Nasveti in napotki ter povpraševanja...

smes
Nov uporabnik

Renault Laguna - menjalnik

Napisal/-a smes So sep 11, 2010 6:11 pm

Pozdravljeni,
Torej gre se za avto Renault Laguna II. Zanima me nekaj glede menjalnika. Na čase je menjalnik zelo trd. Še posebej v prvo predstavo in v vzratno. Ugotovil sem tudi, da ko se to dogaja lepše dobim v prestavo, ko pritisnem malo na gas, seveda da držim sklopko. Sklopka pa prijema čisto spodaj, se pravi da recimo 2cm deluje, ostalo pa gre v prazno oz. ni efekta. Me pa moti to, ker včasih pa je menjalnik, ko na novem avtomobilu, da ga lahko z mezincom premakneš oz. kar skoči sam. Sicer se mi je to glede tega, da deluje zelo trdo zadnje čase začelo pogosto dogajati. Prosim za nasvet, ker menjava sklopke je zelo dolgi postopek in me zanima, če še imam kašno drugo možnost?

Lp, Nejc

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So sep 11, 2010 6:33 pm

dej ga kakemu res dobremu mehaniku (ki se spozna na renaulte), da ti ga malo pogleda. jaz sem mel pri moji tudi neke probleme, pol pa kr naenkrat mi 3. in 4. brzina nista vec delali (zmlelo neke lezaje itd.). bila je potrebna menjava komplet menjalnika.

smes
Nov uporabnik

Napisal/-a smes So sep 11, 2010 6:36 pm

še kakšen nasvet, ker to jaz tudi vem da ga lahko peljem k mehaniku? ;)

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka So sep 11, 2010 6:41 pm

To je znak da gre sklopka proti koncu. Menjava sklopke niti ni tako dolg postopek. Cca. 5 ur
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

smes
Nov uporabnik

Napisal/-a smes So sep 11, 2010 6:45 pm

Se pravi, da je čas za menjavo sklopke, ker menjalnik še je ziher vredu in bi bilo škoda, da še se ta uniči. :D

smes
Nov uporabnik

Napisal/-a smes So sep 11, 2010 6:50 pm

Zanima še me tudi ali se splača kupiti rabljeno sklopko ali bi morala biti nova? Vem, da bi z novo delovalo dlje časa ampak bi se verjetno dalo tudi z rabljeno?

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka So sep 11, 2010 6:54 pm

Res je...ceno sklopke si lahko ogledas http://www.olef.si/
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So sep 11, 2010 7:41 pm

smes je napisal/-a:Se pravi, da je čas za menjavo sklopke, ker menjalnik še je ziher vredu in bi bilo škoda, da še se ta uniči. :D
Najprej naj še kakšen mehanik da mnenje. Bi bila pa moja izbira nova sklopka (ne rabljena), če z avtom sicer ni drugih težav.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So sep 11, 2010 7:46 pm

Pavka je napisal/-a:To je znak da gre sklopka proti koncu. Menjava sklopke niti ni tako dolg postopek. Cca. 5 ur

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Re: Renault Laguna - menjalnik

Napisal/-a mITJA122 Ne sep 12, 2010 9:43 am

smes je napisal/-a:Pozdravljeni,
Torej gre se za avto Renault Laguna II. Zanima me nekaj glede menjalnika. Na čase je menjalnik zelo trd. Še posebej v prvo predstavo in v vzratno. Ugotovil sem tudi, da ko se to dogaja lepše dobim v prestavo, ko pritisnem malo na gas, seveda da držim sklopko. Sklopka pa prijema čisto spodaj, se pravi da recimo 2cm deluje, ostalo pa gre v prazno oz. ni efekta. Me pa moti to, ker včasih pa je menjalnik, ko na novem avtomobilu, da ga lahko z mezincom premakneš oz. kar skoči sam. Sicer se mi je to glede tega, da deluje zelo trdo zadnje čase začelo pogosto dogajati. Prosim za nasvet, ker menjava sklopke je zelo dolgi postopek in me zanima, če še imam kašno drugo možnost?

Lp, Nejc

Ka pa maš bencinarja al dizla?

smes
Nov uporabnik

Napisal/-a smes So sep 18, 2010 2:50 pm

Malo sem pozen, vendar prej ni bilo časa. :) Ja imam bencinarja. V kratkem bom menjal sklopko in to novo, ker tako ne stane nekaj veliko €. Hvala vsem za pomoč.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So sep 18, 2010 2:55 pm

Ko ti bojo menjali sklopko, obvezno menjati olje v menjalniku! Sam sem imel podobne simptome, da ni šlo gladko v prestave, v prvo pa sploh. Od menjave olja v menjalniku, je kot noč in dan v prestavljanju.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So sep 18, 2010 3:37 pm

Scorp84 je napisal/-a:Ko ti bojo menjali sklopko, obvezno menjati olje v menjalniku! Sam sem imel podobne simptome, da ni šlo gladko v prestave, v prvo pa sploh. Od menjave olja v menjalniku, je kot noč in dan v prestavljanju.

Pozdravljeni

Vsak-a malo bolj uposobljen-a mojster/delavnica/popoldanec, menja olje v menjalniku, če je bil demontiran.

lep pozdrav

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti So sep 18, 2010 3:46 pm

Zdravo!

si bom kar malo sposodil temo in me zanima naslednja stvar: na čase (posebej ko je zunaj hladneje) imam problem pri prestavljanju v vzdratno brzino - ko želim menjati v vzratno mi "zahrešči" (kar konkretno). Včasih pa je problem dat tudi v prvo brzino (vendar redko in brez hreščanja). Ko je avto segret s tem ni problemov. So mogoče kaki sinhroni ali kaj podobnega?

LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So sep 18, 2010 3:49 pm

Pozdravljeni

Preverite koliko olja imate v menjalniku

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten