vepar je napisal/-a:ne posploševat.
mojega se špona z alternatorjem.
tristan01 je napisal/-a:vepar je napisal/-a:ne posploševat.
Tule je govora o zobatem jermenu, ki ima več ali manj pri vseh vozilih avtomatski napenjalec in ne o mikro jermenu ki žene periferijo okoli motorja. Zobati poganja ventile in vodno črpalko (kjer ta ni drugače gnana).
Mercedesa ne poznam, ampak iz izkušenj vem, da zna menjan zobati jermen nekaj časa malo cviliti. Vendar to po nekaj 100km potihne.
Za cviljenje je lahko kriv tudi mikro jermen, vendar je tisti zvok precej močnejši - spomi se starih golfov, kjer je cviljenje preglasilo celo nabijanje dizelskega motorja. Ponavadi je za to kriv drseč ali pa obrabljen jermen. V obeh primerih je najbolje jermen menjati in pravilno napet.
Lp Tristan01
vepar je napisal/-a:drugače me pa prav zanima kaj ima za cvilit zobati jermen?
cvili lahko samo rolca ali šponar..
naj ti ta znanec pogleda jermenico na glavni gredi. Mogoče je že bolj boga. Pri mojem se je tudi na začetku sam pri mrzlem motorju slišalo cviljenje, podobno kot da bi hrček laufal na kolesuMercedes Sportcoupe je napisal/-a:Zdravo!
Imam Mercedesa Sportcoupe C200 CDI. Zadnje čase ko ga prižgem mrzlega mi prvih nekaj minut spušča čudne zvoke v predelu jermena (periodično cvili). Po kaki minuti ali 2 se cviljenje počasi utiša oziroma izgine. Kaj ga matra?? Znanec avtomehanik pravi da je to vrjetno zaradi vlage.
PS: Prib 3 mesece nazaj je bil menjan šponar jermena in jermen.
Hvala za vse nasvete.
LP
Drocky je napisal/-a:naj ti ta znanec pogleda jermenico na glavni gredi. Mogoče je že bolj boga. Pri mojem se je tudi na začetku sam pri mrzlem motorju slišalo cviljenje, podobno kot da bi hrček laufal na kolesuMercedes Sportcoupe je napisal/-a:Zdravo!
Imam Mercedesa Sportcoupe C200 CDI. Zadnje čase ko ga prižgem mrzlega mi prvih nekaj minut spušča čudne zvoke v predelu jermena (periodično cvili). Po kaki minuti ali 2 se cviljenje počasi utiša oziroma izgine. Kaj ga matra?? Znanec avtomehanik pravi da je to vrjetno zaradi vlage.
PS: Prib 3 mesece nazaj je bil menjan šponar jermena in jermen.
Hvala za vse nasvete.
LP![]()
PS: za vse ostale, ta motor skoraj 100% nima zobatega jermena ampak ketno
vepar je napisal/-a:ne posploševat.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov