Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Mercedes Sportcoupe
Nov uporabnik

Kateri dodatek h gorivu za dizla?

Napisal/-a Mercedes Sportcoupe Sr sep 22, 2010 10:22 am

Zdravo.
Zanima me kateri dodatek h gorivu za čiščenje šob itd... je najbolje dodati v dizelske motorje (npr: za mercedeza SPortcoupe C200 CDI 2.2 Dizel)??
LP

Mercedes Sportcoupe
Nov uporabnik

RE

Napisal/-a Mercedes Sportcoupe Sr sep 22, 2010 10:53 am

V mislih imam nekaj takega

http://www.mimovrste.com/artikel/342005 ... ner-250-ml

bo v redu?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr sep 22, 2010 11:03 am

Jaz ne bi dajal nobene aditive, če hočeš malo zrihtat motor/povrnit moč, odzivnost,... daj očistit šobe (okoli 20€ po komadu, obnova kjer ti dajo tudi nove vstavke v šobe, pa varira, recimo da okrog 80€ po komadu), potem lahko daš očistit sesalni kolektor, ki se pri dizlih zelo zabaše, pa še par malenkosti, ki skrbijo za dovod zraka v motor.

V najdi.si vpiši čiščenje sesalnega kolektorja in mislim, da ti najde ene par tem na BMW forumu kjer so poslikani postopki čiščenje kolektorja in vse kar sodi zraven.

Mercedes Sportcoupe
Nov uporabnik

RE

Napisal/-a Mercedes Sportcoupe Sr sep 22, 2010 11:09 am

OK. Vendar škoditi pa verjetno ne more? Zgolj je to preventivno, zaenkrat ni še nobenih problemov.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: RE

Napisal/-a Energetik81 Sr sep 22, 2010 11:22 am

Mercedes Sportcoupe je napisal/-a:Zgolj je to preventivno, zaenkrat ni še nobenih problemov.

V tem primeru ne zlivaj ničesar notri. Samo redno menjaj filter goriva. Če bojo pa kdaj težave - kot je napisal lizard - pucanje šob. Preventivno lahko še recimo vsake toliko spucaš EGR.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr sep 22, 2010 11:26 am

Mercedes Sportcoupe je napisal/-a:OK. Vendar škoditi pa verjetno ne more? Zgolj je to preventivno, zaenkrat ni še nobenih problemov.

Tole je relativno glede škode. V gorivo boš dodajal aditiv za čiščenje sistema vbrizgavanja. Vprašanje je kam se bodo nesnage premaknile. Odgovor je preprost. Iz rezervarja proti motorju in šobam. Večje delce bo zadržal naftni filter. Tisto kar zabija in uničuje šobe pa so delci toliko drobni da jih filter ne zadrži. Vse to bo končalo slej kot prej v šobah, ki so najbolj fine. Če misliš da tvoj avtomobil potrebuje čiščenje šob naj to opravi strokovnjak, razni dodatki pa so namenjeni trenutno boljšemu počutju lastnika, dolgoročno pa ne prinašajo nič dobrega.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Mercedes Sportcoupe
Nov uporabnik

RE

Napisal/-a Mercedes Sportcoupe Sr sep 22, 2010 12:17 pm

Tnx za pojasnilo. Mi je pa sodelavec povedal da sam uporablja tako zadevo in avto veliko mirneje deluje (glede na to da je prej čudno cukal...). Logično bi pa rekel, da ogljikove obloge ne nastajajo v rezervoarju ampak pri izgorevanju se pravi motorju-šobah... se pravi bi logično odstranil obloge ogljika na šobah...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr sep 22, 2010 12:25 pm

Mercedes Sportcoupe je napisal/-a: Mi je pa sodelavec povedal da sam uporablja tako zadevo in avto veliko mirneje deluje (glede na to da je prej čudno cukal...).

Večinoma se izkaže, da je to Placebo efekt...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr sep 22, 2010 6:38 pm

Če boste imeli kdaj prliko primerjate glavo, šobe in ventile pri avtu v katerega se je redno nalivalo aditiv, in isto stvar pri avtu v katerega se ni nič nalivalo.

Presenečeni boste...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr sep 22, 2010 7:05 pm

black je napisal/-a:Če boste imeli kdaj prliko primerjate glavo, šobe in ventile pri avtu v katerega se je redno nalivalo aditiv, in isto stvar pri avtu v katerega se ni nič nalivalo.

Presenečeni boste...

Ja, vendar tu je govora o avtu v katerega se ni nikoli dodajal aditiv.

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Sr sep 22, 2010 10:13 pm

black je napisal/-a:Če boste imeli kdaj prliko primerjate glavo, šobe in ventile pri avtu v katerega se je redno nalivalo aditiv, in isto stvar pri avtu v katerega se ni nič nalivalo.

Presenečeni boste...

Tocno tako !
Pred 14 dnevi sem bil na predstavitvi in prakticnem prikazu nove linije proizvodov Tunap.
Ko clovek vidi prakticno kaj v resnici so pravi aditivi potem ne hodi vec ven z izrazi "placebo efekt..." in podobno,...
Mercedes Benz service

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr sep 22, 2010 11:39 pm

kaka slika tega (z in brez aditiva) bi bla dobrodošla ;)
Slika

kugla
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Kateri dodatek h gorivu za dizla?

Napisal/-a kugla Pe sep 24, 2010 7:53 am

Mercedes Sportcoupe je napisal/-a:Zdravo.
Zanima me kateri dodatek h gorivu za čiščenje šob itd... je najbolje dodati v dizelske motorje (npr: za mercedeza SPortcoupe C200 CDI 2.2 Dizel)??
LP

Nobenega!!! Ti adjetivi so v večini samo fopanje nevednega naroda.
Verjemi,da je po uporabi le teh največkrat narejeno veliko več škode,kot pa koristi! Če pa že opaziš korist,je ta samo v tvoji glavi :-P

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Pe sep 24, 2010 10:01 am

ne dajat tolk dnarja za aditiv...kupi STP diesel fuel injector cleaner in vlij v rezervoar...pri dizlu se šob ponavadi ne čisti, ker se tista iglica skozi katero se razprši nafta s časoma razširi-zažge in ne razprši več goriva kot mora...STP vlij v cca. 20 L nafte in ne na 50 L kot piše na embalaži...

preberi se dodajanje acetona v gorivo :)

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Re: Kateri dodatek h gorivu za dizla?

Napisal/-a radar Pe sep 24, 2010 12:24 pm

kugla je napisal/-a:
Mercedes Sportcoupe je napisal/-a:Zdravo.
LP

Nobenega!!! Ti adjetivi so v večini samo fopanje nevednega naroda.
Verjemi,da je po uporabi le teh največkrat narejeno veliko več škode,kot pa koristi! Če pa že opaziš korist,je ta samo v tvoji glavi :-P

ne vem....a ima učinek ali ne ... sam dodajam v dci-ja aditiv od začetka kar ga imam, dajem pa motulov aditiv.

ne vem ali je placebo ali ne, vem pa da imam trenutno 190 km na dci-ju, kateri je med občutljivejšimi, šobe so prve, pumpa je prva, do sedaj so bile menjani 2 ogrevalni svečki in to je to...

http://www.motorspot.com/fuelsystem.html

lp

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Pe sep 24, 2010 12:39 pm

Ja aditiv je dobra zadeva, če se vliva v avto od vsega začetka-umazanija se ne "nalaga", ampak se sproti čisti.
Če ga vliješ prvič po parih letih pa bolj škodi, kot koristi.Obloge po napeljavi se očistijo in gredo naprej proti šobam, ki se potem zabijejo.
Jaz nebi vlival, če nisi od začetka.Pomojemnarediš več koristi, če daš šobespucatt,po potrebi obovit.

Me pa neki zanima...tisti, ki vlivate aditive od začetka-a ga vlijete vsakič ali ne?

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar So sep 25, 2010 12:07 pm

need 4 speed je napisal/-a:Ja aditiv je dobra zadeva, če se vliva v avto od vsega začetka-umazanija se ne "nalaga", ampak se sproti čisti.
Če ga vliješ prvič po parih letih pa bolj škodi, kot koristi.Obloge po napeljavi se očistijo in gredo naprej proti šobam, ki se potem zabijejo.
Jaz nebi vlival, če nisi od začetka.Pomojemnarediš več koristi, če daš šobespucatt,po potrebi obovit.

Me pa neki zanima...tisti, ki vlivate aditive od začetka-a ga vlijete vsakič ali ne?

ne, na vsakih 8-10k km .... drugače pa piše na 10 k km oziroma pol leta... lp

Mercedes Sportcoupe
Nov uporabnik

RE

Napisal/-a Mercedes Sportcoupe So sep 25, 2010 5:26 pm

Mi lahko nekdo pove, ki ni vlival v nov avto tega aditiva ampak tam po 100000km.
Bi pa res prosil za koga z izkušnjami.
TNX

muc3
Nov uporabnik

aditiv

Napisal/-a muc3 So sep 25, 2010 8:10 pm

Jaz imam dobre izkušnje z aditivom v Touranu. Ta mi jekar nekajkrat občasno padel v zasilno delovanje, po uporabi aditiva se to ni zgodilo nikoli. Dr. Mehanik pravi, da nečistoče zgorijo. Bil je en italjanski aditiv.

Mercedes Sportcoupe
Nov uporabnik

RE

Napisal/-a Mercedes Sportcoupe Po sep 27, 2010 10:11 am

Pa si vlival od nakupa ali šele po nekaj letih?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov