Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

V cevki šipke mi je ostala plastična cev!

Napisal/-a hp6715s Pe sep 24, 2010 6:53 pm

Pozdtavljeni!

Ravnokar sem se gladko zaje.... Ker je bilo ob servisu v avto natočeno 5 litrov olja, namesto 4, sem ga hotel z injekcijo in dvama cevkama, ki sem jih spojil izčrpati malo olja. Problem je nastal, ko mi je spoj med cevkama popustil in je spodnja cevka ostala v cevki šipke oz karterju. Šipka je sicer dolga 55 cm, spodnja cev, ki je obtičala pa je 20 cm globoko. Probal sem jo spraviti ven z vsem mogočim a mi nu uspelo. Cevka ima fi cca. 6 mm, s 4 mm odprtine.

Preden avto odpeljem k serviserju, da odpre karter, mi svetujte kaj še naj naredim.
Skoraj prepričan sem da bi jo lahko odstranil z vijakom, a ne vem a obstajajo vijaki daljši od 20 cm?

Avto je ford galaxy 2,3

LP

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki Pe sep 24, 2010 7:04 pm

Sicer nevem kako misliš odstraniti z vijakom, vendar lahko poiščeš navojno palico, ki je dolga tudi 1,5 m pa jo odrežeš kolikor rabiš... Drugače pa se dobi taka ''prijemalka'' ki zgleda kot ena majhna rokica na koncu gibljive cevke. Ko pritisneš gumb na vrhu se razpre, ko pa jo spustiš jo vzmet stisne in po sreči prime cevko... Upam da rešiš zadevo. LP

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Pe sep 24, 2010 7:20 pm

Sam odpri karter..sej ni toliko dela :)

Če imas varilni aparat, spikej skupaj kaksni dve špici od kolesa, to na enem koncu zakriviš kot kavelj in poizkusiš spraviti ven. Jaz sem tako spravil ven matico od puše za moped,ko mi je padla v blajerco, samo da sem tam potreboval samo eno špico:)

Pa veliko sreče!

P.S. sedaj vsaj veš,da se olje doliva zgoraj in spušča ven spodaj, ne pa kje drugje :)

lp AS_
GTi rocks?!

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Pe sep 24, 2010 7:26 pm

Saj se lahko ta cevka sname je vstavljena v blok ?

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Pe sep 24, 2010 7:57 pm

Vzemi 1mm debelo varilno žico, na koncu naredi kaveljček (kot trnek), potem pa z veliko občutka nacentriraj tisto luknjico, porini do konca, ....ter z malo sreče in veliko občutka izvleči!

LP andrej

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Pe sep 24, 2010 8:07 pm

tilen2ki je napisal/-a:Sicer nevem kako misliš odstraniti z vijakom, vendar lahko poiščeš navojno palico, ki je dolga tudi 1,5 m pa jo odrežeš kolikor rabiš... Drugače pa se dobi taka ''prijemalka'' ki zgleda kot ena majhna rokica na koncu gibljive cevke.

no z "vijakom" sem mislim kaj takega kot je navojna palica, ampak nisem vedu da se temu tk reče. Na to prijemalko sem tudi že pomislil, sam ne vem če je dost močna, ker je cev rahlo zagozdena noter (del jo je v cevki šipke del pa verjetno že v karterju, kar pomeni da je zvita.

Saj se lahko ta cevka sname je vstavljena v blok ?

dvomim, sem malo gledal pa zgleda da je "privarjena".

Vzemi 1mm debelo varilno žico, na koncu naredi kaveljček (kot trnek), potem pa z veliko občutka nacentriraj tisto luknjico, porini do konca, ....ter z malo sreče in veliko občutka izvleči!

verjetno bom kr tole poskusil jutri ja[/quote]

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Pe sep 24, 2010 8:56 pm

Ok, stvar mi je uspelo spraviti ven. Na koncu žice sem naredil kaveljček in probaval. na koncu spodnje cevi mi ni uspelo, ker je bila preveč upognjena. K sreči sem zahakljal izolir trak, ki je bil na spoju cevk. :D

Hvala za predloge, LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 20 gostov