Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mbremza
Nov uporabnik

ko peljem vzvratno se avto dvigne

Napisal/-a mbremza Pe okt 29, 2010 1:16 pm

Imam en problem in sicer pri peugeot 206 2000 letnik in sicer ko dam v vzvratno se avto dvigne in spusti kot da bi zapeljal čez npr. ležečega policaja ki ga ni - parkirišče je ravno ne vem ali je vzrok kaj pri ročni ker lučka za ročno ne sveti je pa tak občutek kot da bi nekaj bremzalo in kot da si nekaj povozil. Potem prestavim prvo in isto se avto kar dvigne in spusti, ko se pelje se vozi normalno. Na parkirišču sem potem nekajkrat vozila naprej in nazaj in je bilo normalno brez dviganja potem se peljem in ko spet parkiraš v rikverc se avto spet kar dvigne in spusti. Ali mogoče kdo ve kaj za en :twisted: je to ker se s takim avtom ne upam več vozit :roll:

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Pe okt 29, 2010 1:26 pm

Pakne so prjele in so bremzale. Razdret pa pogledat, kaj je narobe. Najverjetneje bo potrebna menjava. Lahko pa so prjele zaradi mraza v zadnjih dneh.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe okt 29, 2010 1:40 pm

Ali pa so se odlepile od nosilcev. V sakem primeru je treba razdret ni pa nobena kunšt, samo volo je treba meti

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe okt 29, 2010 2:06 pm

Mogoče bi bilo dobr da gre uporabnica kr do kakega mehanika. Ni se za špilat z zavorami
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Pe okt 29, 2010 2:21 pm

kontaktiraj uporabnika Fan

mbremza
Nov uporabnik

Napisal/-a mbremza Pe okt 29, 2010 2:33 pm

ja fajn bi blo znat šraufat :) jst sm dokaj nesposobna razdirat kaj že :D znam sam vozt upam da pa tankat oops ostalo morjo pa drugi pomagat. No sj tok me je zanimal da ni kj zelo narobe saj upam da ni k bi ga sam še čez prepad zapelala

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe okt 29, 2010 2:45 pm

kot so ti že povedali ti je primlo pakne možno da zaradi mraza ampak če si se dolgo vozla tako si jih verjetno zažgala in jih bo potrebno menjat ali pa ti zajla za ročno zavoro šteka in bo potrebno tudi to menjat lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

mbremza
Nov uporabnik

Napisal/-a mbremza Pe okt 29, 2010 2:54 pm

čudn je ker se sam prvič k grem rikverc dvigne pa spusti pa k grem naprej isto pol grem pa spet v rikverc pa ne nrdi tega pa naprej tut ne voz se normaln vsaj men ni neki čudn pol pa hočeš parkirat pa spet tko da rajš pustim namir zj je itak vikend pa prazniki bo šele v tork šel mal do mehanika :(

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Pe okt 29, 2010 3:13 pm

roberto-82 je napisal/-a:kot so ti že povedali ti je primlo pakne možno da zaradi mraza ampak če si se dolgo vozla tako si jih verjetno zažgala in jih bo potrebno menjat ali pa ti zajla za ročno zavoro šteka in bo potrebno tudi to menjat lp

Verjamem da bi se avto pri vzratni voznji spuscal, ne pa dvigoval... Ce bi bila ročna kriva... 99% sem preprican, da so ploscice krive... Po vsej verjetnosti zarad mraza...

Se opravicujem robertotu... :) Prav ima... Tudi rocna je lahko kriva... Pravzaprav je lahko samo rocna kriva... Saj bi se avto spuscal, ce bi ploscice bile zategnjene... :)
Peugeot 407, 2.0 HDI

mbremza
Nov uporabnik

Napisal/-a mbremza Pe okt 29, 2010 6:44 pm

sj je tak občutek k da bi bla ročna zategnena k se dvigne in spusti sam ne drži skos k se enkrat pele se normaln pele tut k speljuješ je normaln sam k daš v rikverc je pa k da bi čez neki povozu pol pa vidš da je vse ravno :shock: greš naprej pa spet pol pa normaln vozs tut prej je bla ročna bl švoh sam ne zgleda da bi zj kj drgač prjemala... Ta tedn sm pa ene 100 km naredla pa včeri sm to opazila tko da upam da nism kj dodatno zjebala dons sam do službe pa nazaj zj pa počiva :cry: hvala za pomoč

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Pe okt 29, 2010 9:03 pm

Kupi quattrota z 300++ konji pa se ne bo več dvigoval tudi ob zategnjeni ročni :lol:

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Pe okt 29, 2010 10:19 pm

A kaj poči zadaj pri bremzah ko pelješ vzvratno?
Tudi meni so se ( pri 206,letnik 01), ko so bile temperature pod nulo in sem imel zategnjeno ročno celo noč zadaj zavorne obloge odlimale.

Očitno je to težava 206 ic. Ko se mi je to zgodilo sem imel občutek pri pritiskanju na pedal zavore, da moram za kakšnih 20 % bolj pritisnit, da bremze primejo enako kot prej (kar je logično saj je potem avto bremzal samo na prednje bremze).

Čim prej pelji k avto mehaniku ,da ti razdre na zadnjih kolesih bobne in da nove zavorne obloge ( da ne boš predolgo odlašala kot sem jaz , pa potem enkrat še speljat nisem več mogel, ker so zadnja kolesa čist zablokirala :lol: )

Potem hm, :roll: pozimi nisem več zategval ročne (preventivno) razen če res ni bilo nujno potrebno.

Uporabniški avatar
Megane Coupe 1.6
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Megane Coupe 1.6 Pe okt 29, 2010 10:30 pm

zadnje pakne so zahrustale in je rja prisla vmes zato kolo malo blokira ko prvic speljes avto, to se prav zablokira sam takrat ko avto ni bi vozen kaksen dan ali manj..
Do mehanika je treba it on da dol pakne jih očisti namaze in postavi nazaj, strosek bo okoli 20 eur tako da to ni nek denar da bi se se naprej vozila z avtomobilom, ker kolo lahko totalno zablokira in ce si ravno takrat na AC se zna to hudo koncati zato ne sparaj tistih cc 15 20 eur. Lp in srecno

mbremza
Nov uporabnik

Re: ko peljem vzvratno se avto dvigne

Napisal/-a mbremza So okt 30, 2010 10:32 am

mja nek sm ga mela na polju parkiranga k smo neki delal na terenu pa sm mogla mal ročno zategnt da nebi km pobegnu sm pa dobla filing ja da je treba bl bremzat kot ponavad in to se mi je naredl pol zgleda sred dneva dobr da ta avto nkamr ne gre ker nazaj se mi je tko mudil pa še na AC smo bli :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov