Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rslapa
Nov uporabnik

Pri audi a6 gori lučka za airbag

Napisal/-a rslapa Pe sep 10, 2010 10:01 am

Pri vozilu Audi A6 2005 se mi je med vožnjo prižgala lučka za airbag. Mogoče kdo ve kakšna bi bila možna rešitev problema? Mogoče kdo ve kako se resetira računalnik? ker mi piše preden ga prižgem "SERVICE!" ali je edina rešitev uradni servis? ker servis je bil narejen.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Pe sep 10, 2010 10:45 am

Navodilo za reset Service

Slika
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Re: Pri audi a6 gori lučka za airbag

Napisal/-a mITJA122 Pe sep 10, 2010 11:23 am

rslapa je napisal/-a:Pri vozilu Audi A6 2005 se mi je med vožnjo prižgala lučka za airbag. Mogoče kdo ve kakšna bi bila možna rešitev problema? Mogoče kdo ve kako se resetira računalnik? ker mi piše preden ga prižgem "SERVICE!" ali je edina rešitev uradni servis? ker servis je bil narejen.

Pri Audi-ju A4 karavn je bil isti problem, zamenjat je pa bilo potrebno nek senzor, ki se nahaja v boku avtomobila(v stebru,če se ne motim-Senzor za bočni Airbag).

Tolk informativno, v vsakem primeru pa avto na tester, pa se bo vidlo.

Lp

bostjan2012
Nov uporabnik

Napisal/-a bostjan2012 Pe sep 10, 2010 7:25 pm

lahko probas tam v predalu z kljucem izklopit pa nazaj vklopit airbag za sopotnika.mogoce bo pomagalo

rslapa
Nov uporabnik

Napisal/-a rslapa Po sep 27, 2010 8:05 am

Service sem zrihtal. hvala. lučka za airbag pa mi še vedno gori. smo priklopli na računalnik pa javi da je problem v detonatorju zadaj levo. serviser, ki mi je avto prikopil na računalnik pravi, da bi bilo potrebno menjati varnostni pas. ima kdo akšno cenejšo ideojo?

Imam pa še eno težavo, v deževnem vremenu mi senzotji piskajo, kot da sem 1cm stran od ovire skratka ves čas ko imam v vzvratni prestavi poslušam dolg pisk. Kakšna bi bila možna rešitev? se da senzorje kako izklopiti?

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Po sep 27, 2010 10:10 am

Eden izmed senzorjev ne deluje pravilno. Odklopi enega po enega, da ugotoviš kateri je zanič, zamenjaš in že varno parkiraš. Sicer pa lahko s testerjem pogledaš in preveriš delovanje. Izbereš opcijo "park assist" in preveriš v output testu delovanje sistema. Tudi napaka bi morala biti zabeležena.

rslapa
Nov uporabnik

Napisal/-a rslapa Po sep 27, 2010 1:19 pm

Kako pa odklopim senzor? Moram dati dol odbijač? S kakšnim testerjem lahko preverim? Ker sam doma kakšnih posebnih Audi testerjev nimam na zalogi :). hvala za odgovor.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov