Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Vinetou
Novinec

Naredi sam...

Napisal/-a Vinetou To nov 11, 2003 1:35 am

Pozdravljeni.

Sicer sem popoln amater - zato se prosim ne smejat - , ampak sem prisel do spoznanja, da mi za vsako malenkost (beri redni servis) ni treba lubice (Subaru legacy, 1,8) na servis vozit. Da se da marsikaj tut doma postorit, tut ce nisi ravno tovarniski mehanik.

In sem se odlocil, da bi sam zamenjal filtre, olje,...

Iščem navet predvsem glede filitrov in olja...KJE in kaj se najboljs dobi, kaj priporocate,...kksen drug nasvet?

Hvala.

Vinko
Vinetou

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo To nov 11, 2003 7:08 pm

tko je jst na servisu sm dajal noter Shell helix plus olje! glede oljnega od manna do nipparts... svašta noter tlaču noben ni spustu mhm ne vem kwa pa drugi noter dajejo! pri kržiču noter dajejo shell winter...

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Sr nov 12, 2003 9:53 am

Naprej odtočiš olje (matica na mašini), ko se karter prazni zamenjaš filter za olje, nekje na mašini je privit (pazi da kupiš pravega, ko boš kupoval nove). Olje zamenjaš s tistim, ki je napisan v knjigi ki si jo dobil poleg avta (lahko daš tudi boljšega če ti paše in če si pripravljen plačati več). www.anet.si ti je link za skoraj vse, olje pa dobiš skoraj povsot (celo na bencin pumpi) .

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 12, 2003 1:06 pm

NA boxer mašinah od subaruja lahko vse nardiš sam ,ker je vse tok simpl narjen - zato pa tut mašine tok zdržijo. Do sedaj sem samo en avto vozil na servis, ker je bil servis cenejši kt da se jst zaje...avam. Za vse ostale avte delam servis doma.

LP
Nebivedu

Jst v subaruja dajem olje elf - čista sintetika elf excelium 10W60
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov