Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Krepko olja pod minimum

Napisal/-a tiguan Pe okt 08, 2010 6:53 pm

Danes sem šel kontrolirat olje v accent in sem ga imel krepko pod minimum, pa malo se je kadilo ven iz tam, ko se merica da ven, sem kaj naredil škode, lučka se ni prižgala, avto dela normalno. Res pa je, da sem se samo kakšnih 100 metrov peljal, tolk, da sem ga dal na ravn teren za kontrolo olja pa seveda počakal par minut. V prihodnjih 4 dneh pa bo avto prevozil 600km
Vem da mi ga že vseskozi pije 5l.

P.S: Svoje bivše teme ravno ne najdem.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe okt 08, 2010 6:55 pm

nc an
nalij olje do max pa se pel.
neke skode vrjetn nisi naredu ce ma avto normaln zvok,ce nc ne ropota al pa se kj cudn slis..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Pe okt 08, 2010 6:58 pm

Če avto normalno dela...nebi smelo bit problemov, poslušaj če se bodo začeli pojavljati kaki čudni glasovi po mašini tei je neki "fasal".

Drugače pa nalij olje, pa srečno vožnjo :D

Pa redna kontrola olja ;)

Lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 08, 2010 7:00 pm

abbe je napisal/-a:nalij olje do max pa se pel.

si "nor"? - sonček bo nalil do čepa..... :D :lol:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe okt 08, 2010 7:03 pm

accenta itak ne mores unicit. to da pije olje je ze pravilo. :lol:
samo dolij in vozi ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe okt 08, 2010 7:13 pm

Pa ne pozabte da se olje preverja ko je le to segreto, se pravi, motor segret na delovno temperaturo ugasnete počakate cca. 30 min in preverite nivo.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe okt 08, 2010 7:29 pm

lizard je napisal/-a:Pa ne pozabte da se olje preverja ko je le to segreto, se pravi, motor segret na delovno temperaturo ugasnete počakate cca. 30 min in preverite nivo.

Sepravi, če prav zastopim segreješ motor, nato počakaš 30 min da se ohladi, in nato preveriš nivo. :lol: ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe okt 08, 2010 7:39 pm

Ppred leti ko sem še imel 128-ko sem preveril olje in je blo ok. Ob tem sem čep za olje dal kar na amrotizer ter se odpeljal. Med potjo od Maribora do Dravograda sem začel nekja vohati kot nov asflat :D. V Dravogradu kjer odložim sošolca se zadeva fajn vonja, gledam avto na zunaj nič videt, res je tudi da bila tema. Nakar se v Slovenj Gradcu ustavim pod kandelabrom, grem iz avta, in vidim špuro olja po havbi :D. Odprem havbo in vidim da luknja za olje ni bila zaprta, hvala bogu je čep ostal v mašini, na šipki niti sluha ne duha o kakem olju :D. Grem peš do prve pumpe nabavim 1 liter najcenejšga :D olja, vlijem notr in šibka še vedno brez olja. Se vsedem v avto in odpelem do pumpe, dolijem še en liter olja, in na šibki se končno pokaže sled olja, potem vliješ še pou litra, in nivo olja je bil tam kot mora.

Torej ob prevoženih nekaj čez 120km je 128-ko spila :D 2,5 litra olja, brez kakršnih kol posledic :). Tko da po moje se nimaš bati da bi blo z accentom kaj narobe :)

Tankaj pa vozi ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe okt 08, 2010 7:45 pm

lancia hf je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Pa ne pozabte da se olje preverja ko je le to segreto, se pravi, motor segret na delovno temperaturo ugasnete počakate cca. 30 min in preverite nivo.

Sepravi, če prav zastopim segreješ motor, nato počakaš 30 min da se ohladi, in nato preveriš nivo. :lol: ;)

v navodilih avtomobila piše:
motorno olje se meri ko je delovna temperatura vozila na delovni temperaturi tj. 90C.

no ni treba pretiravat z 30 min čakanjem ampak je zadosti cca. 5-10min

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe okt 08, 2010 8:00 pm

Ma dolij pa pelji,se mi je to že vsaj 5x zgodilo,no vsakič ko imam okrob 15.000 prevoženih je tam neki doli nivo,nalijem litrček-dva peljem in je!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe okt 08, 2010 8:09 pm

fare je napisal/-a:Ma dolij pa pelji,se mi je to že vsaj 5x zgodilo,no vsakič ko imam okrob 15.000 prevoženih je tam neki doli nivo,nalijem litrček-dva peljem in je!

