Pred kratkim sem imel nezgodo z mojo praktično novo (pol leta staro) corso

. Avto sem peljal na uradni servis kjer so mi zamenjali poškodovano zadnjo stranico in pa odbijač. Kaseneje sem na socu opazil da se barva na zamenjanih delih v primerjavi z original ne ujema. Gre za črno barvo in ta original barva ima na soncu dobro viden vijoličen odtenek (tisi k mate to barvo na oplu dobr veste kaj mislm) barva na zamenjanih delih pa je povsem črna brez vijoličnega odtenka, poleg tega so tudi kristali nekako drugačni in pa barva je na stranici nekoliko bolj pomarančasasta kot original(dandanes so že vse)....no avto sem odpeljal nazaj kot reklamacijo...njihovemu uslužbencu sm pokazal kaj je narobe...je reku da ti kristali k barvaš itak vsakrič drgač padejo pa se tko vid, glede pomarančaste barve je reku da se ne da kej dost narest....mal sumljivo sam OK dej ti men povej zakaj nima ta barva vijolčenga odtenka.....še naprej debetirava in pol on celo nekako vidi in prizna da nima tistega vijoličnega odtenka čeprav je prepričan da je bilo to barvano z original barvo!...tako da mi reče naj se oglasim raje naslednji teden (ko bo sonce) ko pride njihov majster za ličenje z dopusta pa bo on pogledu če se da bolje popravit.
Torej ker nisem strokovnjak za ličenje me zanima a se to res ne da bolje pobarvat? Kako je lahko tako velika razlika (vidno predvsem na soncu), če pa naj bi šlo za original barvo?? A so komu od vas ponovno barvali avto s to bravo in kako so popravili?
Hvala vsem za odgovore.