Napisal/-a zakmb Ne sep 19, 2010 1:41 pm
Pozdravljeni, velikokrat ste mi pomagali z vašimi nasveti pri nakupu novega vozila. Sedaj se ponovno obraćam na vas z naslednjim vprašanjem. Imam 3 mesece staro Škodo Oktavia 1,2 TSI, ki je seveda še v garanaciji. Že ob nakupu vozila sem slišal šobanje zadaj, ko sem zabremzal. Prodajalec mi je povedal, da bo to sčasoma izginilo. Sedaj imam prevoženih 3.000 km. Že dvakrat sem bil na servisu Porche. Prvič so mi bojda zamenjali komplet bremz spredaj in zadaj. Čez 7 dni je ponnovno pričelo šobat. Drugič so mi bojda zamenjali zadnje ploščice ker mi kao prvič slednjih niso (tako se je zagovoril serviser). Ta mi je tudi povedal, da sedaj ne morem več uveljavljati reklamacije ker je kao vse zamenjano. Vzrok je površinsla prerjavitev. Sedaj pa vas vljudno sprašujem: Ali je res, da ne morem uveljavljati garancije čeprav zavore, ko jih pritisnem, še vedno šobajo in se slišijo ? Predvsem se slišijo, ko peljem vzratno. Meni je to čudno, saj je avto v garanciji. Na koga naj se obrnem ? Kaj bi vi naredili na mojem mestu ?
Iskrena hvala vsem že vnaprej za odgovor.