Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rokoS
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

rja pod motornim pokrovom (touran)

Napisal/-a rokoS To sep 07, 2010 3:20 pm

Lep pozdrav

Pod motornim pokrovom skoraj 3 leta starega tourana se mi je pojavila rja.In sicer se pojavlja v luknjah,kjer so notri zaviti gumjasti blažilci,ter na delih kjer je pleh stisnjen skupaj s kovicami. Je imel kdo takšne težave na relativno novem avtu? Je možno to uveljavljati kot garancijo na lak/prerjavenje glede na starost avta. Ta teden bom šel na servis vendar me vseeno zanima, če je kdo imel podobne probleme. Malce mi je nenavadno,da se rja pojavlja na mestih kjer ni prišlo do mehanske poškodbe.

LP
Rok
Priponke
slika22.jpg
slika2
slika1.jpg
slika1

Uporabniški avatar
jakl
Nov uporabnik

Napisal/-a jakl To sep 07, 2010 3:22 pm

Definitivno uveljavi garancijo na prerjavenje.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 To sep 07, 2010 3:22 pm

si prvi lastnik?
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 To sep 07, 2010 3:23 pm

jakl je napisal/-a:Definitivno uveljavi garancijo na prerjavenje.

garancija na PRErjavenje mu tu ne bo koristila...saj pleh še ni prerjavel - se pravi ni preluknjan.

Slika

rokoS
Nov uporabnik

Napisal/-a rokoS To sep 07, 2010 3:25 pm

Sem prvi lastnik in verjamem,da garancije na prerjavenje ne bom spravil skozi, ker dejansko še nič ni prerjavelo. Zato se bolj nagibam na garancijo na lak in na to, da je očitno bilo pod pokrovom slabo polakirano.

LP
Rok

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: rja pod motornim pokrovom (touran)

Napisal/-a maniaxxx To sep 07, 2010 3:26 pm

rokoS je napisal/-a:Lep pozdrav

Pod motornim pokrovom skoraj 3 leta starega tourana se mi je pojavila rja.In sicer se pojavlja v luknjah,kjer so notri zaviti gumjasti blažilci,ter na delih kjer je pleh stisnjen skupaj s kovicami. Je imel kdo takšne težave na relativno novem avtu? Je možno to uveljavljati kot garancijo na lak/prerjavenje glede na starost avta. Ta teden bom šel na servis vendar me vseeno zanima, če je kdo imel podobne probleme. Malce mi je nenavadno,da se rja pojavlja na mestih kjer ni prišlo do mehanske poškodbe.

LP
Rok

Da nimaš ti Opla? :lol: :lol:

Drugače pa hop do Meha pa se zmente...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

rokoS
Nov uporabnik

Napisal/-a rokoS To sep 07, 2010 3:27 pm

Bi prosil,če lahko še kateri lastnik tourana preveri stanje pod pokrovom. Mogoče se pojavlja tudi pri drugih.

LP

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To sep 07, 2010 3:46 pm

lahko ti povem da pri mojem 2008 touranu ni blo nič rjavo.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran To sep 07, 2010 3:54 pm

pri mojem tudi ne pa je star krepkih 7let

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 To sep 07, 2010 3:59 pm

priporočam ti, da se zapelješ do najbližjega serviserja in pokažeš zadevo. Malo pojamraš, da si razočaran, da te preseneča,... pač se poskušaš lepo pomenit in lahko, da boste kaj rešili...

Seveda ti problemi pri touranih niso znani...se pa kdaj nardi kakšna fabriška napaka...

Drugače pa lahko preprečiš nadaljne rjavenje tudi sam..saj še ni take sile. Bi bilo pametno pa pred zimo tole uštimat.

Slika

Uporabniški avatar
ludvik
Novinec

Napisal/-a ludvik To sep 07, 2010 5:53 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:
jakl je napisal/-a:Definitivno uveljavi garancijo na prerjavenje.

garancija na PRErjavenje mu tu ne bo koristila...saj pleh še ni prerjavel - se pravi ni preluknjan.

x2

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd To sep 07, 2010 9:40 pm

jaz sem pa mislil da nemci ne rjavijo :O

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To sep 07, 2010 9:41 pm

Zodd je napisal/-a:jaz sem pa mislil da nemci ne rjavijo :O

Saj ne.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To sep 07, 2010 9:44 pm

če je avto redno servisiran na pooblaščenem servisu in avto spredaj ni bil razbit, ti bojo tole zrihtale pod reklamacijo avtomobilskega laka. če je pa spredaj bil kdaj razbit in nepopravljan na pooblaščencu ali pa da kak servis ni bil opravljen na pooblaščencu, boš pa moral to potem sanirati sam.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To sep 07, 2010 10:03 pm

to ti morajo vsekakor urediti pod garancijo, če ti tega meh ne bo, pojdi k drugemu vw servisu!!!!
nej še omenim svojo zadevo mam fiat bravota, avto še ni bil star dve leti pa seje pod prtljažnikovimi vrati na tistih jamicah (ki zgledajo kot bi bil pleh skupaj pikan) na spodnjem delu prtljažnih vrat pojavil (tisti del ki se na zunaj ne vidi) a rja, so samo zapikal z čopičem in je zadeva čez kak mesec udarila ven, potem so cel tisti del ličarsko obdelali in zadeva saj zaenkrat dobro stoji

moj drug problem je bil krom na kljukah, potekla garancija splošna dve leti, grem na svoj servis so rekl to ne vela garancija na lak ki je 3 leta, avto še ni bil tri leta star, pošljem par mejlov naokoli ostalim servisom, tudi generalnemu zastopniku za fiat. Dobil sem par odgovorov da nej se oglasim bla bla bla, in sem bil ravno v celju, so naredil samo prijavo generalnemu zastopniku, avta niti pogledal niso (so dobili po mejlu slike), drug dan me že kličejo da garancija odobrena, ko so dobili kljuke so mi vse 4 menjali
pa še en primer od kolegice, kai ceed stara manj kot leto stop lučka na zadnjih vratih, okoli nje s epojavila rja, zadevo sanirali da celi tisti zgornji del ličarsko obdelali brez vsake hud ekrvi ali nejevolje

te zadeve omenil zgolj zaradi tega da se vidi kako se reklamacije različno tretirajo od servisa do servisa, zato če ti eden tega ne bo naredu, greš pa k drugemu, in neumen bi bil, da nebi vztrajal da ti to zadevo sanirajo pod garancijo, ker po moje ni nobenega dvoma da ti jo sanirajo pod garancijo

verjetn bi pa z tem bil problem, če avta nisi pod garancijo servisiral pri pooblaščencu

upam da zadevo rešiš z najmanj slabe volje in čim hitreje

pa le poročaj kako se bo ta zadeva rešila ;)
Zadnjič spremenil pinny, dne To sep 07, 2010 10:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc To sep 07, 2010 10:05 pm

a si mel kdaj poškodovanega spredaj
deluje kot da je ponaredek haube gor pa pol tko začne rjaveti

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To sep 07, 2010 11:01 pm

vuc je napisal/-a:a si mel kdaj poškodovanega spredaj
deluje kot da je ponaredek haube gor pa pol tko začne rjaveti

Ta tema deluje kot nek spam. :?:
Avto, moj partner!

rokoS
Nov uporabnik

Napisal/-a rokoS Sr sep 08, 2010 7:53 am

Avto je bil kupljen nov in redno servisiran na pooblaščenih servisih. Razbit ni bil nikoli, sem pa začel razmišljati, da se je mogoče kaj zgodilo pri transportu in so mogoče res menjali motorni pokrov ter pri tem svoje delo slabo opravili. Se da to na kakšen preprost način ugotoviti ?

LP

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST Sr sep 08, 2010 8:44 am

Sam prodajam ponaredke in le ti začnejo rjaveti po nekje 1 letu, govorim za havbe, začnejo pa na istih mestih rjaveti kot pri tebi.

Original havbe imajo oznako gor, poglej pri nekomu pa poglej pri sebi, ponaredki nimajo oznak.

Uporabniški avatar
bronski1
Novinec

Napisal/-a bronski1 Sr sep 08, 2010 9:01 am

Pri mojem tudi ni nič rjavo,kaj pa če je slab material pojdi na servis in zahtevaj,da ti to sanirajo oz.ti dajo nov pokrov na njihove stroške seveda.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 20 gostov