ja kdaj pa te ti servise delaš.MEnda ne delaš servisov , ampak kar dolivaš a. drugače pa se jaz nebi na veliko hvalo s tole tvojo malomarnostjo. če vidiš da zmeraj nekaj olja manjka, zakaj ne preverjaš vsakih 5000-7000km? Še ena stvar več na svetu,katero nebom nikdar razumel pri določenih osebkih. :jao:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe okt 08, 2010 8:15 pm

adis je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

v navodilih avtomobila piše:
motorno olje se meri ko je delovna temperatura vozila na delovni temperaturi tj. 90C.

no ni treba pretiravat z 30 min čakanjem ampak je zadosti cca. 5-10min

Nisem hotel nič pretiravat, 30 min sem dal da bo ziher, pa tudi na car bible tako piše :).

@lancia hf: v tem času se seveda motor ne ohladi (ampak to sploh ni pomembno), stvar je v tem, da če olje pri zadnji vožnji ni bilo segreto ne steče vso olje do dol (saj določen delež ostane adheriran na stenah) in na šipki ne odčitaš vso količino olja. Če pa je olje na zadnji vožnji bilo segreto (viskoznost olja je pri 100 °C precej nižja) le to v večini steče do dol in lahko količino odmerimo pravilno.

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Pe okt 08, 2010 8:19 pm

Ta je pa res dobra in sočna. Kako bi folk gledal na servisu ko bi avto pripeljal na kontrolo olja in ti mehanik reče počakajte cca 30 minut.......

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe okt 08, 2010 8:31 pm

Pa dobro, lahko je 10 min, zdaj pa nehajte srat zaradi teh 30 min.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe okt 08, 2010 11:27 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
fare je napisal/-a:Ma dolij pa pelji,se mi je to že vsaj 5x zgodilo,no vsakič ko imam okrob 15.000 prevoženih je tam neki doli nivo,nalijem litrček-dva peljem in je!

ja kdaj pa te ti servise delaš.MEnda ne delaš servisov , ampak kar dolivaš a. drugače pa se jaz nebi na veliko hvalo s tole tvojo malomarnostjo. če vidiš da zmeraj nekaj olja manjka, zakaj ne preverjaš vsakih 5000-7000km? Še ena stvar več na svetu,katero nebom nikdar razumel pri določenih osebkih. :jao:
Imam podaljšan interval servisiranja na 30.000km. Mislim da se mu strokovno napiše QG2 ali nekaj takega. Na 15tkm dolijem ker avto pač pije in ker neverjamem v podaljšan servis ga servisiram na 20.000km ker mi tako paše! Full težko za razumeti.Uporabljam tudi temu primerno olje Long Life kot je predpisano v navodilih. O pa bodi brez skrbi da ga gledam na 5-7-10...tkm kot svetuješ samo pač ne nalivam prej olja dokler mi na palci ne kaže da je nekje doli. Pač vsak po svoj. Glavno da avtek lepo dela pa da bo še vsaj 50tkm in kaže da bo pol pa ko gre naprej pa mi je vseeno če zariba že druga dan zaradi moje malomarnosti!
Pomagal razumeti?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe okt 08, 2010 11:36 pm

Mah dolijj pa basta.. kolega tanka onega iz Hoferja ki pride cca 12€ 5l že skos, pa se ni treba sekirat če spije litr al pa dva na 1000km (al pa 3 litre ajde :lol: )
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe okt 08, 2010 11:55 pm

NejcZ je napisal/-a:Mah dolijj pa basta.. kolega tanka onega iz Hoferja ki pride cca 12€ 5l že skos, pa se ni treba sekirat če spije litr al pa dva na 1000km (al pa 3 litre ajde :lol: )
Koliko časa pa že to počne?

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed So okt 09, 2010 8:46 am

Sj to dolivanje olje, če ga ful pije se en čas obnese, samo slej ko prej bo mašina šla u franže.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So okt 09, 2010 9:12 am

@tiguan , škode tako ali tako ne moreš več narediti velike,ker imaš že sedaj zmahano mašino :)

Mi je pa po eni strani smešno,ko se enkrat hvališ kako "dobre" avte kupuješ,po drugi strani pa beremo,da popijejo več olja kot bencina :lol:

Nalij olje in se vozi dalje,ko bo vse skupaj enkrat počakalo,boš vedel,da je čas za naslednji "super" avto.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So okt 09, 2010 9:23 am

Jaz bi vprašal pa kako je možno, da avto žre toliko olja? Pa sej accent drugače ni tolko star še. A nebi morali motorji pri pol miljona km še vedno delat kot je treba?
A kadi kaj modro ta accent?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov