lenivec je napisal/-a:Eno vprašanje, če ima kdo enak problem. pod zadnjim levi msedežem v 5 vratnem cliotu se nabira voda. v bistvu je že par let odkar sem prvič to videl ampak ker pač avto ni moj vedno pzabim dokler se naslednjič sedež ne napije
sem danes sedel v avtu in so špricali z vapom povsod okoli in nikjer ni solzilo. avto ni bil razbit (no vsaj ne tako, da bi lahko vplivalo in tudi pred karambolom se je ta problem ponavljal)
voda se nabira samo pod levim sedežem. tapete v prtlažniku suhe, prtlažnik suh. pri nogah zadaj levo suho... cev za zadnjo šipo ne pušča....
torej ima kdo kakšne izkušnje od kje se nabira voda
Samo nasmejim se, ko slišim takšne izjave....samo ne iz škodoželjnosti, ampak zato, ker sem sam imel isti letnik kliota in se mi je isto dogajalo.
Kak je bil dež sem vohal neko plesen v avtu. Pol pa enkrat nekaj sedeže podiram in ugotovim, da ga je tak zamakalo, da je že goba oz. pena v zadnjem sedežu razpadala in plesnela, ker jo je vsakokrat ob dežju na novo namočlo. Nato sem tudi ugotovil, da imam poleg rezervne gume tudi razervoar vode
Skratka...nisem in nisem uspel ugotovit od kod pride oz. ugotovil sem da priteče nekje pri zadnjih vratih in se preko vogala odcedi pos sedež in k rezervni gumi. S silikonom sem zakital luči, tesnila,... skratka vse mogoče.
Dokler da nisem imel vsega skup povn kufer in sem postrgal na zadnjem delu vse obloge ter se zaprv v avto, punca pa ga je od zunaj škropila z vodo.
Ugotovil sem, da voda priteče po zadnjem stebričku. Ampak voda ni pritekla po vrhu temveč med dvojnim plehom na vrhu stebrička, nato navzven in od znotraj stebrička do podna. Očitno je zamaklo nekje pri strehi.
Torej sem se z kitom lotil zatesnit vse strešne letve, ker sem bilm prepričan, da le od tam lahko priteče voda. No vesel sem bil vse do prvega obilnejšega dežja, ko je bilo spet vse po starem.
Na koncu sem obupal.