Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Re: clio 2003 voda pod zadnjim sedežem

Napisal/-a mITJA122 Ne sep 19, 2010 8:20 pm

lenivec je napisal/-a:Eno vprašanje, če ima kdo enak problem. pod zadnjim levi msedežem v 5 vratnem cliotu se nabira voda. v bistvu je že par let odkar sem prvič to videl ampak ker pač avto ni moj vedno pzabim dokler se naslednjič sedež ne napije :D

sem danes sedel v avtu in so špricali z vapom povsod okoli in nikjer ni solzilo. avto ni bil razbit (no vsaj ne tako, da bi lahko vplivalo in tudi pred karambolom se je ta problem ponavljal)

voda se nabira samo pod levim sedežem. tapete v prtlažniku suhe, prtlažnik suh. pri nogah zadaj levo suho... cev za zadnjo šipo ne pušča....

torej ima kdo kakšne izkušnje od kje se nabira voda

Naj ti povem, da sem sam imel podoben problem na Golfu 4, ko je npr. deževalo se je začela voda nabirati pri nogah za voznikovim sedežom. Preveril sem vsa tesnila, vsako lukno in ni blo kej videt..potem sem tako ali tako avto prodal.

Nisem ti pomagal z tem nič, ampak za informacijo.

Lp

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne sep 19, 2010 8:40 pm

Poglej tudi gumo če tesni ali da ne odstopa, na zadnjih vratih. Prav tako poglej prtljažna vrata, če guma ne odstopa. Prav tako zna puščat tretja zavorna luč, če je popokala med zimo.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Ne sep 19, 2010 8:41 pm

lenivec je napisal/-a:Eno vprašanje, če ima kdo enak problem. pod zadnjim levi msedežem v 5 vratnem cliotu se nabira voda. v bistvu je že par let odkar sem prvič to videl ampak ker pač avto ni moj vedno pzabim dokler se naslednjič sedež ne napije :D

sem danes sedel v avtu in so špricali z vapom povsod okoli in nikjer ni solzilo. avto ni bil razbit (no vsaj ne tako, da bi lahko vplivalo in tudi pred karambolom se je ta problem ponavljal)

voda se nabira samo pod levim sedežem. tapete v prtlažniku suhe, prtlažnik suh. pri nogah zadaj levo suho... cev za zadnjo šipo ne pušča....

Moj clio je trivraten, nikoli karamboliran. Ko se veliko vozim po dežju, se mi pod zadnjimi sedeži pojavi malo vode. Ko dvigneš sedež, sta tam dva plastična pokrovčka oz. neka šraufa. Sam sem ju vodotesno zakital. Voda se še vedno pojavlja. Sem pa imel enkrat mokro tudi podlogo v prtljažniku, tako da voda mogoče pride od tam. Sam napake nisem rešil oziroma odkril vzroka. Po dežju pač pogledam pod sedeže in jih obrišem.

Če boš ugotovil mesto vdiranja vode, sporoči.

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Ne sep 19, 2010 9:08 pm

Meni se je pojavljal podoben primer pri opel corsi. Sicer imel sem moker samo prtljažnik. Enostavno so mi notri pokital prtljažnik oz zapacali z nekakšno smolo, od takrat naprej nobenih več problemov :D Se je pa to pojavljalo samo ob deževnih dnevih. Če sem avto pral, tega pojava ni bilo.

Lp

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Ne sep 19, 2010 10:08 pm

Je tam okoli kje kaka reža od klime, kjer piha ven zrak? Ker se včasih zabašejo cevi in se v avtu nabira kondenz v obliki kapljic -> luža -> POPLAVA :D

Sicer nevem če je možno da pride v sedež ampak smo tudi mi mislili da voda prihaja od zunaj, v resnici pa se je v avtu pod tepihi nabiralo po več litrov kondenza ker so bile zabasane cevi klime, kjer odteka kondenz.

Aleen_RS
Nov uporabnik

Kraj: RS

Napisal/-a Aleen_RS Ne sep 19, 2010 11:24 pm

Sam sem imel tak problem na P206 ker sem imel počen zadnji kolotek in se je voda iz prtljažnika zlivala pod sedeže nato smo kolotek zamenjali in je bilo vse ok :D

RockyEffE
Nov uporabnik

Napisal/-a RockyEffE Po sep 20, 2010 4:05 am

V hondi civic, se mi je ob velikih deževjih nabirala voda v prtljažniku in posledično močilo zadnji sedež. Problem je bil tesnilo zadnjih luči. Z leti prepari in je potrebno zamenjat. potem je bilo OK.

pilon
Nov uporabnik

Napisal/-a pilon To sep 21, 2010 7:52 pm

Samo nasmejim se, ko slišim takšne izjave....samo ne iz škodoželjnosti, ampak zato, ker sem sam imel isti letnik kliota in se mi je isto dogajalo.

Kak je bil dež sem vohal neko plesen v avtu. Pol pa enkrat nekaj sedeže podiram in ugotovim, da ga je tak zamakalo, da je že goba oz. pena v zadnjem sedežu razpadala in plesnela, ker jo je vsakokrat ob dežju na novo namočlo. Nato sem tudi ugotovil, da imam poleg rezervne gume tudi razervoar vode :D

Skratka...nisem in nisem uspel ugotovit od kod pride oz. ugotovil sem da priteče nekje pri zadnjih vratih in se preko vogala odcedi pos sedež in k rezervni gumi. S silikonom sem zakital luči, tesnila,... skratka vse mogoče.
Dokler da nisem imel vsega skup povn kufer in sem postrgal na zadnjem delu vse obloge ter se zaprv v avto, punca pa ga je od zunaj škropila z vodo.

Ugotovil sem, da voda priteče po zadnjem stebričku. Ampak voda ni pritekla po vrhu temveč med dvojnim plehom na vrhu stebrička, nato navzven in od znotraj stebrička do podna. Očitno je zamaklo nekje pri strehi.
Torej sem se z kitom lotil zatesnit vse strešne letve, ker sem bilm prepričan, da le od tam lahko priteče voda. No vesel sem bil vse do prvega obilnejšega dežja, ko je bilo spet vse po starem.

Na koncu sem obupal.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To sep 21, 2010 8:13 pm

punca je imela na twingotu probleme glede tesnenja tanka (pod sedeži pri plovcu), ugotovil pa sem tak da sem neprazen tank že do 40eur nafilal in pogledam pod noge in luža in v avtu že tut vse dokaj mokro :D mogoče v tej smeri?

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To sep 21, 2010 9:17 pm

pilon je napisal/-a:

Samo nasmejim se, ko slišim takšne izjave....samo ne iz škodoželjnosti, ampak zato, ker sem sam imel isti letnik kliota in se mi je isto dogajalo.

Kak je bil dež sem vohal neko plesen v avtu. Pol pa enkrat nekaj sedeže podiram in ugotovim, da ga je tak zamakalo, da je že goba oz. pena v zadnjem sedežu razpadala in plesnela, ker jo je vsakokrat ob dežju na novo namočlo. Nato sem tudi ugotovil, da imam poleg rezervne gume tudi razervoar vode :D

Skratka...nisem in nisem uspel ugotovit od kod pride oz. ugotovil sem da priteče nekje pri zadnjih vratih in se preko vogala odcedi pos sedež in k rezervni gumi. S silikonom sem zakital luči, tesnila,... skratka vse mogoče.
Dokler da nisem imel vsega skup povn kufer in sem postrgal na zadnjem delu vse obloge ter se zaprv v avto, punca pa ga je od zunaj škropila z vodo.

Ugotovil sem, da voda priteče po zadnjem stebričku. Ampak voda ni pritekla po vrhu temveč med dvojnim plehom na vrhu stebrička, nato navzven in od znotraj stebrička do podna. Očitno je zamaklo nekje pri strehi.
Torej sem se z kitom lotil zatesnit vse strešne letve, ker sem bilm prepričan, da le od tam lahko priteče voda. No vesel sem bil vse do prvega obilnejšega dežja, ko je bilo spet vse po starem.

Na koncu sem obupal.

mogoče pa ravno tam na vrhu boka, ko je stik bok-streha, na tem stiku je vmes potegnjena masa, ki je na vsakem cliotu poknjena in lahko pride voda tam vmes...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 18 gostov