Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ribcek
Novinec

okvara vodne črpalke

Napisal/-a ribcek So okt 16, 2010 10:52 am

Živjo.

Opravil sem servis (pooblaščeni) na 45.000 km - 4 leta - yaris 1.3 B, vse bp razen, majstr je povedal, da pušča vodna črpalka. Pri teh kilometrih?? Ok, zdej ne vem lahko, da je res črpalka, lahko, da je kakšno tesnilo ali pa kaka cev (sicer se ne razumem v te zadeve). Opažam namreč kot, da moč motorja slabi oz. ne vleče v začetnih prestabvljanjih tako kot je treba, ne vem to so samo moja opažanja...

Povejte, je res potem črpalka pri 45.000 km? Je treba menjati čim prej?

Naj še povem, da sem poleti naredil cca. 2400 skupaj v 12 dneh (dopust pač) in so bile dnevne vožnje lahko tudi napor za tak motor in ostalo. Ne vem no.
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So okt 16, 2010 11:29 am

In zakaj nebi bilo možno da je črpalka v okvari..... Sicer pri teh kilometrih to ni pogosto se pa dogaja. Čimprej sanirat zadevo :!: Seveda se bo menjal tudi zobati jermen in vse kar pride zraven če bojo imeli narazen.
Lp by Mare

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So okt 16, 2010 12:31 pm

Ta motor nima zobatega jermena in ob menjavi črpalke le tega ni potrebno menjati.Menja se samo črpalka če pušča,ampak če bi puščala bi moral dolivat hladilno tekočino česar pa nikjer nisi omenil.Kot praviš avto nima neke moči ali karkoli pač že ampak za to spet ni kriva vodna črpalka in mi vse skupaj malo diši na rahel nateg iz strani serviserja.

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Ne okt 17, 2010 8:47 am

No ja. Šele na koncu pri plačilu na blagajni so mi povedali, da je nekaj narobe z črpalko. Če bi zelo puščalo bi mi že kaj rekli, tako pa - pušča vam, bi bilo dobro tole menjati, pride vas vse skupaj 140 €. Sama črpalka je vredna polovico tega zneska.
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne okt 17, 2010 9:27 am

čare je napisal/-a:Ta motor nima zobatega jermena in ob menjavi črpalke le tega ni potrebno menjati.Menja se samo črpalka če pušča,ampak če bi puščala bi moral dolivat hladilno tekočino česar pa nikjer nisi omenil.Kot praviš avto nima neke moči ali karkoli pač že ampak za to spet ni kriva vodna črpalka in mi vse skupaj malo diši na rahel nateg iz strani serviserja.

Ni samo puščanje...

lahko so bogi ležaji, lahko so polomljene ''lopatice''.

Sicer pa naj gre še na kakšen drugi servis. Res ne vem zakaj ljudje toliko sprašujejo po internetu, kjer se ne da postavit diagnoze če se ne vidi ali sliši.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne okt 17, 2010 10:16 am

Ni mus da pušča tako da bi zmankovalo hladilne....men recimo se že več kot eno leto vidi sled antifriza pod jermenico pa hladilne ne manjka....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne okt 17, 2010 10:23 am

zapelji se še do drugega uradnega serviserja, da vidiš, če je enakega mnenja
Lep pozdrav :)

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Ne okt 17, 2010 1:50 pm

lisko je napisal/-a:Ni mus da pušča tako da bi zmankovalo hladilne....men recimo se že več kot eno leto vidi sled antifriza pod jermenico pa hladilne ne manjka....

Tole bi bilo za preverit ja.
Ker na servisu bi mi kaj omenili, če bi hladilne manjkal, tako pa....
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Ne okt 17, 2010 4:11 pm

Ja tile serviserji so tut tako tako, eni bi radi samo služli: Jaz sem dal lani narediti velik servis na avto pred morjem. ok vse lepo in prav, pridem po avto in mi reče tam mehanik kuplonga-sklopka je fuč, da prime preveč na vrhu. Sem mu rekle skozi prime na taki poziciji, mi reče ja ko je bil avto nov je zagotovo prej, da tega ne morem vedeti, in mu rečem nazaj, da samo avto kupili nov in smo prvi lastniki in ga je malo šokiralo potem pa je malo spremenil izjavo in je rekle da je slaba, ni več govoril da je fuč. no med tem časom se bil na morju in do sedaj sem naredil od takrat 20.000km in še vedno deluje. Vem da ni več kot nova, saj ima avto 130.000km in 9let ampak fuč še pa tut ni.

Kaj sem hoto povedat da, hočejo na servisih včasih tut kaj menjat, kar še ni potrebno in pri tem seveda zaslužit.

Mogoče je pri tebi malo mokro okoli pumpe in so ti jo hoteli kr menjat, nevem pač predvidevam. Ker če bi očitno puščala potem bi ti zgonjala vodla. Na prejšmen avtu ko mi je spustla vodna pumpa mi je dobesedno teklo iz pumpe, tak hudo pri tebi vrjetno ni.

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek To okt 19, 2010 1:44 pm

Ok, tole sem dobil uradno:

Res je, da na Vašem vozilu pušča vodna črpalka – semering na vodni črpalki. Semering v vodni črpalki ni možno zamenjati, ker je samo v kompletu s črpalko. Vzroka, da je prišlo do okvare, Vam žal ne moremo podati, ker je nam neznan.
Tako kot sem Vam že razložil ob predaji vozila, je res da pušča črpalko zelo malo, vendar obstaja velika možnost, da spusti v celoti (kdaj se bo to zgodilo ne moremo predvideti). V takem primeru pa vozilo ostane brez hladilne tekočine, posledično se motor lahko pregreje.
Vse kar zmorem.

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 To okt 19, 2010 4:19 pm

Kaj kompliciraš ali se vozi naprej ali pa menjaj vodno črpalko. So ti lepo povedali kaj je narobe in ti kot lastnik vozila se pa odlčočaš ali boš vodno črpalko menjal ali ne. Celo diplomsko nalogo naredite iz ene stvati. Pač je spustila. Nisi ti, niti servis kriv za to.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Sr okt 20, 2010 6:38 am

bugy1 je napisal/-a:Kaj kompliciraš ali se vozi naprej ali pa menjaj vodno črpalko. So ti lepo povedali kaj je narobe in ti kot lastnik vozila se pa odlčočaš ali boš vodno črpalko menjal ali ne. Celo diplomsko nalogo naredite iz ene stvati. Pač je spustila. Nisi ti, niti servis kriv za to.

ni vse res kaj ti na serviso povejo....

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Sr okt 20, 2010 8:22 am

xalfist je napisal/-a:
bugy1 je napisal/-a:Kaj kompliciraš ali se vozi naprej ali pa menjaj vodno črpalko. So ti lepo povedali kaj je narobe in ti kot lastnik vozila se pa odlčočaš ali boš vodno črpalko menjal ali ne. Celo diplomsko nalogo naredite iz ene stvati. Pač je spustila. Nisi ti, niti servis kriv za to.

Ne delaj diplomske naloge. Če so povedali, da mu črpalka spušča in bi bilo potrebna zamenjava v doglednem času ter ceno popravila, ne vem kaj tukaj ni jasno. Ja, eni niti sebi ne vrjamete potem pa mora vesoljna SLO študirati kaj in kako. Drugače pa lahko obišče drugi servis, da mu podajo mnenje.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr okt 20, 2010 2:58 pm

xalfist je napisal/-a:

Jaz ne vem kje ima ta motor vodno črpalko, vendar če jo ima na micro jermenu potem bi lahko v tem času že sam pogledal, če pušča. Naj se uleže pod avto in pogleda okoli jermenice vodne črpalke če kaj solzi. Meni je malo puščala kakšnih 14 dni nazaj (kakšna kapljica) in pri tem je tudi jermen cvilil (mikro jermen). Bila pa je stara 11 let in 160.000km.
Se vidmo ko se zagledamo.

bozo_14
Nov uporabnik

Napisal/-a bozo_14 Sr okt 20, 2010 3:09 pm

xalfist je napisal/-a: Kaj sem hoto povedat da, hočejo na servisih včasih tut kaj menjat, kar še ni potrebno in pri tem seveda zaslužit.

na koncu po moznosti tega sploh ne menjajo in samo zasluzijo...
vodna crpalka za podoben avto (fiesta) stane 30e.

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Sr okt 20, 2010 3:12 pm

bozo_14 je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a: Kaj sem hoto povedat da, hočejo na servisih včasih tut kaj menjat, kar še ni potrebno in pri tem seveda zaslužit.

na koncu po moznosti tega sploh ne menjajo in samo zasluzijo...
vodna crpalka za podoben avto (fiesta) stane 30e.

Preden napišeš 30€ zraven napiši ali je to orginalni rez. del ali aftermarket ker je že tukaj razlika v ceni. Najbolje je vse skupaj vreči v en koš. Podoben avto ne pomeni isti avto in motor :roll:

bozo_14
Nov uporabnik

Napisal/-a bozo_14 Sr okt 20, 2010 3:15 pm

aftermarket, lj btc, enak razred avtomobila, motor 1.3 8v, gnan prek mikro jermena.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Sr okt 20, 2010 3:18 pm

bugy1 je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:

Ne delaj diplomske naloge. Če so povedali, da mu črpalka spušča in bi bilo potrebna zamenjava v doglednem času ter ceno popravila, ne vem kaj tukaj ni jasno. Ja, eni niti sebi ne vrjamete potem pa mora vesoljna SLO študirati kaj in kako. Drugače pa lahko obišče drugi servis, da mu podajo mnenje.

Nevem z čem sem te tako zmotil, da misliš da delam diplomsko, ampak če bi si prebral celotno temo bi vedel zakaj sem to napisal, če je nisi si jo preberi. Ker se mi ne da še enkrat opisovat mojega primera. Nisem pa rekel da če je za zamenjat, da naj ne menja, rekel sem samo, da ni vse za vrjet , serviserjem.

Še en primer ti bom dal, čeprav ni popravilo na motorju. Fotru so morali menjat vzratno ogledalo, ker je počilo, avto ima ogrevana ogledala, in kaj se je zgodilo. Avto je bil na uradenm serviso za to znamko, vse lepo in prav menjali so vzratno ogledalo, in ga pobarvali. Kaj je sledilo ob jutrih se je ogledalo rosilo, in rosno tudi ostal,o kar prej ni. Zato je šel nazaj in zahteval popravilo. Na servisu jim je postalo malo nerodno, in so rekli naj pustimo tam avto. čez dva dni so nas klicali in rekli, da so pozabli priključit konektorje, ampak za to potrebuješ eno uro, kaj smo izvedli od znanca, da so nam dali navadno ogledalom zaračunali pa so ogrevano, saj je šlo tolk za denar, ker je šlo preko kaska, ampak ogledalo se je rosilo zato nas je to motlo.

Zato sem rekle ne vrjami vse kar rečejo na uradnih servisih.
Zadnjič spremenil xalfist, dne Sr okt 20, 2010 3:27 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Sr okt 20, 2010 3:22 pm

Najboljše je , da začnemo vsak svojo zgodbo pripovedovati kako, kje ......... sami zaje..... itd.........
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov