Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dusan25
Nov uporabnik

Dolg vžig pri hladnem motorju Golf V DSG 2.0 TDI

Napisal/-a dusan25 To okt 26, 2010 11:14 pm

Imam Golfa V DSG 2.0 tdi. letnik 2004 prevoženih 91700 km in imam probleme z hladnim vžigom. Ful dolg časa morm vergalt k je mrzel. Sm bil že na pooblaščenem servisu, in so ugotovl da nafta zgubi pritisk. Zamenal so mi eno ogrevalno svečo, use gume pr šobah, pol pa še akumulator, čeprov akumulator po moje nima veze. Pol so dal pa še 2 neporvatna ventila pr pumpi za nafto. Problem je da nafta zgubi pritisk. Vžiga pa še zmeri ful dolg časa k je mrzel.Topel pa vžge brez problema. Kaj naj nardim? Ma kdo podobne probleme?

edit mod:

prosim te,da svoje težave z golfom napišeš v eni sami temi,kot odpreti dve objavi naenkrat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr okt 27, 2010 7:45 am

ste pogledali pumpo, morda se tam izgubi pritisk?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr okt 27, 2010 12:34 pm

Pozdravljeni

Sicer mi je malo čudno, da so menjali samo eno svečko ( ponavadi se menja vse ). V koliko imate možnost, priklopite vozilo na tester, ter preverite DCE ( Diesel Control Electronik ), po potrebi ga preprogramirajte. Te težave že vrsto let uspešno odpravljajo pri Avtoelektroniki.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

dusan25
Nov uporabnik

vžig

Napisal/-a dusan25 Sr okt 27, 2010 12:41 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Sicer mi je malo čudno, da so menjali samo eno svečko ( ponavadi se menja vse ). V koliko imate možnost, priklopite vozilo na tester, ter preverite DCE ( Diesel Control Electronik ), po potrebi ga preprogramirajte. Te težave že vrsto let uspešno odpravljajo pri Avtoelektroniki.

Lep pozdrav

eno svečo je javljal računalnik da je napaka..zagto so zamenjali samo eno. zakaj bi še druge če so v redu? Sej sm mel že tko dost stroškov :(

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr okt 27, 2010 12:52 pm

Vidm da ns je kr dost k mamo isti problem, trenutno debata poteka tle http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=80184 mogoče ti bo kej pomagal.

tejkojazbec
Nov uporabnik

Re: Dolg vžig pri hladnem motorju Golf V DSG 2.0 TDI

Napisal/-a tejkojazbec Po mar 19, 2012 12:46 pm

Pozdravljeni!

Na forumu sem opazil, da ste imeli enake težave z hladnim vžigom na golfu kot jaz. A ste zadevo uspešno rešili in prosim če mi sporočite kaj je bil vzrok težave. Tudi jaz se vozim od servisa do servisa pa mi nikakor ne odpravijo te težave....!!!
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Lep pozdrav!

dusan25
Nov uporabnik

Napisal/-a dusan25 Po mar 19, 2012 4:38 pm

tejkojazbec je napisal/-a:Pozdravljeni!

Na forumu sem opazil, da ste imeli enake težave z hladnim vžigom na golfu kot jaz. A ste zadevo uspešno rešili in prosim če mi sporočite kaj je bil vzrok težave. Tudi jaz se vozim od servisa do servisa pa mi nikakor ne odpravijo te težave....!!!
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Lep pozdrav!

hm ne...pač to so prvi tdi motorji...tako da mi tut na servisu niso uspešno zrihtal avta..tko da mi še vedno težko vžiga...

Lep pozdrav!

rogi2
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a rogi2 Po mar 19, 2012 7:30 pm

Meni je isto delal,sicer hdi ,
isti simptomi kot pri tebi .Pritisk goriva pa je padel zaradi predrgnjene cevi za gorivo in to na plastični sponki,ki drži cev na motorju.
Puščalo je pa samo toliko,da je bila cev na otip malo mastna,vendar dovolj da je tlak padel.Pelji k mehaniku in dobro preglej napeljavo.
LP

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa To mar 20, 2012 7:49 am

Pozdravljeni

Vidim, da imate isto težavo, kot sem jo imel jaz pred časom. Osebno sumim, da gre za podoben problem, kot se je zgodil pri mojem 2.0 TDI-ju. Na vašem mestu, bi preveril O-ringe okrog šob. Slednji so bili ravno problem pri meni. Problem je v tem, da s časom otrdijo, k staranju pa še dodatno pripomorejo razni dodatki (žveplo ipd.) ter miksi z biodizlom, v naši 'super' nafti - povzemam razlago pooblaščenca. Ko je topel vžiga zato, ker se materiali začnejo raztezati, se pravi, da O-tesnilka začne opravljati svojo funkcijo. Ko avto stoji, in se ohlaja, se materiali krčijo, tukaj bi morala nastopiti tesnilka, ki pa zaradi otrdelosti in dotrajanosti ne opravlja svojega dela, in ne tesni. Posledica je, da pade pritisk med tandem pumpo in šobami, ter spronica mimo. Od tod problem pri hladnem vžigu. Če pa so tesnilke ok, pa je lahko vzrok tudi na tandem pumpi.

Moj primer hladnega vžiga (ko je nagajal - problem v o-tesnilkah): http://www.youtube.com/watch?v=jVcQqlln_Rg
Drug primer hladnega vžiga (problem v tandem pumpi): http://www.youtube.com/watch?v=hqLmkRYK5Jg

Tudi meni so pred odpravo težave na drugih pooblaščencih menjavali vse po vrsti, od grelnih svečk, čistilca nafte, nepovratnih ventilov, črpalke v tanku, celotne naftne napeljave (cevi) + da so mi nekateri hoteli kar zamenjati vse 4 šobe :) Z minimalnimi stroški pa so zadevo sanirali na Avto Jarc (g. Žuman) je seznanjen s tem problemom - ga je rešil tudi meni.

Ko se bodo preverjale te stvari, bi bilo pametno preveriti še število obratov zaganjača, kajti začetni letniki 2.0TDI-jev (od 2004 do 2005) so imeli probleme tudi s tem, da pri premalem številu obratov ne zažene - rešitev je preprogramiranje (kot je že eden predhodnik omenil).

Upam, da vam kaj pomaga...
Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

dusan25
Nov uporabnik

Napisal/-a dusan25 To mar 20, 2012 8:57 am

Sasqa je napisal/-a:Pozdravljeni

Vidim, da imate isto težavo, kot sem jo imel jaz pred časom. Osebno sumim, da gre za podoben problem, kot se je zgodil pri mojem 2.0 TDI-ju. Na vašem mestu, bi preveril O-ringe okrog šob. Slednji so bili ravno problem pri meni. Problem je v tem, da s časom otrdijo, k staranju pa še dodatno pripomorejo razni dodatki (žveplo ipd.) ter miksi z biodizlom, v naši 'super' nafti - povzemam razlago pooblaščenca. Ko je topel vžiga zato, ker se materiali začnejo raztezati, se pravi, da O-tesnilka začne opravljati svojo funkcijo. Ko avto stoji, in se ohlaja, se materiali krčijo, tukaj bi morala nastopiti tesnilka, ki pa zaradi otrdelosti in dotrajanosti ne opravlja svojega dela, in ne tesni. Posledica je, da pade pritisk med tandem pumpo in šobami, ter spronica mimo. Od tod problem pri hladnem vžigu. Če pa so tesnilke ok, pa je lahko vzrok tudi na tandem pumpi.

Moj primer hladnega vžiga (ko je nagajal - problem v o-tesnilkah): http://www.youtube.com/watch?v=jVcQqlln_Rg
Drug primer hladnega vžiga (problem v tandem pumpi): http://www.youtube.com/watch?v=hqLmkRYK5Jg

Tudi meni so pred odpravo težave na drugih pooblaščencih menjavali vse po vrsti, od grelnih svečk, čistilca nafte, nepovratnih ventilov, črpalke v tanku, celotne naftne napeljave (cevi) + da so mi nekateri hoteli kar zamenjati vse 4 šobe :) Z minimalnimi stroški pa so zadevo sanirali na Avto Jarc (g. Žuman) je seznanjen s tem problemom - ga je rešil tudi meni.

Ko se bodo preverjale te stvari, bi bilo pametno preveriti še število obratov zaganjača, kajti začetni letniki 2.0TDI-jev (od 2004 do 2005) so imeli probleme tudi s tem, da pri premalem številu obratov ne zažene - rešitev je preprogramiranje (kot je že eden predhodnik omenil).

Upam, da vam kaj pomaga...
Lp
Saša

sej men so tut preprogramiral neki... tko da ful z višjimi obrati vžge sedaj avto...men so pa eno grelno svečko zamenal pa isto tut črpalko v tanku pa neki nepovratne ventiler dajal...pa akumulator so mi zamenat hotl sam je bil itak u garanciji...tko da akumulator je bil tastar čist ok...bom probu še tm...hvala za info...

LP, Dušan
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 45 gostov