Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Scenik cuka. ! 1.9 dci

Napisal/-a ManIAK Če sep 02, 2010 8:44 am

Torej.

Sodelavec si lasti scnica 1.9dci, letnik 2004. Med vožnjo mu avto občasno "cukne" kot bi ga hotel ugasnit, ali pa bi mu prekinil dovod goriva/zraka. Avto je priklopil na tester, ta pa je pokazal senzor pedala plina. Senzor je zamenjal, ampak avto je občasno še vedno "cuknil".

Ponovno je šel na servis, da ga priklopijo in ponovno je pokazalo senzor pedala plina. Da bi se zadeva v dveh dneh ponovila je pa skoraj nemogoče, saj je bil senzor nov, original renault.

Probal je že vse mogoče servise, ampak ne najdejo nič druga. Jaz osebno sumim senzor odmične gredi, ker je nam na meganu ( isti motor ) delalo podobne probleme, le da zelooo pogosteje.

Avto vžiga brez problema, tudi ko se pelješ ima normalno moč, le "cukne" občasno. Ker je že precej obupan glede tega problema, se obračam na vas.

Lp Gašper

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če sep 02, 2010 9:30 am

Meni se je nekajkrat naredlo, da je avto cuknu - isto kot bi mu za četrtinko sekunde prekinu dovod goriva. Na ekranu sem v tem času zasledil napis injection failure, al neki takega.

To se mi je naredlo ene 4x v 2.000km. Ko sem dal avto na servis, so v naftnem filtru najdli kapljice vode. Po tem dogodku je sedaj že 100.000km, in se to cukanje se ni ničveč ponovilo.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če sep 02, 2010 9:58 am

Naftni filter je bil menjan pred 2kkm... To ni.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Če sep 02, 2010 10:06 am

Identični simptomi na trafficu l. 2004 1.9dci, zadeva se je vlekla toliko časa (par mesecev), da avto ni enkrat dokončno obstal ... treba je blo pa šobe zamenjat (z velikimi problemi ker je ena zaroštala noter).

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če sep 02, 2010 10:46 am

Za ta primer pri Wurth prodajajo posebno orodje, sveder s pravilno mero in dolžino za povrtanje ostanka in levosučno orodje za izvijanje ostanka dize iz glave.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov