Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tlusin
Nov uporabnik

Klima v R Megane

Napisal/-a tlusin Sr avg 25, 2010 10:37 pm

Zdravo,

sem lastnik Renault megana, letnik 2008, cca. 75k kilometrov. Pred nekaj dnevi sem pri sesanju opazil pod sovoznikovim prepraznikom vlago, prav tako pa tudi zadaj na isti strani. Sem malo pogledal, od jke bi voda prisla in opazil, da mi pritece najverjetneje izpod komprsorja klime, ki je v sredinskem delu armature pod CD radijem. Malo sem stiskal eno cevko in ce sem jo stisnil pravlno, sem videl, da mi tece dol voda, je brez okusa. Sicer mi klima hladi normalno kot obicajno. Ne vem, je mogoce sel kaksen lezaj, mislim, da kaj vecjega ne bi smelo biti. Kaksen nasvet, poleg tega naj skocim na servis,da ustimajo - upam, da v enem dnevu, ker avto rabim. upam, da me ne bo to vdarilo prevec po zepu imam se 5k kilometrov garancije (80k ali pa 4 leta). Sicer je bencinar 115KM in povem po pravici, da sem zelo zadovoljen, nobenih tezav do sedaj, vedno le redni servis.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Sr avg 25, 2010 11:07 pm

Torej popravilo krije garancija. Kako pa postopaš v primeru uveljavljanja le te pa poglej eno izmed sorodnih tem, tam imaš vse kar potrebuješ.
Zadnjič spremenil maliBobi, dne Sr avg 25, 2010 11:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 25, 2010 11:07 pm

Pojdi na servis in se probaj zmenit za nadomestni avto, če ne morejo v razumnem roku zrihtat. Kaj dosti nimaš za razmišljat, če je avto pod garancijo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če avg 26, 2010 5:27 am

Zamašil se ti je odtok klime. Pogost pojav na meganih..

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Če avg 26, 2010 6:30 am

Se je meni isto zgodilo na mojem Meganu.Zamaši se cevka, po kateri teče kondenz iz avta.Avto je treba dvignit in odstranit pleh nad izpuhom, nato pa očistiti tisto cevko.Na koncu cevke je kot nekakšna plastična "loputa"..to je najboljš odcviknit, da se ne maši več.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če avg 26, 2010 9:19 am

Dela je za ene 20 minut. Uradno garancija ne krije stroškov čiščenja odtokov,
tudi odtoka klime ne.Kako se boš dogovoril na servisu, je pa tvoja zadeva.

PS
Večkrat je potrebno očistiti listje, iglice,...pod pokrovom motorja, takoj pod vetrobranskim steklom.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če avg 26, 2010 9:42 am

Enak problem sem jaz imel: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 05#1198705

To se mi je 2x naredilo, nazadnje sem dal avto prjatlu v delavnco na dvigalo (da je spucal zamašeno odvodno cevko), dela je mel par minut.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov