h kakemu lokalnemu garažnemu majstru in mu daš 20€ da ti zamenja termostat in odzrači sistem.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Re: menjava termostata

Napisal/-a xalfist Pe avg 20, 2010 8:53 am

WMB je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:zanima me kje se menja oz kje se nahaja termostat v kia spehia 1.5 letnik 2001, če ma kdo kaj izkušenj z tem, da se ne bom jutri preveč mučil z iskanlem tega, vrjetno se nahaja blizo oz v teh ceveh v katerih kroži hladilna tekočina.

Glede na tvoje pisanje ti priporočam, da se odpelješ h kakemu lokalnemu garažnemu majstru in mu daš 20€ da ti zamenja termostat in odzrači sistem.

glede na tvoje pisanje oz branje ti priporočam kakšno uro branja , ker ne sprašujem za nasvete tisti ki imate preveč časa in kr nekaj pišete tu, in kam bi avto peljal, ampak dejansko ker je že menjavo na tam avtu termostat.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe avg 20, 2010 9:30 am

no sem se loto dela, in ko eni vozijo lokalnim majstrom lol in dajo 20e sem opazil da je termostat na istem mestu kot pri večini avtom katerimi sem se vozo al pa ga tut menjo, odstraniš dva vijaka in cev pa je toto ker, je termostat v glavi motorja, ni v ohišju je tut zelo poceni 8€, no ni glih original del pa ok.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe avg 20, 2010 9:44 am

Že eno uro berem zgornji tekst, pa ga še ne razumem. Termostat, ki stane 20€, je zelo enostavna stvar, ki pa naredi, če nimaš pojma, težke stroške. Zagon neprezračenega motorja lahko pumpo požene na suho brez vode in ležaj-semering zariba. Če znaš zamenjati termostat, potem ga znaš tudi poiskati, to je bilo bistvo WMBjevega odgovora. Kupiti je treba 82°C termostat + kronsko tesnilo. V TecDoc takega letnika ne poznajo, je to mogoče datum registracije?
Priponke
Kia.pdf
(65.45 KiB) Prenešeno 51 krat

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe avg 20, 2010 10:33 am

joztom je napisal/-a:Že eno uro berem zgornji tekst, pa ga še ne razumem. Termostat, ki stane 20€, je zelo enostavna stvar, ki pa naredi, če nimaš pojma, težke stroške. Zagon neprezračenega motorja lahko pumpo požene na suho brez vode in ležaj-semering zariba. Če znaš zamenjati termostat, potem ga znaš tudi poiskati, to je bilo bistvo WMBjevega odgovora. Kupiti je treba 82°C termostat + kronsko tesnilo. V TecDoc takega letnika ne poznajo, je to mogoče datum registracije?

aja stane 8e za info, prezračitev je še najmanjša stvar, če ne veš kje se nahaja ga težko znaš zamenjat, no ga pa ni težko najt ker se skoraj pri vseh avtih nahaja na desni starni mašine pri glavi motorja. letnik avta je vrjetno 2000 ja kupljen pa bil 2001 , sem kupil ampak so mi ga prodali brez tesnila tako da jim ga nesem nazaj ker se tesnila posebej ne da dobit

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe avg 20, 2010 10:50 am

QTH350K je Quinton Hazell (QH) s tesnilom v kompletu. IST ali Motomat ali Euroton.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe avg 20, 2010 2:26 pm

joztom je napisal/-a:QTH350K je Quinton Hazell (QH) s tesnilom v kompletu. IST ali Motomat ali Euroton.

tisto tesnili ki je v kompleto je sam obroček za termostat mi nič ne pomaga, pa še nič koristi ker original tut nima tega tesnila na termostatu, zato ga pri mojem tut ni bilo polek, rabim tesnilo za ohišje tam kjer gre not termostat v glavo motorja, tega tesnila pa se ne da nikjer dobit razen original sam ga nimajo treba naročit .

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe avg 20, 2010 3:33 pm

sem sedaj z tistim črnim silikonom al kaj je ko se kupi prav za avtomobile za vodne pumpe pa glave motorjev pa te zadeve, sem z tem namazo pa naredo skup upam da bo držalo,ker pri prejšnem ko sem si menjavo je imelo ohišje utor kam se lepo namazo z tem silikonom , ta pa ma samo glatko površino. pustim da se dobro posuši dolijem hladilno tekočino pa bomo vidli kak zadeva deluje hehe

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

pa je šla dihtonga

Napisal/-a xalfist Pe avg 20, 2010 7:36 pm

no pa sem šel prižgat avto prvi znak klekanje motorja sem se kr zadi pred auspuh postavo in ko se je segrev glej ga zlomka p..m... bel dim in vonj po antifrizu le kaj bi to bilo ...... odgovor na dlani. no tega dela pa se ne bom lotil sam , čeprav sem že naredo eno menjavo dihtonge na glavi na unoti ampak je 8v to pa 16v tak da z tem pa se nebi ubado ravno
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov