xsara je napisal/-a:Pozdravljeni
Imel bi eno vprašanje, torej, ob mrzlem zagonu motorja se takoj na začetku pojavi tak kovinski zvok, ki traja tm okol sekunde mogoče malo manj. Sicer bo marsidko rekel, to pa ja ni nč tazga in morda res ni, ampak moti me pa vseeno, ker ima avto prevoženih 40.000 kilometrov in je redno servisiran. Pojavlja pa se ta ropot ne glede na zunanjo temperaturo, ali je zjutraj 20 ali pa 0 stopinj.
Zdaj prvo kar sem storil je, da sem stočil ven Shellovo olje 10W-40 in nalil Motul 5W-40, in res naslednji dan zjutraj je lepo vžgal brez ropota, drugi dan po menjavi olja in oljnega filtra pa spet ista pesem.
Zaropota pa recimo ne, če zjutraj začnem verglat in prekinem vžig, takoj nato pa avto zalaufam, potem tega ropota ni.
Kja pravte bi to lahko bilo (dročniki, ležaji, mogoče kakšna jermenica ali pa napenjalec) ?...........
Avto je letnik 2006, 40000 prevoženih, Mitsubishi Lancer 1,6 16v karavan, redno servisiran in z realnimi kilometri, olja, vode ne rabi, poraba govriva je normalna, dela pa tudi normalno brez težav..............
Lepo prosim za pomoč, hvala lepa
xsara je napisal/-a:to že po samo 40000 prevoženih, sicer, če so dročniki, ni take sile, lahko,da samo eden klepe...........moram kakšn video najdt za primerjavo oziroma predstavo.......
neki podobnega, ampak ne tako očitnega je pri meni
http://www.youtube.com/watch?v=vfaH78Myb8o
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov