Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

punto 75,mk1,temperatura vode

Napisal/-a xxl Po okt 04, 2010 10:34 pm

-hčeri sem pomagal kupit punto 75,l 95,odlično ohranjen,malo km
-temperatura vode se komaj kaj dvigne,mogoče na 70
-je to normalno,koliko stane nov termostat?

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF Po okt 04, 2010 11:02 pm

Obvezno menjat termostat, ker ni dobro za motor (slabše izgorevanje, večja poraba).
Ponaredek dobiš od 4 do 9€

Uporabniški avatar
kliker86
Nov uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a kliker86 Po okt 04, 2010 11:19 pm

Pozdravljeni..

Imam isti problem na Puntu mk1 75ki, do 70 pride in nič več.. Se pravi je problem v termostatu.. Lahko to sam odpravim ali je potrebno večje znanje?! Ima kdo manual
od tega in kako vse skupaj poteka..

Lp kliker

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To okt 05, 2010 10:44 am

-sicer,imel sem takšno smolo,da se mi je že po nekaj minut,ko sem se odpeljal od prodajalca,mi je zasvetila lučka za vbrizg
-potem je večkrat ugasnila na poti od Ptuja do MB,v prostem teku je občasno dvigovalo plin,potem sem zavil na servis in je tester pokazal okvaro senzora za temperaturu goriva,ne vode
-mogoče si nisem prav zapomnil,ima sploh senzor temperature goriva?
-no,vglavnem javlja napako in temperatura vode je niska
-čakam da dobijo senzor,upam,da bo potem vredu

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To okt 05, 2010 11:30 am

to je su senzor za temperaturo vode. pride na kolektorju zadi in je modre barve. to zamenaj pa bo delalo. cca 10€ strosek. punca imela isti problem
Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To okt 05, 2010 12:37 pm

-se pravi lučka zasveti zaradi senzora temp. vode?
-na servisu ga ne dobijo,iščejo pod senzor hladnega vžiga
-kaj je to eno in isto?

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To okt 05, 2010 12:43 pm

punci je avto kar sam dvigoval obrate in spuscal, cukal je, lucko je nazigal, vcasih ga je zalivalo in je avto zacel trokirat, itd

povno enih napak je bilo

na testerju je pokazalo senzor temperature vode. ker senzor ko je fuc cev cajt racunalniku ocitava da je temperatura vode 50 stopin.

zamenal senzor in je delalo vse kot mora.

na mojem avtu (seicento) sem imel iste problem isto je bil senzor. pa se nekaj ljudi ki jih poznam. tako da je to skoraj 100%

lahko ti tudi poslikam senzor da vidis kateri je
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To okt 05, 2010 1:05 pm

predvidevam, da nimas mono sistem

to je tisti modri konektor na desni strani

Slika

ce pa imas slucajno mono vbrizg, zgleda tako

Slika
Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To okt 05, 2010 4:03 pm

-hvala, punto 75 je MPI,zdaj bom pustil naj dobijo del in ga zamenjajo,če so že oni (servis) locirali napako,pa tudi če ne bo boljše,bodo morali iskat naprej
-na hrvaš. forumu enemu tipu na puntu 75 ni rasla temprratura,niti po menjavi termostata,ko je zamenjal "indikator temp. vode" (tako je napisal),je delalo kot mora,lociral ga je v bližini palčke za kontrolo nivoja olja
-ne poroča o prižgani lučki,ali cukanju in podobno,samo temp. mu je bila konstantno niska

-še me nekaj zanima-ko se pelješ,je videt in čutit vse ok,ampak ročica menjalnika se konstantno trese,ko je primeš,ne čutiš nič sumnjivega,ko spustiš,pa začne svoj ples
-je to normalno?

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ To okt 05, 2010 5:09 pm

Pri pežojih je vse možno :)

Razdri sredinsko konzolo(tisto plastiko, kjer pride menjalna ročica not) in preveri, če se je slučajno kakšen vijak odvil pri mehanizmu...

lp AS_
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Sr okt 06, 2010 10:12 am

Nekaj mi ni jasno tukaj, če si ti je kmalu ko si avto peljal od prodajalca prižgala za šobe, zakaj nisi peljal avto takoj nazaj?? A ti ni povedal?
Imel sem isti problem pri modelu 55, samo da se je meni lučka prižigala na avtocesti nad 120km/h.
Prvo preglej vse podtlačne cevke, če so cele in niso preparele oz katera sneta.
Sam sem nekako in s pomočjo nekaterih uporabnikov prišel do zaključka da je kriva lambda. Mel sem vgrajeno univerzalno sondo, nekaj cajta je bil mir nato se je zopet pojavil problem. Samo nobeden tester ni točno definiral napako, ker se je napaka zbrisala, oz ni ostala v spominu.
Glede senzorja tem. , tester pokaže pravilno delovanje le tega in temparaturo vode v sistemu, drugače se jes nebi preveč obremenjeval glede cajgra v števcu (lahko da je že kdo razdiral prej pa je zamakjen).
Želim ti čim manj problemov, ker sem sam prej obupal nad temi problemi preden sem jih dokončno odpravil (beri rabiš zelo veliko časa in volje). Je pa na forumu zelo veliko napisano o problemih z puntolinoti :D

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr okt 06, 2010 5:27 pm

-dan prej sem ga vozil in se ni nič prižgalo.potem drugi dan,ko se je prižgala,je hitro vgasnila,pa sem mislil,ne bom paničaril
-potem se je na poti prižgala večkrat,sem zavil na servis,glede na to kakšna bo diagnoza,bom ukrepal
-jutri grem zamenjat senzor in upam,da bo potem vse ok,ker se ne mislim kregat zaradi 20 evrov,čeprav bo na koncu cca 50 evrov (tester,delo...)
-avto je drugače neverjetno dobro ohranjen,vidi se,da je bivši in edini lastnik "picajzl",servisna knjiga z celotno zgodovino,letnik 95,ampak sem prepričan,da boš teško najdel podobnega v slo
-ima samo 62 000km,gume so michelin,kot nove,ker se malo vozi,drugače so stare 5 let (kar niti ni več najboljše),veliki servis je bil naret pred 20 000km,ampak to je bilo pred šestimi leti (kar tudi ni najbolje)
-nima vinjete,kar me ne čudi,saj se je vozil 3km v službo in nazaj
-vem,lahko smo zdaj vsi pametni,ampak stanje je takšno kot je,fiat je pa fiat,v naši žlahti je bilo kar 7 fiatov+jugeci (2 punteja) in nikoli večjih težav
-poročam,ko bo urejeno

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 07, 2010 5:39 pm

-tako,urejeno je,senzor temp. vode zamenjan,edino pri ceni so se "zmotili",pride 35 evrov
-temperatura med vožnjo ostane nisko (pod prvo črtico),ampak na mestu smo sprobali in je odprlo cca 3-4 mm pod sredinsko črtico,tako,da mehanik za zdaj ne bi nujno menjal termostata,čeprav ni drag
-ročica menjalnika sploh ne trese preveč,nisem vajen tega,imam namreč alfo 147
-spotoma smo naredili še majhni redni servis,prečekirali vozilo,zobati jermen je kljub starosti 6 let in 20 000km,še brez raspok,tako,da sem se odločil,da bom še počakal z menjavo,čeprav tudi to ni drago,ampak če bom čisto vse uredil,da bom kao mirno spal (še zimske gume,recimo),bom kmalu presegel kupnino za avto :roll:
-prejšnji lastnik je zobati jermen menjal prvič po devetih letih na 44 000km
-hvala vsem za pomoč :D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe okt 08, 2010 12:18 pm

Če temperatura ostane nizka in sedaj senzor dela, potem je fuč termostat. Ne vem, zakaj ga ne bi menjal. Pozimi boš imel mraz v avtu in veliko porabo.
Ročica menjalnika lahko trese pri avtih, ki imajo trdno povezavo ročica-menjalnik. Drugi avti imajo povezavo na zajle in je ročica čisto mirna.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe okt 08, 2010 4:37 pm

-kaj pa vem,če je pri nekje 90 vklopil ventilator,se je zdelo normalno,potem,ko sem se odpeljal je padel spet pod prvo črto in tam ostal,raste edino če dolgo stojim na mestu,gretje je res bolj slabotno,ali ni to hiba pri puntejih!?
-lastniki puntejev,kaj pravite?

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Pe okt 08, 2010 4:58 pm

xxl je napisal/-a:-kaj pa vem,če je pri nekje 90 vklopil ventilator,se je zdelo normalno,potem,ko sem se odpeljal je padel spet pod prvo črto in tam ostal,raste edino če dolgo stojim na mestu,gretje je res bolj slabotno,ali ni to hiba pri puntejih!?
-lastniki puntejev,kaj pravite?

ist problem je imel brat na bravotu 1.6 na mestu se mu je temperatura malo dvignila med vožnjo pa je padla, kaj se mu je pol zgodlo ko je bil nekje n poti mu je do konca crkno termnostat in ostasl v zaprtem položajo , kaj je sledilo da se mu je začel avto pregrevat in je mogo obstat da ni pregrel avta in smo ga odšlepali. Sam pri bravoti pride termostat 75€ pri puntuti pa 10 se mi zdi tako da ti svetujem da menjaš lahko sam, sam0 dva vijaka odšravfaš in je izognes taki nevšečnosti. če pa nisi pozoren na temperaturo pa lahko pregrejeeš avto in gre dihtonga pol pa je fiat kriv in do veliki troški napram menjavi termostata.

glede gretja ti ne bo delalo dokler ne boš menjal termosta, tako je blo pri bravoti, gretje mora dobro gret tut če je fiat :)

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe okt 08, 2010 5:44 pm

Ne razumem zakaj cincate z menjavo termostata, ker je očitno da je zanič. Pri starejših Puntih gretje sicer dobro greje, je pa pozimi velik problem rosenje stekel.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe okt 08, 2010 7:49 pm

-saj se res ne gre za 10 evrov,ne poznam tako dobro tega avta,nekoč ga je imel tast,tudi svak,pri tipotu pred petnajstimi leti,tudi nisem imel teh problemov,sklepal sem,da je to pri fiatu pač tako
-zato sprašujem,da ne menjavam brez veze,bom menjal,hvala

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po okt 11, 2010 6:02 pm

-ko sem spraševal za termostat so mi rekli da pride cca10 evrov ali malo več
-ker se mi ne da hodit 20km na servis zaradi zamenjave,ga mislim dat sosedu mehaniku,drugače za renaulte,ampak on pravi da moram kupit termostat z ohišjem za moj model
-zdaj mi ni jasno,kaj je meni prodajalec hotel prodat za 10 ali 12 evrov,termostat ali termostat z ohišjem,ali to spada zraven,ali kako,kajti ta mehanik pravi,da samo termostata ne moreš zamenjat

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po okt 11, 2010 6:18 pm

Vecina starejsih fiatov punto, uno, bravo vem, da ima v ohisju in se ga tudi kupi v ohisju. tak da nevem kaksnega so ti ali so ti ga hoteli prodat?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov