Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Hvasti
Nov uporabnik

Kraj: Tržič

Peugeot 407 sw

Napisal/-a Hvasti To okt 12, 2010 7:24 pm

Zanima me kako je z egr-ventilom. Danes sem imel avtomobil na servisu in so mi egr-ventil zamenjali. Ko sem se odpeljal iz servisa je po 5-ih kilometrih avto zgubil moč. V bistvu avto je postal kot klasični dizel brez turbine. Peljal sem ga nazaj in sedaj mi pravijo, da je lahko fuč turbina pa razni ventili itd.
Prosil bi za kakšno mnenje kakšnega strokovnjaka.

Lp Robi

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild To okt 12, 2010 8:52 pm

ti bom opisal mojo izkušnjo
imam peugeot 407 coupe z 2.0HDI mašino. po enem letu mi je začel pri pospeševanju (območje med 1800-2000obrati) rahlo "cukati". ob priklopu na računalnik le ta ni pokazal nobene napake. serviserji so mi predlagali, da naj menjam nafto (vedno tankam na petrolu) ampak nisem.
po kakšnem mesecu dni sem peljal avto na drug servis, zopet ga priklopijo na rač in spet nič ne pokaže, kao vse ok. potem se pa le serviser malo poglobi v parametre in ugotovi da nek parameter kateri bi moral ostati na 11% (ko motor ugasneš) je bil na 0% . menjali so mi egr še pod garancijo in od takrat dalje je vse ok.
torej po mojih izkušnjah ti zaradi egr-ja avto samo "cuka"

predlagam ti, da pelješ avto na servis v krško vas (psc paič). tam so mi še vedno znali ugotovit napake in jih tudi odpravit.

Hvasti
Nov uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a Hvasti Sr okt 13, 2010 5:22 am

Hvala za odgovor.
Na začetku sem najprej peljal avto na servis, da mi zamenjajo olje, olni filter in zadnje bremze. Ko so vozilo priklopili na računalnik jim je pokazal, da egr-ventil ne dela pravilno. Začela je svetiti opozorilna lučka v armaturi. Prej se mi to ni nikoli zgodilo. Pa mi rečejo, da je egr-ventil zanič. Ok pa ga zamenjajte. Povejo mi, da je egr-ventil 105 evrov + menjava 154 evrov vse skupaj. No ga zamenjajo in potem pa to kar sem napisal prejšni post. Mislim, da nemore naključno kar povrsti nekaj crkavati v delavnici pooblaščenega serviserja.
Kaj naj storim ?

Lp Robi
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov