lancia hf je napisal/-a:lizard je napisal/-a:Pa ne pozabte da se olje preverja ko je le to segreto, se pravi, motor segret na delovno temperaturo ugasnete počakate cca. 30 min in preverite nivo.
Sepravi, če prav zastopim segreješ motor, nato počakaš 30 min da se ohladi, in nato preveriš nivo.![]()
fare je napisal/-a:Ma dolij pa pelji,se mi je to že vsaj 5x zgodilo,no vsakič ko imam okrob 15.000 prevoženih je tam neki doli nivo,nalijem litrček-dva peljem in je!
adis je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:lizard je napisal/-a:Pa ne pozabte da se olje preverja ko je le to segreto, se pravi, motor segret na delovno temperaturo ugasnete počakate cca. 30 min in preverite nivo.
Sepravi, če prav zastopim segreješ motor, nato počakaš 30 min da se ohladi, in nato preveriš nivo.![]()
v navodilih avtomobila piše:
motorno olje se meri ko je delovna temperatura vozila na delovni temperaturi tj. 90C.
no ni treba pretiravat z 30 min čakanjem ampak je zadosti cca. 5-10min
lizard je napisal/-a:Pa ne pozabte da se olje preverja ko je le to segreto, se pravi, motor segret na delovno temperaturo ugasnete počakate cca. 30 min in preverite nivo.
Imam podaljšan interval servisiranja na 30.000km. Mislim da se mu strokovno napiše QG2 ali nekaj takega. Na 15tkm dolijem ker avto pač pije in ker neverjamem v podaljšan servis ga servisiram na 20.000km ker mi tako paše! Full težko za razumeti.Uporabljam tudi temu primerno olje Long Life kot je predpisano v navodilih. O pa bodi brez skrbi da ga gledam na 5-7-10...tkm kot svetuješ samo pač ne nalivam prej olja dokler mi na palci ne kaže da je nekje doli. Pač vsak po svoj. Glavno da avtek lepo dela pa da bo še vsaj 50tkm in kaže da bo pol pa ko gre naprej pa mi je vseeno če zariba že druga dan zaradi moje malomarnosti!Patrik_A3 je napisal/-a:fare je napisal/-a:Ma dolij pa pelji,se mi je to že vsaj 5x zgodilo,no vsakič ko imam okrob 15.000 prevoženih je tam neki doli nivo,nalijem litrček-dva peljem in je!
ja kdaj pa te ti servise delaš.MEnda ne delaš servisov , ampak kar dolivaš a. drugače pa se jaz nebi na veliko hvalo s tole tvojo malomarnostjo. če vidiš da zmeraj nekaj olja manjka, zakaj ne preverjaš vsakih 5000-7000km? Še ena stvar več na svetu,katero nebom nikdar razumel pri določenih osebkih.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov