Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Don_Apii
Nov uporabnik

Kraj: 3000m away from the Saloon (pizzerija), Slovenj Gradec, Slovenia

Daewo nexia l.96 ne užge. prosim pomoč

Napisal/-a Don_Apii Po sep 13, 2010 6:09 pm

Živjo :D
Moja težava je sledeča, pred tednom dni sem kupil nexio, ki pa je še do predučerajšnjega dne uredu šla :)
Nakar ga zadnjič parkiram v gozd(ker ni registriran) stal je celo noč bolj nagnjen na levo stran, nakar ga drugi dan normalno zaštartam, v prvo je užgal, se premikam naprej pa nazaj cca 3min(ker sem obtičal) nakar mi ugansne :evil:
Dobro, vidim da je blo malo bencina notri oz ga mogoče sploh ni bilo več :?
Učeraj natankam 5 litrov bencina, ga štartam in štartam pa štartam pa nobenga odziva, da bi vsaj malo hotel užgati.
Pumpa deluje(se sliši) bencin pride do injektorjev, iskra na kablih za svečke je, odklopil in priklopil sem že vse senzorje kar jih je in stikala ampak še vseeno nič :evil:
Kaj bi še lahko pogledal??
je mogoče kakšen smet,rjo potegnilo zraven in zadelalo mogoče dize?' nevem :x
Pozna mogoče kdo karkoli kaj bi še lahko vplivalo na to?'
Avto pa že stoji na ravnini, ampak ni odziva??
Lep pozdrav in hvala za odgovore že v naprej
APII APSCHNEERSHE
█║▌│█│║▌║││█║▌
© ΘRIGINAL PRΘFILE ®
@ Neozdravljivi Pacient @
*Mitsubishi Motors Angry Look*

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Po sep 13, 2010 6:26 pm

Natoci se vec bencina. Pet litrov ni nic. Vem, ker sem imem popolnoma isti problem pri istem avtu
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Po sep 13, 2010 6:46 pm

Imel isti avto le, da je bil letnik 99, ter povsem enak problem.

Problem se je začel, da mi ni deloval kazalec za gorivo(slabi kontakti...)
Zaradi tega, sem enkrat ostal brez goriva....k sreči sem bil blizu bencinske, avto smo porinali, natočil sem gorivo. A glej ga zlomka avto ni pa ni užgau :shock: Bencinska črpalka delovala, use normalno, le vžgal ni....

Problem je bil, da je potegnilo zrak v cevke za dovod goriva in nekak ni moglo teh zračnih mehurčkov spravit ven...

Rešitev problema; Snameš dovodno cevko za gorivo pri motorju, prosiš kolega naj parkrat da kontakt, dokler gorivo ne priteče v močnem curku...
Cevkico natakneš nazaj, avto more užgat...vsaj v mojem primerju je bilo tako ;)

Prvo pa dotoči več goriva ;) Lp

Uporabniški avatar
Don_Apii
Nov uporabnik

Napisal/-a Don_Apii Po sep 13, 2010 6:46 pm

Pavka je napisal/-a:Natoci se vec bencina. Pet litrov ni nic. Vem, ker sem imem popolnoma isti problem pri istem avtu

Aja :?:
Čudno ker pumpa bi pa ja mogla popumpati ves bencin a ne??
Zanimivo je to ker v cevki, v tisti ki pride na tvoji levi strani gor je pa bencin, v ooni drugi pa ne, mislim pa da je tista za odvod goriva, ali se motim??
APII APSCHNEERSHE
█║▌│█│║▌║││█║▌
© ΘRIGINAL PRΘFILE ®

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Po sep 13, 2010 6:49 pm

mITJA122 je napisal/-a:Imel isti avto le, da je bil letnik 99, ter povsem enak problem.

Zaradi tega, sem enkrat ostal brez goriva....k sreči sem bil blizu bencinske, avto smo porinali, natočil sem gorivo. A glej ga zlomka avto ni pa ni užgau :shock: Bencinska črpalka delovala, use normalno, le vžgal ni....

Problem je bil, da je potegnilo zrak v cevke za dovod goriva in nekak ni moglo teh zračnih mehurčkov spravit ven...

Rešitev problema; Snameš dovodno cevko za gorivo pri motorju, prosiš kolega naj parkrat da kontakt, dokler gorivo ne priteče v močnem curku...

PS: Sam imam sedaj zopet problem z tem avtomobilom, vendar sem ga parkiral, ker živ bog neve ka mu je, ko začne tole zajebavat :roll:

Uporabniški avatar
Don_Apii
Nov uporabnik

Napisal/-a Don_Apii Po sep 13, 2010 6:49 pm

mITJA122 je napisal/-a:Imel isti avto le, da je bil letnik 99, ter povsem enak problem.

Okey, bom najprej natočil več goriva potem pa se ravnal po tvojih napotkih:)
MOgoče pa res užge.
Hvala ;)
APII APSCHNEERSHE
█║▌│█│║▌║││█║▌
© ΘRIGINAL PRΘFILE ®

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po sep 13, 2010 7:05 pm

Don_Apii je napisal/-a:
Pavka je napisal/-a:Natoci se vec bencina. Pet litrov ni nic. Vem, ker sem imem popolnoma isti problem pri istem avtu

Aja :?:
Čudno ker pumpa bi pa ja mogla popumpati ves bencin a ne??
Zanimivo je to ker v cevki, v tisti ki pride na tvoji levi strani gor je pa bencin, v ooni drugi pa ne, mislim pa da je tista za odvod goriva, ali se motim??

pumpo že slišiš, ampak ker je v cevi zrak, ne potegne bencina. pač samo naredi tako, kot so ti prej svetovali
Lep pozdrav :)

drotkar
Nov uporabnik

Kraj: nekje ob savi

Napisal/-a drotkar Po sep 13, 2010 7:32 pm

Če na povratni cevi ni goriva to pomeni prenizek tlak goriva - okvara črpalke da ne naredi dovolj tlaka.

LP
mislim, da imaš zamašeno žico !

Uporabniški avatar
Don_Apii
Nov uporabnik

Napisal/-a Don_Apii Če sep 16, 2010 5:57 pm

Živjoo,
Hmm avto kljub temu da sem dotočil gorivo še noče vžgati, sem pa tudi očistil konektorje oz dize katere šibajo naprej bencin, ampak tudi ni pomagalo :evil:
Sem pa začenjal malo sumiti prstan, razdelilno kapo pa mogoče svečke?? bi lahko bil tu vzrok, da nebom brezveze kupoval??
Lp
APII APSCHNEERSHE
█║▌│█│║▌║││█║▌
© ΘRIGINAL PRΘFILE ®

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Tiicoo Če sep 16, 2010 7:35 pm

Če si že vse našteto probav in imajo vsi kabli močno iskro ti priporočam da skočiš do Čuježa, mu poveš ka te matra pa če ti posodi da vidiš a maš hin prstan al ne .. najbolše je če bi ti kr celi frtajler posodo .. zaj pa če še to nebo delovalo so v možnosti tudi svečke ja potem pa če še to nebo delovalo pa nevem ka bi še lahko blo .. samo kak računalnik še!
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov