mr.twister je napisal/-a:Vozim Seat Leon l2000 1.4, nov motor(7k km).Če tiščim auto preveč časa..recimo 200km pri 160-170 km/h začne utripat lučka od olja in potem morem ugasnt mašino za par ur da pride h sebi....1x mi je že zaribu motor zaradi tega pa so mi ga menjali in zdej je spet isto....zanima me če kdo ve zakej pride do tega in kako se to odpravi(ali ima kvaliteta olja kej veze s tem, ali me zajebavajo senzorji, ali se mogoče olje ne hladi kot bi se moralo).bom veseu usakega mnenja
mr.twister je napisal/-a:Vozim Seat Leon l2000 1.4, nov motor(7k km).Če tiščim auto preveč časa..recimo 200km pri 160-170 km/h začne utripat lučka od olja in potem morem ugasnt mašino za par ur da pride h sebi....1x mi je že zaribu motor zaradi tega pa so mi ga menjali in zdej je spet isto....zanima me če kdo ve zakej pride do tega in kako se to odpravi(ali ima kvaliteta olja kej veze s tem, ali me zajebavajo senzorji, ali se mogoče olje ne hladi kot bi se moralo).bom veseu usakega mnenja
mr.twister je napisal/-a:a mogoče pa obstaja kakšna rešitev da olje ne zgubi svojih lastnosti tudi pr višjih obratih ?
mITJA122 je napisal/-a:mr.twister je napisal/-a:a mogoče pa obstaja kakšna rešitev da olje ne zgubi svojih lastnosti tudi pr višjih obratih ?
Olje ne sme zgubit svojih mazalnih lastnosti, ne pri 2000 rpm, niti pri 7000 rpm, razen če je olje res že 13let not...
Tukaj pri tem problemu nima takšne veze olje(razen če ga je premalo not...).
Tukaj je težava, da njemu senzor za pritisk olja, preko rdeče utripajoče lučke javi, da je nekaj narobe v mazalnem sistemu motorja.(padec oljnega tlaka..).
Lahko, da je nekaj narobe na sami električni napeljavi oz. je v okvari stikalo oljnega tlaka..lahko je pa okvara večja in se zna zgodit, da bo slej ko prej zopet iskal nov oz. drug motor..
Tukaj nebi smelo biti ugibanja. Čimprej je potrebno pomeriti oljni pritisk (preden bo oz. če že ni prepozno) in če bo ta OK iskati vzrok težave drugje.
Lp
mr.twister je napisal/-a:danes sm pelju auto h mehaniku in je ugotoviu da se je zjebalo stikalo za olje(stroški 35e).Tlak olja je biu normal(4 cca) ampak mi je povedal da te meritve ne povejo kaj dosti ker auto ni deloval v istih pogojih kot takrat ko je prišlo do napake in da naj useno ne pretiravam preveč.uglavnem hvala usem za pomoč in koristne informacije =)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov