Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

"Zamakanje" dežja v Laguno 1,9dci 2005

Napisal/-a cliort Po sep 06, 2010 6:27 am

Družba!

Stvar je sledeča:
Pri Laguni mi ob dežju zamaka na sovoznikovi strani tik ob vratih(kjer so tečaji).
Zdi se mi, da mi bolj zamaka, če avto stoji.
Če bi kdorkoli kaj vedel o tem (imel podobne izkušnje), naj prosim to obelodani tu.
:D

Tnx!

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Po sep 06, 2010 6:38 am

Živjo, jaz sem imel podoben primer v meganu l. 04 karavan vendar v voznikovih vratih. Verjetno je problem v tem, ker je bil avto razbit in slabo dan skupej. Drugega jaz ne vem. Pri mojem je sigurno to, ker vem da je bil karamboliran. Ta problem pritekanja v predal voznikovih vrat se mi je rešil sam. (mogoče sem imel srečo)
Imam pa jaz še en večji problem z vodo, ki mi zaliva celo dno prtljažnika in ne moremo ugotoviti od kje priteče. Lahko še tako lije pa ne bo niti kapljice notri ali pa gre čisto malo dež pa je veliko vode notri. pomoč? :)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po sep 06, 2010 6:51 am

v prtljažnik je pri punci priteklo skozi ''zatiče'', kjer je pritrjen odbijač- smo posilikoniral in je zdej dobr
lp

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Po sep 06, 2010 6:59 am

Pri meni zateka pri predalu, spodaj desno, kjer se konča predal(glej sliko)
Slika

Hm, karamboliran mislim, da ni bil,...čeprav se nikoli ne ve.
Avto imam že dve leti, pa zamakanje opažam šele v zadnjem mesecu...

A je možno, da priteče že za robom vetrobranskega stekla, potem pa v notranjost?

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Po sep 06, 2010 7:56 am

GT500 je napisal/-a:Živjo, jaz sem imel podoben primer v meganu l. 04 karavan vendar v voznikovih vratih. Verjetno je problem v tem, ker je bil avto razbit in slabo dan skupej. Drugega jaz ne vem. Pri mojem je sigurno to, ker vem da je bil karamboliran. Ta problem pritekanja v predal voznikovih vrat se mi je rešil sam. (mogoče sem imel srečo)
Imam pa jaz še en večji problem z vodo, ki mi zaliva celo dno prtljažnika in ne moremo ugotoviti od kje priteče. Lahko še tako lije pa ne bo niti kapljice notri ali pa gre čisto malo dež pa je veliko vode notri. pomoč? :)

Če ti je zatekalo v vratih si imel sigurno zabiti odušek,ki je na spodnjem delu vrat.Glede prtljažnika ti priporočam,da dobro pregledaš okoli zadnjih luči...vem,da je imel kolega podobne probleme in je luči dodatno zatesnil(silikon).Pravi,da sedaj nima več problemov z vodo.

anzl
Nov uporabnik

Kraj: topole

Napisal/-a anzl Po sep 06, 2010 2:28 pm

cliort je napisal/-a:Pri meni zateka pri predalu, spodaj desno, kjer se konča predal

A je možno, da priteče že za robom vetrobranskega stekla, potem pa v notranjost?

Verjetno imaš zapacano okoli kabinskega filtra, oz. odtočne kanale v blatnikih. Snemi brisalce, plastiko pod brisalci in sčisti nesnago tam noter.
Pri meni je bil to vzrok, ko sem imel še roverja.

LP

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Po sep 06, 2010 2:30 pm

ima avto strešno okno?
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Po sep 06, 2010 7:08 pm

anzl je napisal/-a:
cliort je napisal/-a:Pri meni zateka pri predalu, spodaj desno, kjer se konča predal

Verjetno imaš zapacano okoli kabinskega filtra, oz. odtočne kanale v blatnikih. Snemi brisalce, plastiko pod brisalci in sčisti nesnago tam noter.

LP

Ravno včeraj sem odstranil plastiko pod brisalci, posesal vso svinjarijo(vglavnem listje), ostalo sem pa spihal. Nato sem odstranil še mikro filter in še tega spihal(listje in podobno, saj ostalega ni ga menjam 2x na leto).

Strešnega okna pa na žalost nima.:cry:

Še kak predlog?

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Po sep 06, 2010 7:34 pm

če bi bilo original strešno okno bi bili problem lahko odtočni kanali. kakšne imaš pa kaj gumice okoli vrat? dobro tesnijo?

Predlagam, da malo razdreš plastike tam okoli , se vsedeš not in zapreš vrata. nekdo drug pa naj ti z rahlim curkom vode poliva avto. Pa boš mogoče videl kje curlja not
:)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Po sep 06, 2010 7:46 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:če bi bilo original strešno okno bi bili problem lahko odtočni kanali. kakšne imaš pa kaj gumice okoli vrat? dobro tesnijo?

Predlagam, da malo razdreš plastike tam okoli , se vsedeš not in zapreš vrata. nekdo drug pa naj ti z rahlim curkom vode poliva avto. Pa boš mogoče videl kje curlja not
:)

Mah očitno bom mogu met res en "rain party"...
Bom kr vremensko napoved skoristil.. :D

In dž je padal ... He, he,..

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To sep 07, 2010 2:15 pm

cliort je napisal/-a:
anzl je napisal/-a:

LP

Ravno včeraj sem odstranil plastiko pod brisalci, posesal vso svinjarijo(vglavnem listje), ostalo sem pa spihal. Nato sem odstranil še mikro filter in še tega spihal(listje in podobno, saj ostalega ni ga menjam 2x na leto).

Strešnega okna pa na žalost nima.:cry:

Še kak predlog?

upam da si sam čep na dnu dobro očistil/spral
litr bencina, litr olja ;)

MATEJ KOSIC
Nov uporabnik

Napisal/-a MATEJ KOSIC To sep 07, 2010 6:14 pm

,,imam isti problem pri audiju a4 97 letnik,in to na točno istem mestu kot pri omenjeni laguni mi teče v avto,vse sem pregledal pa ne najdem napake,,,,?,malo je smešno vendar ko je avto obrnjen navzgor mi ne teče,,ko pa je navzdol pa mi pošteno curlja,,, :( ,,je imel kdo takšen problem pri audiju,,????
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov