Nasveti in napotki ter povpraševanja...

opel corsa eco
Nov uporabnik

opel corsa-gas v prazno

Napisal/-a opel corsa eco Sr avg 25, 2010 10:00 pm

Mene pa zanima, če kdo ve, imam model opel corsa 1.2, 16v, in za vsak ko šaltuješ in stopiš na gas, par cm gre v prazno šele potem potegne in ker nism navajena takšne vožnje cuka, 'našponali' smo zajlo za gas , a potem smo ga vžgali, pa je ful tresl mašino je še komi laufala, zakaj je to tko...a se ne da nardit tko da takoj, ko stopiš na gas tud takoj gre...hm...al imajo vse corse tako? čudn je tole... skrbi me je ,da je kej hujšga :roll:

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr avg 25, 2010 10:34 pm

mogoče je sklopka že bolj pri koncu

lp
Slika

opel corsa eco
Nov uporabnik

re

Napisal/-a opel corsa eco Sr avg 25, 2010 10:39 pm

am ja mislš da bi lahko bila sklopka? ker nevem kako si nej razložim povezavo gas-sklopka...ker pritisnat jo pa res morm skor čist do podna da lahko šaltam...kupila sem danes avto in me malo skrbi...bom videla kaj bo reku mehanik, upam da ni kej hujšga z mašino...ker k se zajla našpona se m zdi da gas bl prime sam pa komi laufa mašina, najbrž računalnik ne zazna...sej bo:) hvala

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: re

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 25, 2010 11:03 pm

opel corsa eco je napisal/-a:am ja mislš da bi lahko bila sklopka? ker nevem kako si nej razložim povezavo gas-sklopka...ker pritisnat jo pa res morm skor čist do podna da lahko šaltam...kupila sem danes avto in me malo skrbi...bom videla kaj bo reku mehanik, upam da ni kej hujšga z mašino...ker k se zajla našpona se m zdi da gas bl prime sam pa komi laufa mašina, najbrž računalnik ne zazna...sej bo:) hvala

:shock: Sklopko je treba v vsakem primeru pritisnit do konca, ko se šalta, drugače ti gas ne bo edini problem!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

opel corsa eco
Nov uporabnik

re

Napisal/-a opel corsa eco Sr avg 25, 2010 11:07 pm

torej...kaj je problem gas ali sklopka

zanima me razlaga povezave med tem .

pa sklopke ni treba do konca pritisnit, najbolje je da nekje na polovici prime!!!

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Sr avg 25, 2010 11:19 pm

opel corsa eco je napisal/-a:torej...kaj je problem gas ali sklopka

pa sklopke ni treba do konca pritisnit, najbolje je da nekje na polovici prime!!!

A so te tega učil v avtošol? :lol:

Ker letnik pa je Corsa, da nima slučajnu že elektronskega gasa, pa ste vi ene x zajle štelal?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 25, 2010 11:24 pm

Pomoje je šolan avtomehanik, ona že ve kje mora sklopka prijet!!! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Če avg 26, 2010 12:32 am

Nova sklopka prime čist v podnu (na zajlo, ki je ni možn štelat - to je sicer odvisno od avta). Pri meni je šlo tako v podn, da je blo treba gumjast tepih obrezat da je do konca odvjala :lol:

Avtorju teme: očitno niste vajeni nove sklopke, ki prime čisto spodaj. Navadite se pedal za sklopko zahodet do konca navzdol ;)

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Če avg 26, 2010 3:12 am

opel corsa eco je napisal/-a:torej...kaj je problem gas ali sklopka

Jao, sklopko do konca! Vedno!
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

opel corsa eco
Nov uporabnik

re

Napisal/-a opel corsa eco Če avg 26, 2010 6:36 am

ja tle neki se norce delate, js sm pa sam nasvet hotla!!
pr mojmu starmu avtu, 95 letniku prime na pol sklopka!! je ne rabim do konca.

pr tej corsi 99 letnik, pa do konca

ampak problem je GAS!! zakaj gre v prazno kak3 cm potem šele zagrab da lahko hit spelem naprej...ni prijetna vožnja. sej sem orng razložla v prvem sporočilu, menda vejo deci kje je gas zajla? jst sam sprašujem za možne težave,ne PA NEKO PAMETOVANJE PA NORCE DELANJE!! Neč nouga za Slovenijo.

REcaro
Nov uporabnik

Napisal/-a REcaro Če avg 26, 2010 6:47 am

Sklopka ko jo pritisneš spusti, ko jo spuščaš pa prime. Pritisnit jo je pa pametno vedno do konca da gre čimlepše v prestavo. To z gasom pa najbolje vidiš v prostem teku kdaj ti dvigne obrate, če je res tu težava :idea:

opel corsa eco
Nov uporabnik

re

Napisal/-a opel corsa eco Če avg 26, 2010 6:49 am

kaj pa če nimam tizga števca za obrate? to se da veretn kej naštelat alil?

pri oplu astri vem da se da, pa vredu je, sam kako pa ma corsa pa nevem:( ful je moteče to za vožnjo, pol ure skor da kam spelem oz gre naprej oops k pa pridem do tiste točke pa itak pol ful potegne...

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če avg 26, 2010 12:59 pm

Pa kva se pol delaš tle pametno, povedal so ti da je treba sklopko stisnt do konca, in to pr usakmu autu ti se pa kurčiš k so ti to povedal sori diplomerana mehaničarka pol boš tut znala to zajlo popravt kva je to zate. Drgač pa mislm da sploh neznaš speljevt pravilno, in da z autom ni nč narobe :roll: Pa usput si še našteli števc za obrate da neboš jutr pisala da ti bremze nedelajo :twisted:

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: opel corsa-gas v prazno

Napisal/-a Fan Če avg 26, 2010 8:42 pm

opel corsa eco je napisal/-a:Mene pa zanima, če kdo ve, imam model opel corsa 1.2, 16v, in za vsak ko šaltuješ in stopiš na gas, par cm gre v prazno šele potem potegne in ker nism navajena takšne vožnje cuka, 'našponali' smo zajlo za gas , a potem smo ga vžgali, pa je ful tresl mašino je še komi laufala, zakaj je to tko...a se ne da nardit tko da takoj, ko stopiš na gas tud takoj gre...hm...al imajo vse corse tako? čudn je tole... skrbi me je ,da je kej hujšga :roll:

Pozdravljeni

V koliko imate možnost se zapeljite do prvega mehanika/mojstra/popoldanca in mu razložite svoj problem. Če vam nagaja žica plina, vam bo to rešil v dveh minutah, v nasprotnem primeru vam bo povedal kaj je potrebno storiti.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
tedybisa
Nov uporabnik

Kraj: G.Radgona

Re: opel corsa-gas v prazno

Napisal/-a tedybisa Pe avg 27, 2010 6:39 am

opel corsa eco je napisal/-a:Mene pa zanima, če kdo ve, imam model opel corsa 1.2, 16v, in za vsak ko šaltuješ in stopiš na gas, par cm gre v prazno šele potem potegne in ker nism navajena takšne vožnje cuka, 'našponali' smo zajlo za gas , a potem smo ga vžgali, pa je ful tresl mašino je še komi laufala, zakaj je to tko...a se ne da nardit tko da takoj, ko stopiš na gas tud takoj gre...hm...al imajo vse corse tako? čudn je tole... skrbi me je ,da je kej hujšga :roll:

ker letnik pa je avto? Če ima regulator prostega teka ste morda preveč našponali zajlo ker malce lufta mora met tam nekje 5mm . Če pa ste naštimal tko d ma nekje 5mm lufta pol pa je mogoče tud krivec regulator prostega teka , če praviš da motor trese pa cukne ko prtisneš na pedal.

EJ FOLK dejte odgovarjat kaj vam avtor piše ali pa druge popravit če imajo narobe. Pa povejte kje je ona kej pisala o sklopki. Pa tudi če vam povem kaj je mislila s tem povedat o sklopki boste še zmeraj pisali " ja sklopko je treba pritisnit do konca " ali kaj podobnega... JA LOGIČNO da je treba sklopko dokonca pritisnit ker drugače gre težko prešaltat ker sinhroni ne pustijo... ampak ona to ziher ve sej ni stara 14 let...

Ona vas je sam vprašala za nasvet na kar ji vi z žalitvami odgovarjate ma dejte se mal obnašat... če ne pa si preberte pravilnik foruma:

1. Prepiranje
1.1 - prepovedana je uporaba kletvic
1.2 - prepovedano je žaljenje in zmerjanje drugih udeležencev (članov) ali tretjih oseb, ki jih ni prisotnih na forumu
1.3 - kregarija stila "jaz imam pa boljšo znamko, ne moja je boljša" ali "jaz imam pa boljšega/lepšega/daljšega kot ti" je prepovedana in bo podeljeno opozorilo za VSE udeležene v kregariji. Pljuvanje po drugih znamkah avtomobila ali opreme je sankcionirano z opozorilom (rumeni karton).
1.4 - grožnje članom, moderatorjem in administratorjem so STROGO prepovedane in že smo imeli primere, ko smo zbrali dokaze in ovadili take osebke kriminalistom. Tak član bo odstranjen BREZ OPOZORILA.
1.5 - prepovedana je tudi spolna, narodna, rasna in verska nestrpnost

Evo mislim da sem dovolj povedal!

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Pe avg 27, 2010 12:50 pm

A kaj si ti njen advokat al kaj tle si glih 3 mesce pa pametujš eni smo tle že mal več cajta k ti, tko da ne mi o pravilniku govort. Če pa se norca delamo pa zajebavamo nevem kje je to ona vidla, folk ji hoče pomagat ona pa joka tle.

Drgač sori za off sam mi grejo take stvari res na falus, se pa umikam iz debate

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Pe avg 27, 2010 2:14 pm

kot vidim nimaš v svoji bližini nekega ki se vsaj malo spozna na avtomobile, ker bi prepoznal če sklopka drsi, ali pa če je treba gas zajlo zašpanat , tako da ti predlagam da ge peljel enemu mehaniku al pa vsaj enmo ki se spozna na avtomobile. če je sklopka ko jo spostiš pa daš gas in grejo obrati v prazno in potem prime je sklopka je specifičen zvok. če pa je zajla. pa grejo obrati v prazno tako kot da če bi na mestu gas nabijala. tak da če znaš prepozat to razliko lahko tut sama ugotoviš. daj v protem teku gas nabij malo pa ga primerjaj z tistim ki je med vožnjo če je isti je zajla če pa se sliši kod da nekaj zdrsi pa sklopka, to je enostavno povedano

opel corsa eco
Nov uporabnik

re-corsa-jaz!!

Napisal/-a opel corsa eco Pe avg 27, 2010 5:12 pm

TEDYBISA

Najlepša hvala, ker se tudi sama strinjam, sej folk potem zmeram neki druzga piše, sam tist ne kar prašaš;) al pa se pametne delajo.

Drugi pa res dajo pametn nasvet-zatorej hvala.

DANES SEM POMIRJENA KER SEM ŠLA DO SUPER MEHANIKA, KI ŽE MOJEMU FANTU RIHTA TUDI NEMŠKI AVTO IN SEM POMIRJENA KER JE Z MAŠINO VSE OK, PA TUDI GAS MORE MET TOLIKO LUFTA, KER SO PAČ TI AVTI TAKO NARETI! KER ČE BI ZAJLO PREVEČ NAŠPONALI, BI POTEM VSE SKUP UTRGALO...TKO, TO JE TO, KLIC V SILI, ČE NEMOREŠ TAKOJ DO MEHANIKA!

HVALALEPA:D

opel corsa eco
Nov uporabnik

Napisal/-a opel corsa eco Pe avg 27, 2010 5:14 pm

SULJO....

hehe, res sem se nasmejala, svašta!! Kdo tle joka, jst sam svoje mnenje povem, no če pa si tle dle časa bi pa res lahko pravilnik pol na pamet vedu, kak je hudo, če je en manj časa tle pa več ve opravilniku jele..sej dolgoročni čas nič ne pove:)))

hehe.

no hvala še enkrat.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe avg 27, 2010 5:17 pm

he he...vazno da je to to. mora met luft :roll:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov